yirmi saniye

26.867 görüntülenme · 170 yanıt

Paylaş:
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı. Birgün:
- Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? dedi.
Hazreti Cüneyd:
- Sen lanetli İblissin. İlk geldiğin andan beri seni tanıyorum, buyurdu.
Şeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.
- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.

İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur.

KAYNAK: AKAR, Mehmet; Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 147-148
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

RE: yirmi saniye

Allahım sen bizi şeytan ın fitnelerinden koru yarabbim ( AMİN )
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

Selamunaleyküm kardeşim Allah (C.C.) bizim yüreğimizdeki imanı İNŞ. kuvvetlendiri ve bizde şeytana karşı hep kayıtsız kalırız saolasın çok güzel bir paylaşım :.Selametle kalın.:B)
duru

duru

Aktif Üye · 90 mesaj

Rabbimbizi bencilliğin ve nefsimizin kurbanı yapmasın inşallah,Allah razı olsun,selam ve dua ile...
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Allah razı olsun karderşim. Güzel bir paylaşım.

Allah(c.c) bizleri şeytanın şerrinden korusun inşallah.
dervisveysel

dervisveysel

Kıdemli Üye · 361 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim
Zafer

Zafer

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 350 mesaj

s.a kardeşim eline sağlık paylaşımın için çok teşekkür ederimB)
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

ALEYKÜM SELAM
HEPİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH
SELAMÜN ALEYKÜM
DIDEM

DIDEM

Kıdemli Üye · 231 mesaj

EVET ARKADAŞLAR ŞEYTAN HER AN HER SANİYE BİZİMLE. YÜCE ALLAH'IM HEPİMİZİ ONUN ŞERRİNDEN KORUSUN...B)
Aglayan_Seccadem

Aglayan_Seccadem

Yeni Üye · 0 mesaj

SELAMUNALEYKÜM KARDESIM ELLERİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH ÇOK GÜZEL BIR PAYLAŞIM.OKUYAN HERKES DERS ALIRSA ŞAYET NE MUTLU SIZE.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNŞALLAH.

Ağlayan Seccadem...B)B)B)B)
NUHALI06

NUHALI06

Aktif Üye · 74 mesaj

YİRMİ SANİYEDE

YİRMİ SANİYEDE

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Şeytan hizmetçi kılığına girmiş ve yirmi sene Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri'nin yanına gidip gelmişti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptırmaya muvaffak olamamıştı. Birgün:
Hazreti Cüneyd:
Şeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaşan başka bir büyük zat tanımıyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteğimi yaptırmaya muvaffak olamadım, dedi.
- Defol mel'un! Şimdi de beni kendini beğenme hastalığına düşürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadığını yirmi saniyede mi yapacaksın? Yıkıl karşımdan! diye bağırdı.

İnsanın en zayıf damarı "Sensin!" denilerek, koltuğunun altına girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu şekilde İslam'a zarar vermiş, verdirilmiştir. Günümüzün de en teklikeli hastalıklarından da birisi budur.

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

RE: YİRMİ SANİYEDE

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK SELAM VE DUA İLE..B)
sumeyra

sumeyra

Aktif Üye · 73 mesaj

YİRMİ SANİYEDE

YİRMİ SANİYEDE

Hazreti Cüneyd:
Şeytan:

AYSE

AYSE

Kıdemli Üye · 182 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN BU GÜZEL HIKAYE ICIN
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

evet kardeşim gerçekten ibretlik bir hikaye hiç kimseyi yüzüne karşı övememek güzel bir davranış olmalı özellikle o insanın iyiliği için rabbim şeytanın ve nefsimizinşerrinden korusun allaha emanet ol
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

evet kardeşim gerçekten ibretlik bir hikaye hiç kimseyi yüzüne karşı övememek güzel bir davranış olmalı özellikle o insanın iyiliği için rabbim şeytanın ve nefsimizinşerrinden korusun allaha emanet ol
himmet

himmet

Aktif Üye · 81 mesaj

bu güzel hikaye için teşekkürler Allah razı olsun.henüz çok yeniyim siteye alışınca bende bir kaç hikaye yazacağım.kusuruma bakmayın güzel bir resim ekleyemedimB)hayırlı günler
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

selamun aleyküm kardeşim.paylaşımın için çok sağolasın.nefsimizin ve şeytanın şerrinden rabbim muhafaza eylesin..selam ve dua ile..hayırlı akşamlar..
DUN_SURGUNU_YA

DUN_SURGUNU_YA

Mübarek Üye · 1.019 mesaj

Allah razı olsun kardeşim.B)

Rabbim bizleri şeytanın şerrinden korusun inşallah
mturkyilmaz

mturkyilmaz

Yeni Üye · 1 mesaj