salavatqetir, post: 1460697, member: 71721Allah razı olsun abla konuyu güncellediğin için
En çok korktuğum bazen farkında olmadan yaptığım gıybet ve sonrasında ki pişmanlığım
Rabbim bizleri affetsin
Hiç sevmediğim halde benim bile yaptığım oluyo, ortama uyup insanları eleştirdiğim
Arkadaşlar la sohbet ederkem gıybet yapıldığın da hep uyarır sustururum
Eğer tepki göstermezsem bende nefsime yenik düşüp gıybet edeceğimi biliyorum
Elimden geldiğince engelliyorum lafı değiştiriyorum
Ateş odunu yer, gıybet sevabı.. Nasıl vereceksin orda hesabı.. Düşünsene mizan ile sırat’ı.. Kul hakkı yiyipte kendini yakma!...
Gıybetin zararını düşünmeli! Gıybet sebebiyle, sevaplarının gideceğini, hatta gıybet ettiği kimsenin günahlarını da yükleneceğini bilmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kıyamette, sevap defteri açılan bir kimse, "Dünyada iken, şu ibadetleri yapmıştım, burada yazılı değil" der. "Onlar, silinip gıybet ettiklerinin defterlerine yazıldı" denir.) [İsfehani]
Özelliklede hiç hakkında bahsi bile edilmemesi gerekilen kişilerin gıybetini edip
onların günahlarına yüklenip sevaplarımın da o kişilere geçmesini istemem
Hoşlanmadığım kişiler hakkında susmak daha doğru
Amiin kardeşim, cümlemizden inşaAllah..
Rabbim bizi affetsin.. Hepimiz için geçerli.. İstemeyerek de olsa kendimizi içerisinde buluyoruz.
O anda konunun değişmesini sağlayabilmek, o da olmuyorsa mekan değiştirmek en iyisi olacaktır inşaAllah..
Bir nevi hicret.. Odadan odaya.. Gıybet edilen kardeşimizin günahlarını yüklenip, sevaplarımızın da o kişiye gitmesi bilinciyle idrakimizi açık tutmayı başarmayı Rabbim nasip etsin cümlemize.. Senai Demirci'nin ''Söz Yangını'' adlı kitabı çok etkileyici. Bu konuda yardımcı olabilecek bir kitap. Rabbim yardımcımız olsun.. Hayır işleyerek ya da farz olan ibadetlerimize nasıl asılıyorsak canla başla, aynı şekilde günahlara karşı da hassasiyetimizi korumayı nasip etsin Rabbim . Özellikle de gıybet konusunda.. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşaALLAH..