.ölüm-hayat cevabı nedir.bilen varmı
2.420 görüntülenme · 8 yanıt
Kral, idama mahkum bir adama iki tane kağıt tutmuş ve "Bu kağıtlardan birine HAYAT, diğerinde ÖLÜM yazıyor. HAYAT yazılı kağıdı çekersen kurtulursun, ÖLÜM yazılı kağıdı çekersen asılırsın" demiş. Fakat kral kağıtların ikisine de ÖLÜM yazdırmış. Mahkum da bunu öğrenmiş. Acaba mahkum nasıl kurtulabilir ?
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.

RE: .ölüm-hayat cevabı nedir.bilen varmı
Gerçi kral adamı öldürmeyi kafaya koymuş bu bakımdan sanırım her halükarda onu öldürecek ama;Adam kralın en azından bu tuzağından şöyle kurtulabilir : Krala " aman efendim estağfurullah siz dururken seçim yapmak ne hadime "falan filan deyip onu gaza getirmeli sonrada " Hadi lütfen buyrun siz birini seçin geriye kalan ne olursa bana onu uygularsınız "... Kralda "ölüm " yazan kağıdı çekeceğinden ve diğer kağıdıda açarsa 2 sine de ölüm yazdığının anlaşılacağından çekineceğinden ,tamam sana "yaşamak " çıkmış diyebilir kalan kağıda bakmadan .... :)
selamlar !
Gerçi kral adamı öldürmeyi kafaya koymuş bu bakımdan sanırım her halükarda onu öldürecek ama;Adam kralın en azından bu tuzağından şöyle kurtulabilir : Krala " aman efendim estağfurullah siz dururken seçim yapmak ne hadime "falan filan deyip onu gaza getirmeli sonrada " Hadi lütfen buyrun siz birini seçin geriye kalan ne olursa bana onu uygularsınız "... Kralda "ölüm " yazan kağıdı çekeceğinden ve diğer kağıdıda açarsa 2 sine de ölüm yazdığının anlaşılacağından çekineceğinden ,tamam sana "yaşamak " çıkmış diyebilir kalan kağıda bakmadan .... :)
selamlar !
RE: .ölüm-hayat cevabı nedir.bilen varmı
Biliyorum kardeş ,aslında benim bu cevabı bulmamda sebnin cevabın ilham oldu ..Yani aslında doğru cevabı bulan ben değilim sensin bu bağlamda seni tebrik etmek lazım bravo ..
Allaha emanet ol kardeş ,selamlar !
veleyeli yazdı:
selamün aleyküm .aslında benimde cevabımda bunu anlatmaya çalışmıştım ama tam olarak ifade edemedim.hayırlı geceler.
Biliyorum kardeş ,aslında benim bu cevabı bulmamda sebnin cevabın ilham oldu ..Yani aslında doğru cevabı bulan ben değilim sensin bu bağlamda seni tebrik etmek lazım bravo ..
Allaha emanet ol kardeş ,selamlar !
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14873-olum-hayat-cevabi-nedir-bilen-varmi · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- bilen varmı lütfen Dini sohbet 6 cevap
- bu parfümün nedeni ne bilen varmı? Islamda Kadının Yeri ve Önemi 5 cevap
- bunu bilen babayiğit cengaver gözüpek varmı??? Bilmece-Bulmaca ve Oyun 19 cevap
- Anket yapıyorum.......başbakanın mesenesini bilen varmı???? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 21 cevap
- kazandibi tatlısını yapmayı bilen varmı aranızda? Tatlılar 6 cevap
- Ölüm Anı - Ölüm Acısının Şiddeti ve Ölüm Anında Karşılaşılan Durumlar İslami Bilgi ve Kaynaklar 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.