Patates dolmasi

1.214 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

Patates Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler
100 gr Kuşbaşı Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kırmızıbiber

Yemeğin Tarifi
Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın.
2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
Patateslerin içlerine doldurun.Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin." AFİYET OLSUN":a21:
AFRA_NUR

AFRA_NUR

Mübarek Üye · 2.128 mesaj

s.a.kardeşim Allah razı olsun güzel bi tarife benziyo.şuan yapıyorum yarınki iftar yemeğimiz için.bakalım tadı nasıl olucak.selametle
efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

tarifinden bile leziz bi yemek oldugu belli denemek isterim
ellerinize saglık bizimle paylaştıgınız için
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

A.S KARDEŞİM RESMİNİ DE KOYACAKTIM AMA BECEREMEDİM:a01: YAPANLARA KOLAY GELSİN , YİYENLERE AFİYET OLSUN .. SELAM VE DUA İLE
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

selamün aleyküm kardeşim fırın tepsisine dizdikten sonra sade su mu ekleniyor yani salçalı yağlı filan değil mi?
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

sıla1, post: 779926, member: 87083selamün aleyküm kardeşim fırın tepsisine dizdikten sonra sade su mu ekleniyor yani salçalı yağlı filan değil mi?

a.s kardeşim tarif böyle ama bende senin dedigin gibi salçali yagli yaptim çünkü eşim öyle seviyor .istege göre degiştirilebilir yani :)
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

bende biber dolması yaparken içi kalırsa hemen bir patatesi oyup patateslide yapıyorum bunuda denerim hayırlı cumalar
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

:a27:RESİM KOYMAYI ÖGRENDİM HEMEN RESMİNİ KOYUM:a01:
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

bekliyoruz resimleri :)
hım güzel görünüyor deneriz inşallah
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.