ALLAH için ne yapıyoruz?

1.278 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
sonnur

sonnur

Üye · 32 mesaj

Peygamberimiz(sallallahü aleyi ve sellem),ibadetlerin efdali,müslümanları müslüman oldukları için sevmek,kafirleri kafir oldukları için sevmemektir,buyurdu.
ALLAH TEALA,Musa aleyhisselama,(Benim için ne işledin?) diye sorduğunda (Ya Rabbi,Senin için namaz kıldım,oruç tuttum,zekat verdim,ismini çok zikrettim) deyince (Ya Musa!Namazların sana burhandır,oruçların Cehennemden siperdir,zekat kıyamet gününün sıcaklığından koruyan gölgedir,ismimi söylemen de,kabr ve kıyamet karanlığında seni aydınlatan nurdur.benim için ne yaptın?)buyurduğunda,Musa aleyhisselam,(Ya Rabbi,senin için olan ameli bana bildir!) diye yalvardı.CENAB-I HAK,(Ya Musa,dostlarımı benim için sevdin mi ve düşmanlarımı benim için düşmanlık ettin mi?)diye buyurdu.
ALLAH da bizi dostlarından ayırmaz İNŞALLAH...

Kaynak:İmam-ı Gazali'nin Huccet-ül-İslam Eyyühel Veled
lana

lana

Mübarek Üye · 939 mesaj

RE: ALLAH için ne yapıyoruz?

Selamunaleyküm kardeşim, saolasın paylaşımından dolayı çok doğru söylüyorsun amin İNŞ.Selametle kalın...B)
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

bu soruyu her gün kendimize sormamız lazım bugun ALLAH için ne yaptın
Ecrin Hicran

Ecrin Hicran

Mübarek Üye · 2.624 mesaj

kardeşim ALLAH RAZI OLSUN..HER GÜN BU SORUYU KENDİMİZE SORABİLSEK,KENDİ VİCDAN MUHASEBEBİMİZİ HER ZAMAN YAPABİLSEK..
BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIN SORUSUNA HER GÜN VEREBİLECEĞİMİZ BİR CEVABIMIZ OLSA..<<<inşAllah olur>>>selametle..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.