🔒 Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum

19.612 görüntülenme · 281 yanıt

🔒 Konu kilitli Son sayfaya git →
Paylaş:
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERsen şimdi allahın gücüne inanmıyosun demi
Allah'ın gücüne inanmıyorum evet. Ne var olduğuna ne de yok olduğuna inanıyorum.
TRHACKER

TRHACKER

Mübarek Üye · 2.454 mesaj

Zzzaman:) The Godfather'ı izledin mi? Meşhur bi sahne var ya. Replik şu: " Sana reddedemeyeceğin bi teklif sunacağım." Silahı masasına koyuyor ve yaptırmak istediği teklifi sunuyor. :) aynı hesap...

peki bendende sana bi sahne ben yerden büyükçee bi taş aldım senin kafana attım kafan delindi acıdımı?
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERpeki bendende sana bi sahne ben yerden büyükçee bi taş aldım senin kafana attım kafan delindi acıdımı?

Evet. Noldu ki?
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanEvet. Noldu ki?

bana acıyı gösterebilirmisin
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERbana acıyı gösterebilirmisin

Evet, gösteririm. Aynı taşı alır. Senin kafana atarım.
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanEvet, gösteririm. Aynı taşı alır. Senin kafana atarım.

işte bu işlemi yapmadan kafanın içindeki acıyı bana yada başkasına zarar vermedn gösterirmisin
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERişte bu işlemi yapmadan kafanın içindeki acıyı bana yada başkasına zarar vermedn gösterirmisin

Acı bir duygudur tabi. Somut bi şey olarak gözünün önüne getiremem.
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanAcı bir duygudur tabi. Somut bi şey olarak gözünün önüne getiremem.

işte bak kendi sorunu kendin cavapladın rabbimde soyuttur gözönüne getirilemez fakat var olduğuna inanılır
çünkü ben senin kafanın acıdığına inanıyorum fakat göremiyorum
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERişte bak kendi sorunu kendin cavapladın rabbimde soyuttur gözönüne getirilemez fakat var olduğuna inanılır
çünkü ben senin kafanın acıdığına inanıyorum fakat göremiyorum

Hangi sorumu cevapladım? Ben allah'ı görmek istemedim ki, ateist değilim ben.
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanHangi sorumu cevapladım? Ben allah'ı görmek istemedim ki, ateist değilim ben.

allahı görmek istemiyon fakat varlığına yada yokluğuna gücüne inanmıyom diye sen kendin dedin bunların cevabı budur
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERallahı görmek istemiyon fakat varlığına yada yokluğuna gücüne inanmıyom diye sen kendin dedin bunların cevabı budur

Varlığı ve yokluğundan kastım gücünün varlığı ve yokluğu. Allah'ın varlığına inanıyorum yani. Güçten kastım da sonsuz güç. Bi Allah var ama gücü var mı, ne kadar var onu bilmiyorum.
TRHACKER

TRHACKER

eee bende senin acının nekadar olduğunu bilmiyorum sen göster acının büyüklüğünü rabbimde gösterir sana gücünü
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

Daha önce tartıştın mı böyle konular müslüman olmayan biriyle?
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanDaha önce tartıştın mı böyle konular müslüman olmayan biriyle?

çooooooooook
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKEReee bende senin acının nekadar olduğunu bilmiyorum sen göster acının büyüklüğünü rabbimde gösterir sana gücünü

Acının ve gücün bi etkisi olur. Bu etkiyle büyüklüğünü anlayabiliriz. Eğer ben çok bağırıyorsam çok acıyordur. Allah da yaptıklarıyla bana gücünü gösterir. Dünyayı yaratacak kadar güçlüymüş. Bunu biliyorum çünkü gösterdi. Başka gösterirse onu da bilirim. Ama başka bi gücü var mı diye aramıyorum.
TRHACKER

TRHACKER

niye sordun
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERniye sordun

Çünkü belli kalıplara göre konuşuyorsun da. Bir ateistmişim gibi...
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanAcının ve gücün bi etkisi olur. Bu etkiyle büyüklüğünü anlayabiliriz. Eğer ben çok bağırıyorsam çok acıyordur. Allah da yaptıklarıyla bana gücünü gösterir. Dünyayı yaratacak kadar güçlüymüş. Bunu biliyorum çünkü gösterdi. Başka gösterirse onu da bilirim. Ama başka bi gücü var mı diye aramıyorum.

yaw demin gücüne inanmıyodun şimdi güç aramıyon bunada tamam diyelim bakalım sorunun ney ozaman ayetleri açığa kavuşturduk rabbimi açığa kavuşturduk gücünü açığa kavuşturduk başka ney kapalı kaldı sevgili kardeşim
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanÇünkü belli kalıplara göre konuşuyorsun da. Bir ateistmişim gibi...

yoooooo ateist olman aklımın ucundan dahi geçmedi ben sadece konunun akışının kalıbına ayak uyduruyorum
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

Reddedemeyeceğimiz teklifte ne kadar zorlama yoksa dinde de o kadar zorlama yok.
Zorlamayı geçtim. Allah'a ortak koşan bir insanı neden öldürüyoruz. tövbe etmemesi, sığınma istememesi ölmesini hak ettirir mi gerçekten bize saldırmamışken?
Paylaş:

🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.