İSLAMLA İLK NASIL TANIŞTIK!

1.100 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
anamaya

anamaya

Kıdemli Üye · 332 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM,

EĞER KATILIRSANIZ İLK İSLAMLA NASIL TANIŞTIĞIMIZI HATIRLAYALIM!

KAÇ YAŞINDA VE NASIL ÖĞRENDİNİZ İLK İSLAMA HİZMET BİR DUAYLAMI YOKSA BÜYÜKLERİMİZDEN GÖRDÜĞÜMÜZ NAMAZLAMI BAŞLADI?
HADİ HERKES ESKİYE DÖNSÜN VE NASIL BU GÜZEL DİNİ YAŞAMAYA BAŞLADIĞINI HATIRLASIN!

BEN 5 YAŞIMDA BABANEMİN YANINDA NAMAZ KILARAK BAŞLADIM VE İLK ÖĞRENDİĞİM DUA :

'RABBİYESİR VELATUASR RABBİTEMİN BİN HAYİR'

ALLAHA EMANET OLUN
tugba_m

tugba_m

Mübarek Üye · 606 mesaj

RE: İSLAMLA İLK NASIL TANIŞTIK!

Güzel bir konu omuş.Geçmişi anımsamak tebessüm ettirdi bana.Bende belki 4-5 yaşlarındaydım.Geceleri annem kardeşimi ve beni yatağımıza yatırır sübhanekeden başlayarak bütün namaz surelerini okurdu.O okur biz tekrar ederdik.Böyle ezberlemiştik bütün namaz surelerini kardeşim ve ben.İlk hatırladığım bu....
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

selamünaleyküm kardeşim,

benim babam hoca olduğu için kendimi bildiğimden beri islami yaşamın içindeyim ama malesef islami olarak yaşamada çok daha yeniyim 1,5 yıldır islamiyeti yaşıyorum yaş 29 ALLAH-Ü TEALA'ya dua ediyorum benden hidayetini esirgemediği için...

selamünaleyküm
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Çok güzel bi başlık açmışsın kardeşim inş. müsait bi zamanda yazacam

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
EL-CAMİ

EL-CAMİ

Kıdemli Üye · 186 mesaj

Selamün alayküm çok güzel bir konu açmısın allah razı olsun

Ben 3-4 yaşındaydım köyde yaşıyordum annem,babam,dedem namaz kılıyordu ve kur'an okurken o sesler çok hoşuma gidiyordu ondan sonra anne babama o din hakında sorular sordum gerçekten çok güzel bir kutsal kitabdı namaz kılmaya başladım böylece ilk tanıştığım gündü..
Köylü

Köylü

Aktif Üye · 62 mesaj

4-5 yaşlarında iken evimizin bahçesinde koşuşturuyorken bir ezan sesi duydum. Oyunu bıraktım oturdum. Ellerimi kaldırdım ama ne diyeceğimi bilmiyordum. O zaman içimde şimşekler çaktı.
bilal720

bilal720

Yeni Üye · 1 mesaj

Yararlı ve güzel bir konuya temas etmısın mümin kardesim allah razı olsun senden
fkarakılıç

fkarakılıç

Yeni Üye · 4 mesaj

çok güzel bi konu ben küçükken babam bize hep islamın şartını sorordı orta okuldada namazkılmaya başladım ama islamıyet sadece bukadar degil ben evlendikten sonra islamiyetle tanıştım ve yaşamaya başladım allah hidayetinden ayırmasın ve herkese hidayet nasip etsin hayırlı geceler herkese
reyyan34

reyyan34

Kıdemli Üye · 180 mesaj

bende ilk babanemin öğrettiği fil suresini anlatıyım size

biz rizeliyiz.

babanemin bizde kaldığı dönemlerde hep bir şeyler öğretme gayreti içinde olduğunu anımsarım

ben o zamanlar 4-5 yaşlarındayım ,beni karşısına alıp fil suresini öğretti.bende akşam büyük bir hevesle babama öğrendiğim sureyi okuma arzusundayım

neyse babam geldi.dedimki ben dua öğrendim babanemden.babamda oku bakalım diyince büyük bir zevkle başladım okumaya

ELEMTEREÇEYFEFE ALA RABBUÇE Bİ ESHABİL FİL

tabii evde bir kahkaha sesi yükseldi. ozaman çok kızmıştım güldükleri için ama şimdi hatırladıça bende çok gülüyorum

nur içinde yatsın babanecimden bana hatıra kaldı :)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.