İçinden geçeni paylaş...
1.543.481 görüntülenme · 25.047 yanıt
Sevgide güneş gibi ol,
dostluk ve kardeşlikte
akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,
öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün,
ya göründügün gibi ol.
MEVLANA
"Şu geçeni durdursam,
Çekip de eteğinden!
Soruversem,
Haberin var mı öleceğinden?"
Necip Fazıl
dostluk ve kardeşlikte
akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,
öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün,
ya göründügün gibi ol.
MEVLANA
"Şu geçeni durdursam,
Çekip de eteğinden!
Soruversem,
Haberin var mı öleceğinden?"
Necip Fazıl
“Sakın zalimlerin yaptığından Allah’ı gafil sanma! O, sadece onları, gözlerin dehşetten donup kalacağı, bir noktaya dikilip bakacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim, 42)
Yüce Mevlâ ihmal etmez imhal eder.
“Hiç şüphesiz Allah zalime mühlet verir, yakalayınca da kaçmasına fırsat vermez.” (Müslim, Birr 61)
Yüce Mevlâ ihmal etmez imhal eder.
“Hiç şüphesiz Allah zalime mühlet verir, yakalayınca da kaçmasına fırsat vermez.” (Müslim, Birr 61)
Başımıza ne geliyorse hep " o öyle biri değil , o yapmaz ! " dediklerimizden geldi...
.....
Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..
NFK
Bütün dünyayı verseler, Ve buna karşılık bir karıncanın ağzındaki taneyi almamı isteseler, Bu zulmü yapmam...
-Hz. Ali-
-Hz. Ali-
Yürek nükleer güç merkezidir.
Sevdigi zaman sevdigine cennet,sevmedigi zaman nefret ettigine cehennem kesilir…
insanın kazanılması ne denli büyük bir saadetse kaybedilmesi de o denli korkunç bir felakettir...
Bir benimle ne çıkar demeyeceksin, baharın haberini karın altında kışa inat açan kardelenlerin verdigini unutmayacaksın...
Kim var diye sağa sola bakmayacaksın, ben varım diyecek ve yürüyeceksin...
önce seveceksin, garazsız ve ivazsız, pazarlıksız, bedelsiz seveceksin, sevginin illeti ölümsüz olacak ki sevgin de ölümsüz olsun.
Bir insanın yüreginin aydınlanmasına vesile olduğunda dünyanın tapusunu sana vermişler gibi sevineceksin.
Onu kınamak yerine karanlık yüregine ışık tutacak, sevgiden oltanı gönül ummanına şefkatle atacaksın...
Mustafa İslamoğlu
Sevdigi zaman sevdigine cennet,sevmedigi zaman nefret ettigine cehennem kesilir…
insanın kazanılması ne denli büyük bir saadetse kaybedilmesi de o denli korkunç bir felakettir...
Bir benimle ne çıkar demeyeceksin, baharın haberini karın altında kışa inat açan kardelenlerin verdigini unutmayacaksın...
Kim var diye sağa sola bakmayacaksın, ben varım diyecek ve yürüyeceksin...
önce seveceksin, garazsız ve ivazsız, pazarlıksız, bedelsiz seveceksin, sevginin illeti ölümsüz olacak ki sevgin de ölümsüz olsun.
Bir insanın yüreginin aydınlanmasına vesile olduğunda dünyanın tapusunu sana vermişler gibi sevineceksin.
Onu kınamak yerine karanlık yüregine ışık tutacak, sevgiden oltanı gönül ummanına şefkatle atacaksın...
Mustafa İslamoğlu
Umudunu yıkma; Yusuf'u hatırla..
Ayağın kırıldı diye üzülme.
Allah sana belki kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye kırılma,
belki oradan bile bir kapı açılır.
Yusuf kuyudan sultan oldu.."
Mevlana Celaleddin Rûmi~
Ayağın kırıldı diye üzülme.
Allah sana belki kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye kırılma,
belki oradan bile bir kapı açılır.
Yusuf kuyudan sultan oldu.."
Mevlana Celaleddin Rûmi~
KatrePare, post: 1424595, member: 62852Merve sen ney calmayi biliyor musun?
Benimde az bucuk bildigimi biliyor musun? :D
Ney bir Yusuf'tur..
Calaninin gonlunden kacip nefesine yerlesen..
Katrepare
çalmayı bilimiyorum üflemeyi biliyorum can ney çalınmaz üflenir hocamız bize hep derdi ilk zamanlar :)
2 yıldır üflüyorum senin ne kadar bilgin var :)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71296-icinden-geceni-paylas · 30.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.