🔒 Eğer doğruysa ben de inanmak istiyorum

19.616 görüntülenme · 281 yanıt

🔒 Konu kilitli Son sayfaya git →
Paylaş:
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERfakat tövbe edip namz kılar ve zekatı verirlerse artık onlar sizin din kardeşlerinizdir bilen bir kavme ayetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız[tevbe 11]

Bu ayet sorunu ortadan kaldırıyor mu?
TRHACKER

TRHACKER

Mübarek Üye · 2.454 mesaj

eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün elebaşlarıyla savaşın çünkü onlar yeminlerine riayet etmeyen kimselerdir umulur ki vazgeçerler[tevbe 12]
TRHACKER

TRHACKER

yeminlerini bozan,peygamberi yurdundan çıkarmaya kalkışan ve üstelik size tecavüzü ilk defa kendileri başlatan bir kavimle savaşmaz mısınız? yoksa onlardan korkuyor musunuz? oysa allah,--eğer siz gerçek mü"minler iseniz kendisinden korkmanıza daha layıktır[tevbe 13]
TRHACKER

TRHACKER

anlaşıldımı kendi yorumumu yazayımmı[gerek varmı]
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

Arkadaşım bu diğer ayetler bana bi şey ifade etmiyor. Bunları neden yazdığını da açıklar mısın? Konumuz Allah'a ortak koşanları 2şart dışında bulduğumuz yerde öldürmek...
TRHACKER

TRHACKER

bak bunları yazmamın sebebi herşey ilerideki ayetlerde açığa kavuşuyor diyor ki savaşın yani direk öldürmeyin diyor önce şans verin size sığınırmı yada tövbe edermi eğerki aksini yaparsa savaşın diyor konu bundan ibaret kardeşim hala anlamadığın yerler varmı
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERfakat tövbe edip namz kılar ve zekatı verirlerse artık onlar sizin din kardeşlerinizdir bilen bir kavme ayetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız[tevbe 11]

Tövbe edip, namaz kılıp, zekat verdiklerinde onları öldürmeyip affetmek dinde zorlamaya girmez mi?
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERbak bunları yazmamın sebebi herşey ilerideki ayetlerde açığa kavuşuyor diyor ki savaşın yani direk öldürmeyin diyor önce şans verin size sığınırmı yada tövbe edermi eğerki aksini yaparsa savaşın diyor konu bundan ibaret kardeşim hala anlamadığın yerler varmı

Peki hem sığınmıyor hem de tövbe etmiyorsa... O zaman napacağız?
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.(Bakara Suresi 256)
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanTövbe edip, namaz kılıp, zekat verdiklerinde onları öldürmeyip affetmek dinde zorlamaya girmez mi?

zaten burada zorlamak yok değerli kardeşim tekliftir
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi elbette topyekün iman ederlerdi. Böyle iken sen mi mü'min olsunlar diye, insanları zorlayacaksın?(Yunus Suresi 99. ayet.)
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanPeki hem sığınmıyor hem de tövbe etmiyorsa... O zaman napacağız?

ah be güzel kardeşim ben kaç saattir ne anlatıyom savaşacan ozamanda
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERzaten burada zorlamak yok değerli kardeşim tekliftir

Tövbe etmediğin takdirde öldürmeye ne denir?
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERah be güzel kardeşim ben kaç saattir ne anlatıyom savaşacan ozamanda

Tamam işte. Ben de bunu diyorum. Savaşıp, öldüreceksin.
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanDinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.(Bakara Suresi 256)

bak ne güzel bir ayet
TRHACKER

TRHACKER

ZzzamanTamam işte. Ben de bunu diyorum. Savaşıp, öldüreceksin.

ay evet....
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

İşte burda çelişki var. Bir ayette dinde zorlama yoktur. Ben varken sen mi onları zorlayacaksın deniyor. Diğer ayetteyse bulduğunuz müşrikleri tövbe etmezlerse, sığınmazlarsa öldürün diyor.
TRHACKER

TRHACKER

sen şimdi allahın gücüne inanmıyosun demi
TRHACKER

TRHACKER

Zzzamanİşte burda çelişki var. Bir ayette dinde zorlama yoktur. Ben varken sen mi onları zorlayacaksın deniyor. Diğer ayetteyse bulduğunuz müşrikleri tövbe etmezlerse, sığınmazlarsa öldürün diyor.

ama zorlayın demiyor bu sadece teklif amaçlıdır kardeşim
Zzzaman

Zzzaman

Yeni Üye · 0 mesaj

TRHACKERama zorlayın demiyor bu sadece teklif amaçlıdır kardeşim

:) The Godfather'ı izledin mi? Meşhur bi sahne var ya. Replik şu: " Sana reddedemeyeceğin bi teklif sunacağım." Silahı masasına koyuyor ve yaptırmak istediği teklifi sunuyor. :) aynı hesap...
Paylaş:

🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.