Yâ Üveys, bir nasihat daha söyle! “Allahü teâlâ seni bilir mi?” Evet bilir. “Öyle ise, Allah’tan gayrisi seni bilmesin. Allahü teâlânın bilmesi senin için kâfidir.” dedi.
Hz.Veysel Karani'den bir inci
9.818 görüntülenme · 40 yanıt
Birisi Veysel Karânî hazretlerini ziyârete gitti. Ona hitâben; "Ey Allahü teâlânın sevgili kulu! Bana bir nasîhatta bulun?" dedi. Veysel Karânî hazretleri; “Allahü teâlâyı bilir misin?” Evet bilirim. “Öyle ise, Allahü teâlâdan gayri şeyleri unut. Bu yetişir.” buyurdu.
Yâ Üveys, bir nasihat daha söyle! “Allahü teâlâ seni bilir mi?” Evet bilir. “Öyle ise, Allah’tan gayrisi seni bilmesin. Allahü teâlânın bilmesi senin için kâfidir.” dedi.
tevhiteri, post: 575618, member: 50627sa.peki burada peygamber ve hadisler ne oldu...nasıl yetti ...a.e.o
Vealeykumselam pardon ne demek istediğinizi anlamadım ?
tevhiterisa..allahtan gayrısı yok deniyorya ondan söyledim..
...
Vealeykumselam burada demek istenen benim anladıgım kadarı ile (dogrusunu Allah c.c. bılır ) yani yaptıgın işleri ibadetleri iyilikleri sadece Allah bilse yeter anlamında inşallah acıklaya bılmişimdir yanlışlarımızdan Allaha sıgınırız a.e.olunuz hayırlı geceler
tevhiteri
tevhiteri
sa.burada resul ve peygamber yokmu yani..yaptıklarımızı tabiki allah bilse yeter ama yaptıklarımızda resullullahı hiç örnek alıp anma yacagız...a.e.o
tevhiteri
Çoban Uveys
Vealeykumselam burada demek istenen benim anladıgım kadarı ile (dogrusunu Allah c.c. bılır ) yani yaptıgın işleri ibadetleri iyilikleri sadece Allah bilse yeter anlamında inşallah acıklaya bılmişimdir yanlışlarımızdan Allaha sıgınırız a.e.olunuz hayırlı geceler
sa.burada resul ve peygamber yokmu yani..yaptıklarımızı tabiki allah bilse yeter ama yaptıklarımızda resullullahı hiç örnek alıp anma yacagız...a.e.o
tevhiterisa.burada resul ve peygamber yokmu yani..yaptıklarımızı tabiki allah bilse yeter ama yaptıklarımızda resullullahı hiç örnek alıp anma yacagız...a.e.o
VEaleykumselam ben daha fazla yazmak istemiyorum cünkü tartışmaya dönebilir diye korkuyorum a.e.olunuz hayırlı geceler
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 3
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.969 mesaj
Selamun aleykum, teşekkür ederim
Onun gibisi yok insanların tarihinde O (ra) Peygamberimizin (sav) aşkıyla doğmuştu. İstisna bir Allah Dostu.Allah şefaatinden ayırmasın!
Onun gibisi yok insanların tarihinde O (ra) Peygamberimizin (sav) aşkıyla doğmuştu. İstisna bir Allah Dostu.Allah şefaatinden ayırmasın!
~~nevci~~, post: 575712, member: 73849selamun aleykum kardeşim.
ALLAH razı olsun.çok güzel bir paylaşım.ellerinize saglık.ALLAH dostları işte böyle olur.ondan gayrısını bilmezler.ALLAHA emanet olunuz.
Vealeykumselam tşkler Allah sizden de razı olsun Allah şefatlerini nail eylesin a.eolunuz hayırlı geceler
نعىمة;575726Selamun aleykum, teşekkür ederim
Aminnnn .e.olunuz hayırlı geceler
SELAMÜNALEYKÜM ÇOK GÜZEL BENDE BİR DUASI İLE KATILAYIM İNŞ
Veysel Karani hazretlerinin duası...
Allah'ım...
Rab sensin, kul benim
Yaratıcı sensin,yaratılmış benim
Rızık verici sensin,rızıklanan benim
Sahip olan sensin köle olan benim
Aziz olan sensin, zelil olan benim
Gani olan sensin,fakir olan benim
Diri olan sensin, ölü olan benim
Baki olan sensin, fani olan benim
Güzel olan sensin,çirkin olan benim
İyi olan sensin, kötü olan benim
Affedici sensin, günahkar benim
Aziz olan sensin,hakir olan benim
Güçlü olan sensin, zayıf olan benim
Verici olan sensin,isteyici olan benim
Emniyet verici sensin,korkan beni
Cömert olan sensin,miskin benim
İcabet eden sensin,dua eden benim
Benim günahlarımı bağışla,rahmetinle günahlarımdan vazgeç
Ey merhametlilerin en merhametlisi...
amin....
Veysel Karani hazretlerinin duası...
Allah'ım...
Rab sensin, kul benim
Yaratıcı sensin,yaratılmış benim
Rızık verici sensin,rızıklanan benim
Sahip olan sensin köle olan benim
Aziz olan sensin, zelil olan benim
Gani olan sensin,fakir olan benim
Diri olan sensin, ölü olan benim
Baki olan sensin, fani olan benim
Güzel olan sensin,çirkin olan benim
İyi olan sensin, kötü olan benim
Affedici sensin, günahkar benim
Aziz olan sensin,hakir olan benim
Güçlü olan sensin, zayıf olan benim
Verici olan sensin,isteyici olan benim
Emniyet verici sensin,korkan beni
Cömert olan sensin,miskin benim
İcabet eden sensin,dua eden benim
Benim günahlarımı bağışla,rahmetinle günahlarımdan vazgeç
Ey merhametlilerin en merhametlisi...
amin....
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
YARADAN'ı görmeden sevmedik mi
Mevlana'dan
Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...
nigdeliselamun aleyküm kardeşim. Allah razı olsun..
Mevla Teala şefaatlerini nasip eylesin inşaAllah..hayırlı cumalar..selam ve dua ile..
Vealeykumselam Allah c.c razı olsun Amin a.e.olunuz
özgülselamun aleyküm kardesim paylaşım çok güzel.
Allah razı olsun...
Vealeykumselam Allah c.c razı olsun hayırlı aksamlar
tevhiterisa..allahtan gayrısı yok deniyorya ondan söyledim..
...
S.A KARIŞMAK İSTEMEM AMA DURAMADIM BELİRTMEK İSTEDİM. BURADA Bİ ANLAM FAKI VAR ALLAHTAN GAYRISI YOK DENMEMİŞ, SADECE ALLAHTAN GAYRİ ŞEYLERİ UNUT DEMİŞ. HZ MUHAMMED NASIL ALLAHTAN GAYRİ ŞEY OLABİLİRKİ.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/28898-hz-veysel-karani-den-bir-inci · 06.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.