veysel_karani ve anneye ittat
934 görüntülenme · 5 yanıt
VEYSEL KARANİ,AŞK-IRESULULLAH İLE YANIP TUTUŞMUŞTUR.TEK EMELİ,BİRİCİK GAYESİ RESULULLAH(S.A.V.)IN MÜBAREK CEMAİLİNİ GÖRMEKTİ.BU AŞK İLE GÜNLER GELİP GEÇİYORDU.BİR GÜN ANNESİNE: _ANNECİĞİM!EĞER MÜSAADE EDERSEN GİDİP SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN MÜBAREK YÜZÜNÜ GÖREYİM.GİDİP MEDİNE'DE ZİYARET EDEYİM DEDİ. VEYSEL KARANİ'NİN ANASI UZUN UZUN DÜŞÜNDÜ SONRA: _BİR ŞARTLA İZİN VERİRİM.RESULULLAH'I MÜBAREK EVİNDE ZİYARET EDECEKSİN.BAŞKA YERDE DEĞİL DEDİ. AŞK-I RESUL OLAN VEYSEL KARANİ ANAM İZİN VERDİ DİYE SEVİNÇ İÇİNDE MEDİNE YOLUNA DÜŞTÜ.GÜNLERCE YOLCULUKTAN SONRAMEDİNEYE ULAŞTI.PEYGAMBERİMİZİN EVİNİ SORDU.GÖSTERDİLER.HANE-İ SAADETİN KAPISINI ÇALDI.HZ.AİŞE(R.A.)VALİDEMİZ: _KİM O?DİYE SESLENDİ.VEYSEL KARANİ: _BENİM,BEN.VEYSEL,YEMEN'İN KARAN KÖYÜNDEN GELDİM.RESULLULLAH'I ZİYARET İÇİN GELDİM DEDİ.HZ.AİŞE VALİDEMİZ: _RESUL-Ü EKREM MESCİDE GİTTİ.HEMEN ORACIKTA GÖREBİLİRSİN DEDİ.VEYSEL KARANİ:.-AH!DEDİ.GİDEMEM,ANAMIN İZNİ BURAYA KADAR DEDİ.HZ.AİŞE VALİDEMİZ: _EY ALLAHIN KULU!KİMSİN SEN?DEDİ.VEYSEL: _ADIM VEYSEL'DİR.YEMEN1İN KARAN KÖYÜNDENİM.ÇOBANLIK YAPARIM.SEVGİLİ EFENDİMİZİ ZİYARET İÇİN BURAYA KADAR ANACIĞIMDAN İZİN ALMIŞTIM.DEMEK Kİ GÖRMEK NASİP DEĞİL MİŞ.DİYEREK GERİSİN GERİYE DÖNDÜ. RESULLULLAH (S.A.V.)MESCİDDEN DÖNDÜKLERİNDE: _YA AİŞE!BURAYA ÜVEYS (VEYSEL)Mİ GELDİ?ONUN BENİ BU DÜNYADA GÖRMESİ NASİP OLMAYACAK.ALLAH ONU İMTİHAN EDİYOR.ANNESİNE OLAN İTAATININ DERECESİ ÖLÇÜLÜYOR DEDİ. VEYSEL KARANİ ANASINA GELDİ.OLANLARI DERİN BİR AH ÇEKEREK ANLATTI.ÜZÜNTÜ VE KEDERİNDEN SARARIP SOLMUŞTU.ANASI: _ÜZÜLME OĞLUM.ÜZÜLME DEDİ.SEN BENİ MEMNUN ETTİN YA,ALLAH DA SENİ MEMNUN EDECEK.SEVGİLİ EFENDİMİZİ ÖBÜR DÜNYADA GÖRECEKSİN.ŞEFAATİNA ERECEKSİN DEDİ....B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
RE: veysel_karani ve anneye ittat
okurken zevk aldım.Dedemin hayatı herkesin kendine örnek alacagı şekildedir.Kendisinin hayatını son derece iyi biliyorum Ve gecen hafta kendilerinin o büyük zatın türbesindeydim.İnsan manevi huzura kavusuyor onun yanında. tekrar bizlere hatırlattın Allah razı olsun.
Şimdi efendimiz Hz. Muahmmed (s.a.v) ve Hz Veysel karani cennette ne kadar güzel dostturlar kim bilir:(Onlar büyük zatlardı ve çok şeyler yaotılar peki biz ???????????????
Hoşaçakal kardeşim...
okurken zevk aldım.Dedemin hayatı herkesin kendine örnek alacagı şekildedir.Kendisinin hayatını son derece iyi biliyorum Ve gecen hafta kendilerinin o büyük zatın türbesindeydim.İnsan manevi huzura kavusuyor onun yanında. tekrar bizlere hatırlattın Allah razı olsun.
Şimdi efendimiz Hz. Muahmmed (s.a.v) ve Hz Veysel karani cennette ne kadar güzel dostturlar kim bilir:(Onlar büyük zatlardı ve çok şeyler yaotılar peki biz ???????????????
Hoşaçakal kardeşim...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/5534-veysel-karani-ve-anneye-ittat · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Veysel Karani İslam Alimlerimiz - Büyüklerimiz 1 cevap
- Karen'de parlayan pırlanta Veysel Karâni Hazretleri İslam Alimlerimiz - Büyüklerimiz 6 cevap
- Hz.Veysel Karani türbesi Resimler 9 cevap
- Allah Aşkı, Peygamber Sevgisi, Anne Sevgisi ve Onlara Hürmette Veysel Karani Genel Konular 2 cevap
- Hz.Veysel Karani'den bir inci Nasihatler 40 cevap
- VEYSEL KARANİ HAZRETLERİ’NE AİT MÜNACAT , 5 ve 7 AYET VE FAZİLATLERİ Dua Bölümü 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.