S.a bilen varsa cevaplasın allah rızası için
1.166 görüntülenme · 6 yanıt
ÖNCELİKLE S.A. aranıza kabul buyurursanız ben kendimi tanıtayım malatyadan bir kardeşinizim cok merak etmekle birlikte cevabını bulamadıgım bir konu var bilenler ALLAH rızası için cevap yazarsa sevinirim şimdi ölünce kabirde münker nekir melekleri geldiğinde bizlerle hangi dilde konuşacaklar birde mahşer yerinde insanlıgın ortak dilimi olacak veya herkes arapcamı konuşacak yada her ümmet yani her millet kendi dilindemi anlayacak cahilliğimden dolayı şimdiden özür dilerim ama ögrenmek istiyorum
aleylküm selam kardeşim gerçekten güzel bir soru sormuşsun daha önce duymamıştım ama ruhun dili yoktur. Nasıl ki elektrik hangi şeye girerse ona göre görevini yapıyor. Örneğin buz dolabında soğuk, fırında sıcak, lambada ışık, bilgisayarda bilgi olabiliyor. Ayrıca hava zerreleri bütün dünya dillerini bize aktarabiliyor. Ben bu dili hiç duymadım demiyor. Dil taddığı, kulak duyduğu, göz gördüğü her şeyi fark eder ve ilk defa olması onun işitmesine, tadını almasına ve görmesine engel olmaz. Bunlar gibi ölen bir insanı, nasıl anlaması gerekiyorsa o dille Allah onu imtihan eder. İlk defa duyduğu bir şeyi anlamasına asla engel yoktur. Dünyada bile bunların örneğini gördüğümüze göre ahirette en ileri derecede olabilir.
Ancak hesabın ve cennette konuşulacak dilin Arapça olduğu bildirilmiştir. Konuşmanın Arapça olması Ruhun anlamasına engel olmaz.
umarım azda olsa açıklayıcı olmuştur
Ancak hesabın ve cennette konuşulacak dilin Arapça olduğu bildirilmiştir. Konuşmanın Arapça olması Ruhun anlamasına engel olmaz.
umarım azda olsa açıklayıcı olmuştur
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/59683-s-a-bilen-varsa-cevaplasin-allah-rizasi-icin · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- bilen varsa yardım etsin allah rızası için Fıkıh ve Akaîd 12 cevap
- arkadaşlar Allah rızası için bilgisi olan varsa yardım etsin Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 10 cevap
- Insilak süresini bilen varsa yazsin lütfen cok Acil... İslami Bilgi ve Kaynaklar 5 cevap
- Bilen varsa yardim etsin lütfen! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 20 cevap
- "ANNEM GÖNLÜM SENLE DOLSUN" TANIYORMUSUNUZ? bilen varsa acil lazim bana LÜTFEN İlahiler ve Ezgiler 54 cevap
- lütfen bilen varsa yardımcı olsun!!!! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 6 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.