Mezar notları
6.032 görüntülenme · 35 yanıt
iç duygularıma tercüman oldunuz.
çoktandır özlediğim ve de gidemediğim mezarlık özlemlerimi yazınızın bir kısmını okuyarak giderdim.
gerçekten mezarlığa gidip manevi hesaplaşmayı yapmak bir ihtiyaç , en kısa zamanda gidebilmeyi Rabbim nasibeylesin.
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj
dursun faki, post: 1146459, member: 101958Allah razı olsun
iç duygularıma tercüman oldunuz.
çoktandır özlediğim ve de gidemediğim mezarlık özlemlerimi yazınızın bir kısmını okuyarak giderdim.
gerçekten mezarlığa gidip manevi hesaplaşmayı yapmak bir ihtiyaç , en kısa zamanda gidebilmeyi Rabbim nasibeylesin.
Allah'u teala cümlemizden razı olsun inşaAllah
Hayırlı Bereketli Ramazanlar
Baktım ki, ben bir cenazeyim, üç mühim büyük cenazenin başında duruyorum." cümlesini nasıl anlamalıyız?
Yazar: Sorularla Risale, 25-3-2010
Üç mezardan birincisi:
Üstad'ın kendi şahsi hayatı ve şahsi hayatına taalluk eden eş dost, akraba, ahbaplardan ölmüş olanların başında bir mezar taşı olduğunu söylüyor. Her insanın kendine ait hususi bir alemi vardır ve bu alemle alakadar, hususi yakınları vardır. Bunlar da ölüp gitmeye mahkumdur. Öyle ise bu hususi alemi mezar olarak kabul edersek, insanın cismi de bu mezarın taşı hükmündedir.
Üç mezardan ikincisi:
Dünya büyük bir mezarlık ve içinde bulunan bütün hayat sahipleri ise bu mezara girmeye mahkumdurlar. Birincisine nispeten daha geniş ve umumi bir dairede ölümün hakikatini tefekkür ediyor. Üstad'ın döneminde yaşayan bütün canlıların hepsinin mezarında, Üstad'ın cenazesi, bir mezar taşı hükmündedir.
Üç mezardan üçüncüsü:
Bütün kainatın kıyamet vaktinde ölümünü, gelmiş gibi düşünüp, her şeyin ölümle silinip gittiğini tefekkür ediyor. Bütün kainat büyük bir mezar hükmünü aldığını ve kendisinin de bu mezarlıkta bir nokta gibi olduğunu düşünüyor. Çaresizlik ve yeis içinde iken, iman ve Kur’an imdadına yetişerek, o haletten nasıl kurtulduğunu ve ölümün hiçlik ve yokluk olmadığını anlatıyor.
Özetle, bu üç mezardan biri şahsının mezarı, biri bütün canlıların mezarı, biri de bütün kainatın mezarı şeklinde anlayabiliriz.
[/COLOR]
belkide babanemin gitmesinden..
belkide o mezarlıkta yatanlar..
kendimi yeterli görmemem..
Rabbim yardımcımız olsun inşaAllah..
kifayetsiz kalır sözler içimde.
Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu.
"Gel seni camiye
götüreyim", dedim.
"Bugün Cuma biliyorsun."
"Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun," dedi.
"Biliyorum ama,sebebini gerçekten merak ediyorum."
"Ne bileyim olmuyor işte, dedi. Hem pantolonumun ütüsü bozulup,
dizleri çıkar diye endişe ediyorum."
Gayri ihtiyari gülmeye başladım.
"Herhalde şaka yapıyorsun," dedim. "Bunun için cami terk edilir mi?" "Ciddi söylüyorum," dedi.
Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin."
Gerçekten öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri mutlaka
yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.
"Peki, dedim. Hayatında hiç camiye gitmedin mi?"
"Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim," dedi.
Hem o yaşlarda dizlerim aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum. Fakat
artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum. Söyledikleri beni son
derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti.
Daha sonra el sıkışıp ayrıldık. Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra,kendisinin camide
olduğunu söylediler.
Hemen gittim.
Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı. Yavaşça yanına yaklaştım ve kısık bir sesle:
"Hani, dedim.Camiye gelmeyecektin?"
Hiç sesini çıkarmadı. Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir
tabut içinde yatıyordu.
"HER NEFİS ÖLÜMÜ TADACAKTIR!..
hiç ölmüş gibi durmuyordu ellerini tuttum buz gibiydi o zaman anladım o artık başka alemde
hala şoktayım hala yaşıyor gibi iki ay önce telefona görüntülerini çekmiştim sesi burda
ama kendi yok bütün gece düşündüm hani ruh bedenden ayrıldıktan sonra tekrar gelir cenazedekilere ben ölmedim dermişya acaba yanımdamı ağlamamı diyor ben ölmedimmi diyor diye sürekli etrafıma bakınıp durdum onu öğlece toprağa bırakıp ayrıldık bu kadarmı herşey bukadarmı
ölüm acısı çok zormuş
bir daha göremicem dokunamıcam en kötüsüde herzaman dua ederdi
artık dua edenim öldü yok artık şimdi evlatları için yaptığı fedakalıklar geliyor aklıma
sonra insanlar için yaptıkları önceliğimiz ne olmalı diye düşünüyorum dünyada bıraktığımız eş ve çocuklarmı kardeşlerimizmi komşularmı dünyamı hiç bitmeyen işlerimizmi nasıl olsa kaza yaparım dediğimiz namazlarmı allah ve resulümü ne olmalı önceliğimiz bu sorunun cevabından sonra tekrar
düşünmeli acaba bizim önceliğimiz hangisi
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
Mezarlar diridir, mezarlar canlıdır..
_YUSUF_ 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.043
- Ödül
- 113
ahde21 martta annanem vefat etti bütün gece başındaydık aslında uyuyor gibiydi
hiç ölmüş gibi durmuyordu ellerini tuttum buz gibiydi o zaman anladım o artık başka alemde
hala şoktayım hala yaşıyor gibi iki ay önce telefona görüntülerini çekmiştim sesi burda
ama kendi yok bütün gece düşündüm hani ruh bedenden ayrıldıktan sonra tekrar gelir cenazedekilere ben ölmedim dermişya acaba yanımdamı ağlamamı diyor ben ölmedimmi diyor diye sürekli etrafıma bakınıp durdum onu öğlece toprağa bırakıp ayrıldık bu kadarmı herşey bukadarmı
ölüm acısı çok zormuş
bir daha göremicem dokunamıcam en kötüsüde herzaman dua ederdi
artık dua edenim öldü yok artık şimdi evlatları için yaptığı fedakalıklar geliyor aklıma
sonra insanlar için yaptıkları önceliğimiz ne olmalı diye düşünüyorum dünyada bıraktığımız eş ve çocuklarmı kardeşlerimizmi komşularmı dünyamı hiç bitmeyen işlerimizmi nasıl olsa kaza yaparım dediğimiz namazlarmı allah ve resulümü ne olmalı önceliğimiz bu sorunun cevabından sonra tekrar
düşünmeli acaba bizim önceliğimiz hangisi
Selamün Aleyküm
Biraz geç oldu kardeşim kusura bakmayınız mesajınızı ancak farkedebildim.Allah'u teala sabrınızı artırsın İnşaAllah.
Evet ölüler uyuyor gibidir.Ama onlar bilmediğimiz duyamadığımız nidalar içerisideidler.Eğer merhum cennetlikse bağırır eşrafına ne duruyorsunuz götürsenize beni Allah'ın benim için hazırladılkları nimetlere ulaşmam için niye acele etmiyorsunuz diye nida eder eğer merhum cehennemlikse oda eşrafına ey ehlim beni ateşe atmak için neden bu kadar acele ediyorsunuz.Biraz daha yavaş olsanıza diye feryad eder.
Yani kardeşim.İş son nefeste, imanlı gidebilmekte bundan çok korkmalı ve üzerinde çok düşünmeliyiz.Ölüm eğer gelecekse bundan kaçamayacaksak.Neden bazı şeyleri tehir edelimki gelecek olan şeyi geldi bilelelim,bir saat sonra gelecek bilelim değilmi
Allah'u teala son nefeste imanlı göçmeyi hepimize nasip etsin.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/57941-mezar-notlari · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Mezar terbiye ocagi, mezar muhasebe mekanidir. Resimler 29 cevap
- Mezar Odasinin Sirri-mevlana'nin Mezar Odasina Girmeye Kalkanlarin Nasihatler 1 cevap
- Ceylan Çalışkan'ın Risale-i Nur Ders Notları....! Risale-i Nur 1 cevap
- ölümmmm ve mezar Hadis-i Şerif 5 cevap
- Net..Hastasının Mezar Taşı - Resimler 8 cevap
- mezar ziyareti Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.