Patates mücveri

1.961 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Malzemeler

4 - 5 adet patates
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
İsteğe göre beyaz peynir, taze soğan
Yapılışı

Öncelikle patatesleri soyup rendeleyin. Yumurtaları, unu, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Eğer peynir de katacaksanız peynirin tuzunu da hesaba katmayı unutmayın. Harcınızın kıvamına göre un veya yumurta ekleyebilirsiniz.
Bir yemek kaşığı yardımıyla hazırlamış olduğunuz harçtan alın ve kızdırılmış yağa koyun. Üzerine kaşığın arkasıyla hafifçe bastırarak inceltin. Kalın olmamasına dikkat edin, yoksa içi pişmez ve mücverleriniz iğrenç olur:)
Arkalı - önlü pişirdiğiniz mücverleri, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve afiyetle yiyin...

ALINTI
emimur

emimur

Kıdemli Üye · 157 mesaj

selamün aleyküm kardeşim çok güzel gözüküyorlar ellerine sağlık ALLAH razı olsun.
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

AFİYE TOLSUN..SİZDENDE ALLAH RAZI OLSUN...:a16:
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

Bilnur, post: 838043, member: 43501
Malzemeler

4 - 5 adet patates
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
İsteğe göre beyaz peynir, taze soğan
Yapılışı

Öncelikle patatesleri soyup rendeleyin. Yumurtaları, unu, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Eğer peynir de katacaksanız peynirin tuzunu da hesaba katmayı unutmayın. Harcınızın kıvamına göre un veya yumurta ekleyebilirsiniz.
Bir yemek kaşığı yardımıyla hazırlamış olduğunuz harçtan alın ve kızdırılmış yağa koyun. Üzerine kaşığın arkasıyla hafifçe bastırarak inceltin. Kalın olmamasına dikkat edin, yoksa içi pişmez ve mücverleriniz iğrenç olur:)
Arkalı - önlü pişirdiğiniz mücverleri, kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve afiyetle yiyin...

ALINTI

selamün aleyküm .ablacım içine maydonozda koyarsak çok güzel olur.ama iğrenç olur deme günah allahın .yemeğe iğren denmez ki ablacım :a12::a12:demi.öptüm.
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

İNCİNUR, post: 838073, member: 12898selamün aleyküm .ablacım içine maydonozda koyarsak çok güzel olur.ama iğrenç olur deme günah allahın .yemeğe iğren denmez ki ablacım :a12::a12:demi.öptüm.

incinur a.s ablası:Dvalla ben demedim iğrenç orda vardı...evet maydonozda koyabilrsin..sarımsakta koyulur isteğe göre ama kahvaltıda çok hoş oluyorr:bende seni öptüm:a14:
Dualarafukara

Dualarafukara

Kıdemli Üye · 125 mesaj

Tevaffuk olmuş çok ilginç bende oğluma okul dönüşü yapmaya düşünüyordum inşaALLAH :)Emeğinize sağlık.
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Dualarafukara, post: 838121, member: 85307Tevaffuk olmuş çok ilginç bende oğluma okul dönüşü yapmaya düşünüyordum inşaALLAH :)Emeğinize sağlık.

sağolasınız..afiyet olsun..:a37:
İMREN

İMREN

Kıdemli Üye · 212 mesaj

Selamün aleyküm kardeşim
tarifini beğendim deniycem bu tarifin aynisini kabak ve karnibaharlada yapiyorum çok güzel oluyor denemenizi isterim.
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

:a21:gidip yapıyorum şimdi....teşekkürler...:a21:
ÂNI YAŞA...
DuaLar

DuaLar

Mübarek Üye · 1.107 mesaj

açken bakmam lazım bu sayfaya :)
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

heheheh ben okuldan gelince hemen mutfağa dalıyorum ne var ne yok yiyip bitiriyorum sonra da bi güzel uyku çekiyorum.tavsiye ederim çok güzel oluyo....:)
ÂNI YAŞA...
ebrar_reyyan

ebrar_reyyan

Kıdemli Üye · 373 mesaj

ben bundan sık sık yapıyorum ama patatesleri haşlayın ezin o zman istediğiniz sekle gelıyor vede daha yumusak oluyor servis yaparkende yoğurtla servis edin daha güzel bi tat alıyor...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

ebrar_reyyan, post: 838420, member: 90832ben bundan sık sık yapıyorum ama patatesleri haşlayın ezin o zman istediğiniz sekle gelıyor vede daha yumusak oluyor servis yaparkende yoğurtla servis edin daha güzel bi tat alıyor...

ever kardeşim o zaman daha yumuşak oluyor..burada yemek tarifi görünce dayanamıyorum ya...canım çok istiyor..:a21:
ÂNI YAŞA...
ecrin02

ecrin02

Aktif Üye · 53 mesaj

kabak mücverin aynısıymış kabak yerine patates rendeliyrz.güzel olur patatesle emeğine sağlık...
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

tevbeYA-HAK, post: 838398, member: 57410heheheh ben okuldan gelince hemen mutfağa dalıyorum ne var ne yok yiyip bitiriyorum sonra da bi güzel uyku çekiyorum.tavsiye ederim çok güzel oluyo....:)

oh oh ne güzel keyfine bak kardeşim...bizde o dediğin çok zor...yapmayana yeme yok..şu aralar sınavlarda başladı o dediğini mumla ararızz...:a12:
rasgavs

rasgavs

Aktif Üye · 90 mesaj

Allah razı olsun hemen mutfağa koşup yapıyorum:a14:
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.