yirmi saniye

26.746 görüntülenme · 170 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Cüneyd-i Bağdadi Hz...

Cüneyd-i Bağdadi Hz...

YİRMİ SANİYEDE

Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı. Birgün:
- Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? dedi.
Hazreti Cüneyd:
- Sen lanetli İblissin. İlk geldiğin andan beri seni tanıyorum, buyurdu.
Şeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.
- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.

* * *

İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur.

KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 147-148
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun aleykum kardeşim.Çok hakılısınız.Ego hastalığı çağın en kötü nefis belası.Örnekleri günümüzde fazlasıyla mevcut.Hani ben kendimden de biliyorum.Onları hiç düşünemiyorum.Kendi nefslerine göre yorum yapıyorlar.Emeklerine sağlık kardeşimB)
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

Nevin_1982Selamun aleykum kardeşim.Çok hakılısınız.Ego hastalığı çağın en kötü nefis belası.Örnekleri günümüzde fazlasıyla mevcut.Hani ben kendimden de biliyorum.Onları hiç düşünemiyorum.Kendi nefslerine göre yorum yapıyorlar.Emeklerine sağlık kardeşimB)

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Yorumunuz için teşekkürler kardeşim,

Bilginin derinliklerine dalanlar alçak gönüllüğü öğrenirler. En tehlikeliler, yarım bilgililerdir. Bunlar bildiklerini sanarak davranırlar. Yarı pişmiş bilgi, yarı pişmiş ekmek gibidir. Yarı pişmiş ekmek, yarı hamurdur; mideye oturur. Yarı pişmiş bilgi de beyine oturur. Oturmakla da kalmaz, kişiye olmadık işler yaptırır. Çevremize baktığımız da ise bir yığın çiğler ordusu.

Kalbimiz, bir tür misafirhane gibidir. Hayat boyu meydana gelen iç ve dış tesirlere ev sahipliği yapar durur. Bu tesirlerin en önemlisi de, irade dışı meydana gelen iç fısıltılardan oluşur. Bu fısıltıların bir kısmı iyi huylu, bir kısmı kötüdür. Bu durumda ev sahibine düşen; iyileri ağırlayıp, kötüleri uğurlamaktır.

Vesvese ancak şeytanı dost edinen kimseleri etkiler. Bu durum Kur’an-ı Kerim’de şöyle dile getirilmiştir: “Şeytanın nüfuzu, ancak onu dost edinenlere ve Allah’a ortak koşanlaradır.” (Nahl, 100)

Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.

islamcı2

islamcı2

Kıdemli Üye · 195 mesaj

Allah razı olsun emegine sağlık kardeş...
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

islamcı2Allah razı olsun emegine sağlık kardeş...

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah sizden de razı olsun kardeşim,

ya mucib

ya mucib

Mübarek Üye · 1.037 mesaj

==20 saniye===

==20 saniye===

Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı.

Birgün:
- Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? dedi.
Hazreti Cüneyd:

- Sen lanetli İblissin. İlk geldiğin andan beri seni tanıyorum, buyurdu.

Şeytan:

- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.
- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.
TRHACKER

TRHACKER

Mübarek Üye · 2.454 mesaj

Allah razı olsun
ya mucib

ya mucib

ecmain olsun kardeşimm
TRHACKER

TRHACKER

Amin......
ya mucib

ya mucib

..................
TRHACKER

TRHACKER

....................
ya mucib

ya mucib

...........................
gulum.se

gulum.se

Mübarek Üye · 3.801 mesaj

selamün aleyküm, hayırlı sabahlar...
emegine saglık kardeşim...
güzel bi paylaşım olmuş...
selam ve dua ile..
ya mucib

ya mucib

aleyküm selamm abalacımm
sizede hayırlı sabahlarr
sizinde gözlerinize saglıkk
selametlee......
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm kardeşim hayırlı sabahlar olsun inşallah açmış olduğunuz konu daha önce 8 10 defa daha açılmış :) izniniz olursa form kirliliğini ortadan kaldırmak için konular birleştirilecektir inşaallah
Böylece bu konuyu ilk defa açan kardeşimizin konusu altında birleşecektir
Hayırlı paylaşımlar dilerim inşaallah...:)
hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

saol kardeşim RABBİM şeytanın şarrinden muhafaza eylesin.
Cikmaz~Sokak

Cikmaz~Sokak

Kıdemli Üye · 293 mesaj

Rabbim bizi seytanin serinden, korusun.. Amin .
Allah razi olsun, paylasimin için.
şekerleme

şekerleme

Kıdemli Üye · 490 mesaj

ALLAH korusun :T
madenci

madenci

Kıdemli Üye · 104 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim
mehmetdeniz

mehmetdeniz

Üye · 49 mesaj