🔒 Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum
19.612 görüntülenme · 281 yanıt
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERhala inadım inat diyon kardeşim sen şuan allahın gücünn sonsuz olduğuna inanmıyon yanlışmıyım
Evet inanmıyorum. Ama dikkat et sonsuz değildir demiyorum.
Zzzamanİlk mesajı eksik yazdım. Sonradan düzelttim gerçi. düzelmiş halini yazayım. ALLAH'ın sonsuz gücüne inanmıyorum evet. Allah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne de yok olduğuna inanıyorum.
al işte senn mesajın
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERal işte senn mesajın
Tamam. Şu anda da buna ters bi şey söylemedim. Anlayamıyor musun? :)
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
ZzzamanAllah'ın sonsuz gücünün ne var olduğuna ne yok olduğuna inanıyorum ne demek?
kardeşim bak bir insan gerçekten senn gibi bi karar almışsa konulara biraz yumaşak yaklşır senn gibi olaya kuşbakışı yapmaz eğerki inanmak istiyosan bissürü delil daha nye inanmıyon yada niye uğraşıon:a11:
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERkardeşim bak bir insan gerçekten senn gibi bi karar almışsa konulara biraz yumaşak yaklşır senn gibi olaya kuşbakışı yapmaz eğerki inanmak istiyosan bissürü delil daha nye inanmıyon yada niye uğraşıon:a11:
Çünkü Kuran beni ikna edemiyor. Onda çelişkiler buluyorum. Kuran'a inansam senin benle tartışmaya çalıştığın diğer düşüncelerim kalmaz zaten.
ZzzamanÇünkü Kuran beni ikna edemiyor. Onda çelişkiler buluyorum. Kuran'a inansam senin benle tartışmaya çalıştığın diğer düşüncelerim kalmaz zaten.
kardeşim ben daha nasıl yardımcı olabilirm senin gibi şüpheli düşünceleri olan çok kardeşimizi aydınlattım fakat dedim ya onlar sen gibi kuşbakışı yapmadılar olaylara yumuşak yaklaştılar kimi zaman çata çat tartıştık kimi zaman espirilerle yaklaştık birbirimize ama onlar aydınlandı sen aradan istisna çıktın galiiba:a12::a12:
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
ZzzamanMüşrik konusunda aydınlatamadın ki. Senin canına kastetmeyen adamı öldürdün.
yaw ben adamı durduk yere ne öldüreyim banane ama dinime laf uzatmış küfrün elebaşını öldürüyom bu konuda site içerisinde daha bilgili abi ve ablalrımz var eğer ki ben aydınlatamıyorsam sen onlara takıl:a01:
ZzzamanKuran'da cariye ve kölelerden de bahsediliyor. Bence evrensel bir mükemmel kitapta kölelik kesin olarak yasaklanmalıydı. Cariyeler ve köleler normal bir şeymiş gibi anlatılmamalı, bütün müminlerin birbirleriyle eşit olduğu yazılmalıydı.
al işte yine sayaç sıfırladı yine başka konuya atladın be bilader artık diyecek bişi bulamıyorum rabbim neyi uygun görüp bizlere emretmişse bizlerede bunu uygulamak yakışır detayını incelemek değil alemlerin rabbi sonuçta sen ondan dahamı iyi bilcen haşa:a42:
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERal işte yine sayaç sıfırladı yine başka konuya atladın be bilader artık diyecek bişi bulamıyorum rabbim neyi uygun görüp bizlere emretmişse bizlerede bunu uygulamak yakışır detayını incelemek değil alemlerin rabbi sonuçta sen ondan dahamı iyi bilcen haşa:a42:
Adam dinine laf attı diye, hoşgörü gösteremedin, öldürdün. Bu konu bitti. Başa bi şey diyemiyorsun ki. Ben de başka soru daha sordum. Sonuçta aklıma takılan bir sürü ayet var.
ZzzamanAdam dinine laf attı diye, hoşgörü gösteremedin, öldürdün. Bu konu bitti. Başa bi şey diyemiyorsun ki. Ben de başka soru daha sordum. Sonuçta aklıma takılan bir sürü ayet var.
kardeşim ben öldürdüm ama ayetleri rica ediyorum sapıtmadan baştan sona oku bekle diğer dediğinide yazcm tmm şuan az işim var
ZzzamanKuran'da cariye ve kölelerden de bahsediliyor. Bence evrensel bir mükemmel kitapta kölelik kesin olarak yasaklanmalıydı. Cariyeler ve köleler normal bir şeymiş gibi anlatılmamalı, bütün müminlerin birbirleriyle eşit olduğu yazılmalıydı.
nerde geçiyor ve hangi ayet
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERal işte yine sayaç sıfırladı yine başka konuya atladın be bilader artık diyecek bişi bulamıyorum rabbim neyi uygun görüp bizlere emretmişse bizlerede bunu uygulamak yakışır detayını incelemek değil alemlerin rabbi sonuçta sen ondan dahamı iyi bilcen haşa:a42:Detayı incelemek yakışmaz bize dedin. Sanırım buna diğer müslümanlar da karşı çıkacaktır.
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERnerde geçiyor ve hangi ayet
İçinde köle ve cariye kelimesinin geçtiği birçok ayet var. Bir tanesini yazayım.
Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah'a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler. (Nahl Suresi 75. ayet)
ZzzamanDetayı incelemek yakışmaz bize dedin. Sanırım buna diğer müslümanlar da karşı çıkacaktır.
tamm ya sen soruma cvp ver bu bnm fikrim rabbim bize emretmişmi evet açıklamasınıda yapmışmı evet daha niye inceleyim ki
Zzzaman
Yeni Üye · 0 mesaj
TRHACKERtamm ya sen soruma cvp ver bu bnm fikrim rabbim bize emretmişmi evet açıklamasınıda yapmışmı evet daha niye inceleyim ki
İncelemeden doğru olduğuna nasıl inanabiliyorsun ki? Sadece çevrenden gördüğün için inanıyorsun. Ben sana desem ki asıl kitap şe elimde tuttuğum. Allah'ın asıl emirleri de bunlar. Bana benimkinin yanlış seninkinin doğru olduğunu ispatlayabilmen için incelemen gerekir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/56774-eger-dogruysa-ben-de-inanmak-istiyorum · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.