**Gıybet Testi**

7.569 görüntülenme · 67 yanıt

Paylaş:
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

hayri07

hayri07

Mübarek Üye · 1.455 mesaj

saolun selametle kalın..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

hayri07, post: 1327088, member: 98286saolun selametle kalın..

Allah celle celaluhu razı olsun kardeş.
güllerinengüzeli

güllerinengüzeli

Kıdemli Üye · 127 mesaj

allah razi olsun. allah herkesi giybetten uzak tutsun.amin
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

güllerinengüzeli, post: 1327125, member: 95935allah razi olsun. allah herkesi giybetten uzak tutsun.amin

Cümlemizden kardeşim.. Aminn.. İnşaallah..
Rabbim bizi gıybet etmekten korusun..
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

eyvallah tek_dileğim:)
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

bir_umut, post: 1327225, member: 103783eyvallah tek_dileğim:)

Rica ederim bir_umut:)
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Hucurat (49/12) “Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.”
Nisa (4/112) “Kim kasıtlı veya kasıtsız bir günah kazanır da sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, muhakkak ki, büyük bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmiş olur.”
Nur (24/4) “Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkârdırlar.”
Nur (24/5) “Ancak bundan sonra tevbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.”
Nur (24/15) “Çünkü siz bu iftirayı, dilden dile birbirinize aktarıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız şeyi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük (bir suç) tur.”
Nur (24/16) “Onu duyduğunuzda: "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Hâşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır" demeli değil miydiniz?”
Nur (24/23) “Namuslu, kötülüklerden habersiz mümin kadınlara zina isnadında bulunanlar, dünya ve ahirette lânetlenmişlerdir. Onlar için çok büyük bir azap vardır.”
Ahzab (33/58) “Mümin erkeklere ve mümin kadınlara, yapmadıkları bir şeyden dolayı eziyet edenler, şüphesiz bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.”
Saff (61/7) “İslâm'a çağırıldığı halde Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola erdirmez.”

!!! RABBİM BU GÜNAHTAN BİZLERİ SAKINDIRSIN !!!

Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın). Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.) Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir.

Hucurat Suresi/12.ayet

Kur'ana sevdalı

Kur'ana sevdalı

Mübarek Üye · 2.706 mesaj

Rabbım sizden sonsuz kere razı olsun kardeşim.
Mükemmel bir paylaşım.
Bizleride gıybet etmekten,ölü eti yermişçesine nefret ederek sakınmamızı nasip eylesin inşaallah.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Kur'ana sevdalıRabbım sizden sonsuz kere razı olsun kardeşim.
Mükemmel bir paylaşım.
Bizleride gıybet etmekten,ölü eti yermişçesine nefret ederek sakınmamızı nasip eylesin inşaallah.

Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah. Rızasından ayırmasın bizleri..
Amiinn kardeşim.. Rabbim hepimizi gıybet etmekten muhafaza buyursun..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

- Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."

Ebu Davud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70, (2589).
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

.............................
tevbekarım

tevbekarım

Yeni Üye · 0 mesaj

Ya RAHMAN
Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip,onu yokluktan varlığa getirdiğin halde ben gıybetini ederek ardından kem söz söyleyerek varlığında bile kulunun hatırını hiçe saydım Sen kulunu unutulduğu halde bile güzelce anıp insan eylerken ben Senin kulunu herkes andıktan sonra kötü sözlerle andım üzerimde eserlerini gördüğüm rahmetine aykırı davrandım.
PİŞMANIM.Senden affımı diliyorum Ey RAHMAN
mir_erhan

mir_erhan 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj

KaLBuN_KeSiR, post: 1363144, member: 50627- Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."

Ebu Davud, Edeb 40, (4874); Tirmizi, Birr 23, (1935); Müslim, Birr 70, (2589).

Allah celle cellaüh Razı olsun sizden.
bir kez daha nasiplenmemize kalbimizi gözden geçirmemize vesile oldunuz .

selam ve dua ile
smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

Allah razı olsun abla.
çok yerinde bir paylaşım olmuş.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

tevbekarım, post: 1376643, member: 60957
Ya RAHMAN

Sen yokluğunda bile kulunun hatırını bilip,onu yokluktan varlığa getirdiğin halde ben gıybetini ederek ardından kem söz söyleyerek varlığında bile kulunun hatırını hiçe saydım Sen kulunu unutulduğu halde bile güzelce anıp insan eylerken ben Senin kulunu herkes andıktan sonra kötü sözlerle andım üzerimde eserlerini gördüğüm rahmetine aykırı davrandım.

PİŞMANIM.Senden affımı diliyorum Ey RAHMAN

Amiinn kardeşim. Allah celle celaluhu razı olsun..
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

Hucurat 12. ayeti hepiniz ezberleyin.

O ayeti hep anın günde 100 sefer mesela

Bu amel dilinizde gıybet varsa siler.

bu ayeti yüreğinizde taşıyın

O yürekten gıybet cıkması cok zor olur böylece...

"Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan çekinin, çünkü zannın bazısı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin! Sizden biriniz kardeşinin ölü halindeki etini yemek ister mi hiç? Demek tiksindiniz! O halde Allah'tan korkun, çünkü Allah, tevbeyi çok kabul edendir. Çok bağışlayıcıdır."

kırımızı çizili yerin bahsi GIYBETTİR.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

mir_erhan, post: 1376646, member: 83742

Allah celle cellaüh Razı olsun sizden.
bir kez daha nasiplenmemize kalbimizi gözden geçirmemize vesile oldunuz .

selam ve dua ile

Amiinn erhan kardeşim.. Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah..
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

smyyes Allah razı olsun abla.
çok yerinde bir paylaşım olmuş.

Amiin kardeşim, cümlemizden inşaallah.. :)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.