Allah esma-ı şerifi
6.921 görüntülenme · 82 yanıt
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Kur'an-ı Kerim Yaşayan kitaptır...Allah C.C. kelamı olup korunmuştur...Ancak Tefekkür edilmeli...Tasavvuf açısından her an düşünülmeli...Her ayet...Allah C.C. emri olup biz aciz Kullar ders alıp hatadan vaz geçmeliyiz...
kardeşim benim anladığım kadarıyla eğer siz sadece ben okuyacam biterecem diye niyet ettiyseniz kimsenin yardım etmemesi lazım diyor
Kardesim , simdi eger bu birmilyon Allah cc ismini ben okuyacagim diye niyet ettiysen? sen okuyacaksin
Ama okuruz okuyacagiz, diye niyet ettiysen olur ;;;da ne niyet ettigine dikkat et ...veya Ya Rabbi bagisla bitirememekten korkuyorum, insanlardan yardim almak istiyorum dersen oda olurdu
Aslinda yapabilecegimiz sozu vermek gerekir, insanlara guvenip yola cikilmaz
Ama okuruz okuyacagiz, diye niyet ettiysen olur ;;;da ne niyet ettigine dikkat et ...veya Ya Rabbi bagisla bitirememekten korkuyorum, insanlardan yardim almak istiyorum dersen oda olurdu
Aslinda yapabilecegimiz sozu vermek gerekir, insanlara guvenip yola cikilmaz
efsunlu98, post: 1508685, member: 108427selamun aleykum ben bu yazışmalardan bir şey anlamadım yakais kardeş ne anlatmak istedi ben onun kadar işin ehli değilim
anlayacağım şekilde kim ifaede edebilir
Ve aleykumselam kardesim saygideger buyugum yakais abimiz niyetinizle ilgili en dogru tesbiti yapti eger sadece kendi kendinize okumak icin niyetlendiyseniz yani soz verdiyseniz bunu siz yapmalisiniz yada tovbe edip niyetinizi yenilemelisiniz beraberce bitirebilmemiz ve devam edebilmemiz icin bitirememekten korkmayin yeterki verilen soz yerine getirilmek istensin sadece bizler degil melekler bile yardiminiza kosar sen nelere kadirsin ya rab...selametle dua ile...
tsunami, post: 1508809, member: 117714Ve aleykumselam kardesim saygideger buyugum yakais abimiz niyetinizle ilgili en dogru tesbiti yapti eger sadece kendi kendinize okumak icin niyetlendiyseniz yani soz verdiyseniz bunu siz yapmalisiniz yada tovbe edip niyetinizi yenilemelisiniz beraberce bitirebilmemiz ve devam edebilmemiz icin bitirememekten korkmayin yeterki verilen soz yerine getirilmek istensin sadece bizler degil melekler bile yardiminiza kosar sen nelere kadirsin ya rab...selametle dua ile...
canım kardeşim yoldaşım ne güzel ifade etmişsin
ben bu okumaya niyet ederken kardeşlerden yardımda isterim düşüncesiyle başladım. yanlışmı yapmış oldum şimdi anlamadım. çünkü ben nefis olarak bu adedin altından kalkamam. ve ayrıca ben okuma yaparken genelde bir çok insandan 1 adet olsa da 1 kere okumalarını rica ederim ki benim kine değilde belki okuyan bir kulun saygınlığı takvası hürmetine duamız kabul olur niyetiyle...
yani kısaca ben niyetimi yaparken kardeşlerden de yardım istemek üzere yapmıştım
yani kısaca ben niyetimi yaparken kardeşlerden de yardım istemek üzere yapmıştım
Niyetinizi net olarak acikladiginiza gore bizim size yardim etmemizde bir mahsur yok yaninizdayiz kardesim elimizden geldigince ben inaniyorum digediger kardeslerimde yardimina kosacaktir ben bizzat sahidim en eski uyelerden olarak daha yardim dua isteyipte yarim kalmis yok hepsiAllah in izniyle ve kardeslerimiz sayesinde bitmistir cok sukur rabbim yar ve yardimciniz olsun selametle dua ile.....
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/84977-allah-esma-i-serifi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.