yirmi saniye

26.746 görüntülenme · 170 yanıt

Paylaş:
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

selamün aleyküm hayırlı sabahlar rabbim tüm mümin kardeşlerimizi vve bizi şeytanın vesvesesinden korusun inşallah
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

aleykümselam.amin.selam ve dua ile kalın selametle.

SAFİYEselamün aleyküm hayırlı sabahlar rabbim tüm mümin kardeşlerimizi vve bizi şeytanın vesvesesinden korusun inşallah
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

-KAAN-daha sade olsun istedim.bazı fesat kardeşlerimizin aklından silinir hiç olmazsa.selam ve dua ile kalın selametle.:H

................
son osm@nlı
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

olur mu kardeşim.onlar kendilerini bilirler siz niye olasınız ki edepli mütevazi güzel kardeşim.biz daha temkinli dikkatli ve sağlam yolumuza emin adımlarla mevlamın izni ile başladık.hadi hayırlısı.selam ve dua ile kalın kardeşim.ALLAH cc emanet olun selametle...:H

hafizkizNE OLUYO YA KİMMİŞ O FESAT NEDEN BÖYLA YAZIYOSUNUZKİ HER KİMSE BAYAAĞI BOZMUŞ SİZİN KAFANIZI KİM YOKSA BENMİYİM EĞER BENSEM ÖZÜR DİLERİM
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

20 Saniye

20 Saniye

20 Saniye

Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı. Birgün:
- Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? dedi.
Hazreti Cüneyd:
- Sen lanetli İblissin. İlk geldiğin andan beri seni tanıyorum, buyurdu.
Şeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.
- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.

İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur.

Mesel Denizi
(Nil Yayınları)
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Delete
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın

aleykum selam kardeşim gözlerine saglık
amin inşallah rabbim senden de razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm DAMLA kardeşim...bir süredir sizi göremiyordum doğrumuyum acaba...
emeğinize sağlık ALLAH razı olsun...ALLAHım bizleri şeytanın vesveselerinden korusun inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

____selamün aleyküm damla kardeşim
güzel bir kıssa
emeginize saglık
selam ve dua ile________
salih_43

salih_43

Kıdemli Üye · 366 mesaj

SelamunAleykum
Gerçekten Cok güzel bir paylasim
ALLAH RAZI OLSUN
Gerçekten Zor o cevabi herkez veremez
ALLAH bizede böyle Sabir ihsan eylesin
Selametle...
<DAMLA>

<DAMLA>

Im_muslimSelamünaleyküm DAMLA kardeşim...bir süredir sizi göremiyordum doğrumuyum acaba...
emeğinize sağlık ALLAH razı olsun...ALLAHım bizleri şeytanın vesveselerinden korusun inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

aleykum selam kardeşim burdayım işte sabahları pek giremiyorum geceleri burdayım ama bırakmıyorum sizleri :)
amin inşallah rabbim sizden de razı olsun
selam ve dua ile
<<B)>>
<DAMLA>

<DAMLA>

aminenur____selamün aleyküm damla kardeşim
güzel bir kıssa
emeginize saglık
selam ve dua ile________

aleykum selam kardeşim gözlerine saglık
selam ve dua ile
<<B)>>
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

Yirmi saniyede

Yirmi saniyede

YİRMİ SANİYEDE

Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı. Birgün:

- Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?
dedi.

Hazreti Cüneyd:
- Sen lanetli İblissin. İlk geldiğin andan beri seni tanıyorum, buyurdu.

Şeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.

- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.

* * *

İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur.

KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları

.
s.y.h

s.y.h

Aktif Üye · 82 mesaj

Çok beğendim
erhunakarsu

erhunakarsu

Kıdemli Üye · 190 mesaj

eline saglık kardeşim
selametle
NSBBZN

NSBBZN

Kıdemli Üye · 462 mesaj

paylaşım için teşekkürler...
selam ve daimi dua ile...
Allah’ım nurumu artır , bana nur ver ve benim için bütün nurları içine alan büyük bir nur ihsan eyle...
olunlu71

olunlu71

Üye · 44 mesaj

Hilal571.632 kardeşim ALLAH razı olsun çok güzel bir ders verdin bana.ben hastalıgından Rabbim bizleri korusun
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

çok güzel gerçekten...ey ademoğulları!yeryüzünde kibir ile gezmeyiniz...
ÂNI YAŞA...
Gülüşü Yaralı

Gülüşü Yaralı

Mübarek Üye · 5.741 mesaj

olunlu71Hilal571.632 kardeşim ALLAH razı olsun çok güzel bir ders verdin bana.ben hastalıgından Rabbim bizleri korusun

est. kardeşim.. amiin inşaallah hepimizi korusun..
hepinize ben teşekkür ederim okuyan gözleriniz yazan elleriniz nur dolsun .. :]
pinar1988

pinar1988

Kıdemli Üye · 322 mesaj

çok güzel bi paylaşaim allah c.c. Razi olsun şeytanin bu tür vesveselerinden kötülüklerinden rabbimize siğinalim...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.