Yardim
744 görüntülenme · 4 yanıt
Selamün aleyküm ben uzun zamandir 'allahümmume salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammet' diye selavat getirip duruyorum bu doğrumu salavat yoksa yanlişmi bana biri yardimci olursa allah ondan razi olsun en kisa salavati yazarsaniz sevinirim....
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
Allahumme salli ve Allahumme barik dualarını kast ediyorsan onda böyle geçmiyor şöyle geçer:Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Lakin bu salavatı kast etmiyorsan o başka...Namazda okurken Bize hadiste geldiği şekilde '' Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. '' Diye okurmak gerekir..Normal zikirde vs sizin dediğiniz gibi okumaktada bir sorun yok.Lakin sünnet gereği bize geldiği gibi okursak daha uygun olduğunu düşünüyorum
_SeNaToR_, post: 1231491, member: 82164Allahumme salli ve Allahumme barik dualarını kast ediyorsan onda böyle geçmiyor şöyle geçer:Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Lakin bu salavatı kast etmiyorsan o başka...Namazda okurken Bize hadiste geldiği şekilde '' Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. '' Diye okurmak gerekir..Normal zikirde vs sizin dediğiniz gibi okumaktada bir sorun yok.Lakin sünnet gereği bize geldiği gibi okursak daha uygun olduğunu düşünüyorum
Esselamu aleykum,
Kıymetli kardeşim Efendimiz s.a.v bizlere bana ve aileme salavat getiriniz diye buyurduğunda yukarıda yazdığın gibi demiştirler bu konuda çok haklısınız ancak manasını açtığımız zaman '' ALLAH'ım Muhammed'e salat et aynı İbrahim'e salat ettiğin gibi ... '' demiş oluruz Efendimiz bize böyle deyin demiş ise de bizim edebimiz ile '' seyyidina '' yani '' Efendimize '' dememiz gereklidir,peygamberlerin a.s.e hepsi bizlerin Efendileri dir ler ve bir çok alime göre Peygamberlere '' Efendimiz '' demek '' müstehab '' dır,bu durumda namazlarımızda ki tahiyatlarda veya namaz dışında münferid olarak okuduğumuz salavatlarda hangi peygamber olursa olsun Seyyidina demeliyiz...
Hakkınızı helal ediniz...
Teşekkür
Teşekkür
Allahh razi olsun arkadaşlar inan çok tşk.ederim ben arapça bilmiyorum o yüzden türçe okunuşlarida kimi yerde farkli farkli yaziyor o yüzden arapçayi öğrenmem lazim evde 3 kere niyetlendim olmadi işicabida gidemiyorum ana bi yol gösterirmisiniz allaha emanet olun
Teşekkür
Allahh razi olsun arkadaşlar inan çok tşk.ederim ben arapça bilmiyorum o yüzden türçe okunuşlarida kimi yerde farkli farkli yaziyor o yüzden arapçayi öğrenmem lazim evde 3 kere niyetlendim olmadi işicabida gidemiyorum ana bi yol gösterirmisiniz allaha emanet olun
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/66426-yardim · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Akrabaya yardim ne kadar sevaptir Ashab-ı Kiram (Sahabeler) 2 cevap
- Benim derdim var... Nolur biri yardim etsin..napicam bilmiyorum Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 20 cevap
- Allah bana hidayet etsin güç kuvvet versin yeni katildim buraya yardim edin Tanışma Köşesi 10 cevap
- Arkadaşlar Yardim!!! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 13 cevap
- Yardim lutfen ... Islamda Kadının Yeri ve Önemi 7 cevap
- Yardim Edermisiniz Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.