oktay ustadan pasta patates salatası
11.819 görüntülenme · 34 yanıt
ewt işte salata için malzemeler:5_6 orta boy patates
4_5 adet havuç
5_6 kornişon turşu
1 subardağı bezelye
karabiber,tuz,limon
1 kase yoğurt(katı yerinden)bikaç dal maydanoz ,bikaç dal yeşil soğan patatesleri sıcakken ezip tuz ve limon ilavesiyle yoğuruyoruz,karabiber ekleyip harcı üçe bölüyoruz pasta çemberinin altını çıkarıp servis tabağına yerlştiriyoruz patatesli harçtan ilk katı yapıp üzerine bezelye havuç yeşil soğan maydanoz ve kornişon koyuyoruz tekrar patatesli harçtan koyuyoruz bu arada havuçlar haşlanmış olucak en üstüne de yoğurt sosu döküyoruz yoğurtun içine karabiber az tuz koyup salatanın ortasına döküyoruz ve kenarlarına ayırdığımız bezelye ve havuçlarla dekor yapıp maydanozla süslüyoruz afiyet olsun
4_5 adet havuç
5_6 kornişon turşu
1 subardağı bezelye
karabiber,tuz,limon
1 kase yoğurt(katı yerinden)bikaç dal maydanoz ,bikaç dal yeşil soğan patatesleri sıcakken ezip tuz ve limon ilavesiyle yoğuruyoruz,karabiber ekleyip harcı üçe bölüyoruz pasta çemberinin altını çıkarıp servis tabağına yerlştiriyoruz patatesli harçtan ilk katı yapıp üzerine bezelye havuç yeşil soğan maydanoz ve kornişon koyuyoruz tekrar patatesli harçtan koyuyoruz bu arada havuçlar haşlanmış olucak en üstüne de yoğurt sosu döküyoruz yoğurtun içine karabiber az tuz koyup salatanın ortasına döküyoruz ve kenarlarına ayırdığımız bezelye ve havuçlarla dekor yapıp maydanozla süslüyoruz afiyet olsun
aleyküm selam neslihan usta başım biliyorum bu tarifi ben oktay usta fanatigiyim diyebilirim... hiç kaçırmazdım .. yine onun patatesle şöyle bir tarifi var ezilmiş patatesin içerisine pancar turşusu koyup rulo yapıyoruz tekrar ediyim şimdi düz bir tepsiye streç filimi serin üzerine maydonaz hiç yer görünmeyecek şekilde sonra ezilmiş patetesi üzerine yagıyoruz pancar turşusununa koyup streç filim yardımıyla rulo yapıyoruz.. bu kadar dinlendirip servis.. dilince güzel görünüyor pancarlar mor mor...(size bir sır vereyim bir keresinde de şöyle yaptım uzun keke kalıpları varya onun içerisine koyup ters çevirdim kek gibi dilimledim böyle daha kolay ):D:D:H
ewt oktay usta tariflerinden de arşivim var ben pancar turşusunu sevmiyorum ama bende senin gibi kek kalbında ve malzemeleri değiştirerek yaptım güzel oldu slm ve dua ile
aminenur, post: 672988, member: 59734nede olsa aklın yolu bir ellerinize saglık aileniz çok şanslı :evet:H
doğru söylüyosn aklın yolu bir ewt şimdilik abimler kardeşlerim çok şanslı ilerde de kimler şanslı olur bilemem :Kkendine iiiii bak allaha emanet ol:H
selamün aleyküm neslihan kardeşim. emeğinize sağlık. tüm tarifleriniz çok güzel..
mutfakla çok ilgilisiniz sanırım siz de benim gibi :D diğer tariflerinizi de bekliyoruz inşaAllah kardeşim..
mutfakla çok ilgilisiniz sanırım siz de benim gibi :D diğer tariflerinizi de bekliyoruz inşaAllah kardeşim..
aminenur 'um..pancar ve patatesi birlikte hiç denemedim kalp incim, sizin tarifinizi de deneyeceğim inşaAllah ;)
selam ve baki dua ile..Rabbimize emanet olunuz..
Selamün Aleyküm görünüşü çok güzel ve ilginçmiş..
nigdeli, post: 672997, member: 38092selamün aleyküm neslihan kardeşim. emeğinize sağlık. tüm tarifleriniz çok güzel..
mutfakla çok ilgilisiniz sanırım siz de benim gibi diğer tariflerinizi de bekliyoruz inşaAllah kardeşim..
aminenur 'um..pancar ve patatesi birlikte hiç denemedim kalp incim, sizin tarifinizi de deneyeceğim inşaAllah
selam ve baki dua ile..Rabbimize emanet olunuz..
____aleyküm selam kalp incim dene memnun kalacaksın inşallah hamarat bacım güzel yapacagınıda rabbimin izniyle biliyorum güzel kardeşim :):)
rabbimize emanetimsiniz
selam ve dua ileB)B)_______
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK YALNIZ BEN BİŞİ DİYECEM SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN BU BENİM FİKRİM SİZ BUNU YAPINCA YİYECEKMİSİNİZ SADECE SORDUM RABBİME EMANET OLUN SELAM VEDUA İLE
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

neslihantozanooo ebru hanım hoşgeldin :H
Hoşbulduk..............:H
CEVDET-71, post: 673015, member: 73855SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ELİNE GÖNLÜNE SAĞLIK YALNIZ BEN BİŞİ DİYECEM SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN BU BENİM FİKRİM SİZ BUNU YAPINCA YİYECEKMİSİNİZ SADECE SORDUM RABBİME EMANET OLUN SELAM VEDUA İLE
hoşgeldiniz ewt afiyetle yedik ama yemeyip yanında yatmak isteyen de var yoksa beğenmediniz mi:Aşaka bi yana yapınca yiyoruz tabiki sizde allaha emanet olun slm ve dua ile
gülnisaselamunaleykum neslıhancım
harıka gorunuyor
goruntu zaten 100 uzerınden 500
mmmmmmmm
allaha emanet ol
aleyküm selam hoşgeldin nasılsın sağol canım notun için allaha emanet oo slm ve dua ile:H
neslihantozanzeynep hayırdır buraya uğramadın ilginç yani
ya ablacım hep ben yokken giriyosun nete yakalıyamıyorum bi türlü seni...e haftaya sınav var malum ders çalışıyorum fazla giremiyorum ben nete..
neyse bunu beğendim yapmayı düşünüyorum yarın bakalım hadi RABBİME emanetsin....
neyse bunu beğendim yapmayı düşünüyorum yarın bakalım hadi RABBİME emanetsin....
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/34906-oktay-ustadan-pasta-patates-salatasi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.