yirmi saniye
26.746 görüntülenme · 170 yanıt
rkycsknAllah razı olsun çok güzel paylaşım...
Allah(C.C) hepimizi insan kılığına girmiş şeytanların şerrinden korusun inşallah...
Amin..Amin... hayırlı günler
HayL4zTurkKendimize deBir Ders Çıkarmamız Gerek Bu Olaylardan... Çok Sağol Kardeşim... :)
bi şey değil teşekür ederim hayırlı günler...
yirmi senede yapamadığını...
KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 147-148
Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı. Birgün:
- Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? dedi.
Hazreti Cüneyd:
- Sen lanetli İblissin. İlk geldiğin andan beri seni tanıyorum, buyurdu.
Şeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.
- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.
* * *
İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur.
Hazreti Cüneyd:
Şeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.
- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.
* * *
İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur.
KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 147-148
Selamun aleykum
gercekten cok guzel bir paylaşım. Hayranlık içerisinde okudum. Gerçekten çok güzel
Okadar çok örnek olmuşlarki bize İslam Alimleri.
Allah Hepsinin Şefaatine Nail eylesin bizi
Selamun aleykum
gercekten cok guzel bir paylaşım. Hayranlık içerisinde okudum. Gerçekten çok güzel
Selamun aleykum
ReisulKurraSelamun aleykum
Selamun aleykum
aleyküm selam
Rabbimiz razı olsun inşaallah
hayırlı akşamalar
Rabbimize emanet olun inşaallah
selamun aleykümm
Rabbimiz razı olsun inşaallah
hayırlı akşamalar
Rabbimize emanet olun inşaallah
selamun aleykümm
Selamun Aleyküm.Allah razı olsun.Ne sinsi düşmandır ki evliyalarımızın kalbine vesvese vermeye çalışıyor.Allah bütün inananları o me'lum dan korusun.(Amin).
20 saniyede seytan
20 saniyede seytan
emegine saglik kardesim Mevlam cümlemizi seytanin serrinden korusun
Allaha emanet olunuz:H
20 saniyede seytan
KAAN ERDEMŞeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı.
Birgün:
Hazreti Cüneyd:
Şeytan:
emegine saglik kardesim Mevlam cümlemizi seytanin serrinden korusun
Allaha emanet olunuz:H
selamun aleykum
çok güzel söylemiş 20 yılda yapamadığını 20 sanniyedemi yapacaksın.
rabbim bizi bir an bile nefsimizle başbaşa bırakmasın
allaha emanet olun
çok güzel söylemiş 20 yılda yapamadığını 20 sanniyedemi yapacaksın.
rabbim bizi bir an bile nefsimizle başbaşa bırakmasın
allaha emanet olun
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime
Yönetici
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 230
- Ödül
- 63
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
selam ve dua ile kalın selametle.
nesibe_sgüzel bir paylaşım bu paylaşım için allah razı olsun.allah şeytanın vesvesesinden tüm müslüman alemini korusun (AMİN)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/463-yirmi-saniye · 05.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.