Allah esma-ı şerifi
6.921 görüntülenme · 82 yanıt
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Hep beraber okuyacağız değil de ... okuyacağım demişsiniz bizden hatırlatmak...Selamlar...
yakais, post: 1508387, member: 37970Bir kez aşk ile Allah (C.C.) dese lisan ... Dökülür cümle günah ...Yardımla olur mu ? Neden 1 milyon dedin...?
Nasıl yani 99 unu mu niyet ettin...?
Arkadaşlar sözlerinizi kontrollü söyleyin...Mesul olursunuz...
Allah C.C. kolaylık versin...
Keşke bize sorsaydınız...
Selamun aleykum saygideger buyugum kardesimizi basta bende anlamamistim ama sonra acikladi sadece Allah cekiyoruz sizinde katilimlarinizi bekliyoruz.
yakais, post: 1508389, member: 66278Kişisel niyet ettiğin ve baskı altında olmadan karar verip söylediğin için bu sayıyı bizzat sizin okumanız lazım...
Hep beraber okuyacağız değil de ... okuyacağım demişsiniz bizden hatırlatmak...Selamlar...
Dogrudur evet bu sekilde yazmis kardesimiz ama bizden yardim istedi bizde elimizden geleni yapalim sikintisi tez zamanda gecsin.
yakais, post: 1508398, member: 82229Genede siz bilirsiniz...Ben sadece doğru olanı hatırlattım...Allah C.C. dan af dileyerek sözünü yumuşatsın...İnşallah Allah C.C. nu af edici olarak bulur....
Haklisiniz ama sayi cok fazla tek basina diye dusunmedigini saniyorum yani yardim isteyecegini bilerek niyetlenmistir.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
40. Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki ben de size
verdiğim sözü yerine getireyim. Yalnız benden korkun.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
177. İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret
gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu
yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için)
kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine
getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve
davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta
kendileridir.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Ancak tabi ki her insan kişisel zikirlerini yapmalılar...Bir gün diğerine eşit olmazsa iyi olur...Aşırıya kaçmadan... Bu gün bir zikir ise yarın iki ...ertesi gün iki zikir ve bir yetim başını okşama gibi...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
tsunami, post: 1508400, member: 37970Haklisiniz ama sayi cok fazla tek basina diye dusunmedigini saniyorum yani yardim isteyecegini bilerek niyetlenmistir.
Yardımlaşarak dedi ise bizi de yardım eden olarak bulur...Ancak bilen yardım istemedi diye bildirdi...Okuyup yazsın ona göre bizde gereğini yaparız...
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
yakais, post: 1508406, member: 37970Yardımlaşarak dedi ise bizi de yardım eden olarak bulur...Ancak bilen yardım istemedi diye bildirdi...Okuyup yazsın ona göre bizde gereğini yaparız...
Tamam rabbim omur verdikce ben hep hazir ve nazirim yeterki istensin.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
76. Hayır! (Gerçek, onların dediği değil.) Kim sözünü yerine getirir ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa,
şüphesiz Allah da sakınanları sever.
77. Şüphesiz, Allah’a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir karşılığa değişenler var ya, işte onların ahirette
bir payı yoktur. Allah, kıyamet günü onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları
temizlemeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.
Lütfen arkadaşım dikkat...
yakais, post: 1508411, member: 37970Al-i İmran Suresi ;
76. Hayır! (Gerçek, onların dediği değil.) Kim sözünü yerine getirir ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa,
şüphesiz Allah da sakınanları sever.
77. Şüphesiz, Allah’a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir karşılığa değişenler var ya, işte onların ahirette
bir payı yoktur. Allah, kıyamet günü onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları
temizlemeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.
Lütfen arkadaşım dikkat...
Konu disinda bir soru bu ayetteki verilen soz yaratilan ruhun verdigi soz diye biliyorum yanlissam duzeltin lutfen
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/84977-allah-esma-i-serifi · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.