hadis ve dua ezber derslerimiz
91.421 görüntülenme · 1.144 yanıt
HADİS EZBERİMİZ
28.Bir mümin (başına gelen) bir musibet ( bela) sebebiyle din kardeşini taziye (ve teselli) ederse, ALLAHü Teala kıyamet gününde ona keramet elbisesini giydirir. (ibni mace)
29. çoğu sarhoş eden şeyin azı da haramdır(tirmizi)
DUA EZBERİMİZ
ağrıyan yere dua
euzu biizzetillehi ve gudretihi min şerri me ecidü ve ühaziru
manası: korku ve acı veren şeylerin şerrinden ALLAHın yüceliğine ve kudretine sığınırım.
28.Bir mümin (başına gelen) bir musibet ( bela) sebebiyle din kardeşini taziye (ve teselli) ederse, ALLAHü Teala kıyamet gününde ona keramet elbisesini giydirir. (ibni mace)
29. çoğu sarhoş eden şeyin azı da haramdır(tirmizi)
DUA EZBERİMİZ
ağrıyan yere dua
euzu biizzetillehi ve gudretihi min şerri me ecidü ve ühaziru
manası: korku ve acı veren şeylerin şerrinden ALLAHın yüceliğine ve kudretine sığınırım.
bir mümin başına gelen bir musibet bela sebebiyle din kardeşlerini taziye ve teselli ederse, Allahü Teala kıyamet gününde ona keramet elbisesini giydirir.
çoğu haram olan şeyin azı da haramdır
euzu bi izzetillehi ve gudretihi min şerri me ecidü ve ühaziru
çoğu haram olan şeyin azı da haramdır
euzu bi izzetillehi ve gudretihi min şerri me ecidü ve ühaziru
Yoklama yaparsanız ben varım burdayım. Her gün düzenli derslerime bakıyorum. Sessiz öğrencilerdenim. Pek sesim çıkmıyor. Bir kısmı diğer sınıftan aldığım dersler olduğu için yabancı gelmiyor.:a12:
Güzel paylaşımların için Allah razı olsun.
Sıla kardeşim ağrın biraz hafifledi mi? Allahım Şafi ismi hürmetine en kısa sürede eski sağlığına kavuştursun inşallah. Selam ve dua ile..
Sıla kardeşim ağrın biraz hafifledi mi? Allahım Şafi ismi hürmetine en kısa sürede eski sağlığına kavuştursun inşallah. Selam ve dua ile..
28-Bir mümin (başına gelen) bir musibet ( bela) sebebiyle din kardeşini taziye (ve teselli) ederse, ALLAHü Teala kıyamet gününde ona keramet elbisesini giydirir. (Ibni Mace)
29-Coğu sarhoş eden şeyin, azı da haramdır. (Tirmizi)
14-Ağrıyan yere dua :
Euzu biizzetillehi ve gudretihi min şerri me ecidü ve ühaziru.
(Korku ve acı veren şeylerin şerrinden ALLAHın yüceliğine ve kudretine sığınırım)
29-Coğu sarhoş eden şeyin, azı da haramdır. (Tirmizi)
14-Ağrıyan yere dua :
Euzu biizzetillehi ve gudretihi min şerri me ecidü ve ühaziru.
(Korku ve acı veren şeylerin şerrinden ALLAHın yüceliğine ve kudretine sığınırım)
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 511
- Ödül
- 113
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj
28-Bir mümin başına gelen bir musibet bela sebebiyle din kardeşini taziye ve teselli ederse, ALLAHü Teala kıyamet gününde ona keramet elbisesini giydirir. ..(Ibni Mace)
29-Coğu sarhoş eden şeyin, azı da haramdır. ..(Tirmizi)
selamün aleyküm..yoklamada bende burdayım ama biraz fazla yoğunum işyerinde giremiyorum..
dualarda beni de unutmayın Allah celle celalüh rızası için..
selam ve dua ile
selamün aleyküm..yoklamada bende burdayım ama biraz fazla yoğunum işyerinde giremiyorum..
selam ve dua ile
HüzünlüYoklama yaparsanız ben varım burdayım. Her gün düzenli derslerime bakıyorum. Sessiz öğrencilerdenim. Pek sesim çıkmıyor. Bir kısmı diğer sınıftan aldığım dersler olduğu için yabancı gelmiyor.:a12:
:a15: tamam notumu aldım. amin cümlemizden de inşallah. Allahıma hamd olsun epey bi hafifledi. nasıl bir ağrıydı o Allahım sizlere yaşatmasın. selametle kal.
ben geldim :)
netimiz dun aksamdan buzamana kadar yoktu :(eşim ve komusmuz yaptılar Allah razı olsun
giremedim cok skur babamın midesindeki kanser yapan bakteri ölmüs annemimde yine incelenen bir yerdeki kisttemiz cıkmıs anneme endoskopi yapılacak midesineki şikayetlerden dolayı oda ramazanda gun alabilmişler
bunada şukur Rabbime
gecmişi okumya calıstım :) hepiniz iyisiniz anladıgım kadarıyla.... hayırlı aksamlar
netimiz dun aksamdan buzamana kadar yoktu :(eşim ve komusmuz yaptılar Allah razı olsun
giremedim cok skur babamın midesindeki kanser yapan bakteri ölmüs annemimde yine incelenen bir yerdeki kisttemiz cıkmıs anneme endoskopi yapılacak midesineki şikayetlerden dolayı oda ramazanda gun alabilmişler
bunada şukur Rabbime
gecmişi okumya calıstım :) hepiniz iyisiniz anladıgım kadarıyla.... hayırlı aksamlar
mir_erhan28-Bir mümin başına gelen bir musibet bela sebebiyle din kardeşini taziye ve teselli ederse, ALLAHü Teala kıyamet gününde ona keramet elbisesini giydirir. ..(Ibni Mace)
selam ve dua ile
aleyküm selam Allah kolaylıklar versin kardeşim. unutmayız dün gece uyumadan önce tek tek hasta olanlarınıza şifa duamızı okudum.
burcum82ben geldim :)
bunada şukur Rabbime
hoşgeldin canım sevindim kötü bişey olmadığına
:):a26:
canlrım hosbulduk net insanın eli kolu oluyormus olmayınca cok iyi anladım :( diğer sitedeydim bende :)
sılacım ağrıların varmıs daha gecmedimi :(Rabbim acil şifala rversin
ayseranacım gecmiş olsun ncanım diğerinkinde okudum sende hastaymıssın toşunumuzda :(
Rabbim sana ve toşunumuza acil şifalar versin canım
ayseranacım gecmiş olsun ncanım diğerinkinde okudum sende hastaymıssın toşunumuzda :(
15.GÜN
HADİS EZBERİMİZ
30.Müslüman bir kimse, sevabını ALLAH’tan ümid ederek ailesine harcarsa, bu onun için sadaka olur.’ (sahih-i Müslim)
31.sizden birinizin kulağı çınladığı zaman beni zikretsin,bana salevat okusun ve 'zekerani bi-hayrin ' desin. manası: beni ananı ALLAH da hayırla ansın.
HADİS EZBERİMİZ
30.Müslüman bir kimse, sevabını ALLAH’tan ümid ederek ailesine harcarsa, bu onun için sadaka olur.’ (sahih-i Müslim)
31.sizden birinizin kulağı çınladığı zaman beni zikretsin,bana salevat okusun ve 'zekerani bi-hayrin ' desin. manası: beni ananı ALLAH da hayırla ansın.
(hadis-i şerif Feyzül Kadir)
DUA EZBERİMİZ
15.zekerani bi hayrin: beni ananı Allah ta hayırla ansın
burcum82canlrım hosbulduk net insanın eli kolu oluyormus olmayınca cok iyi anladım :( diğer sitedeydim bende :)
hele ben nasıl alıştım geçti tatlım hamd olsun bugün daha iyiyim. şimdi de üzüntü girdi. haberleri seyrettim çünkü. işte hayat böyle geçiyor.
HADİS EZBERİMİZ
(hadis-i şerif Feyzül Kadir)
DUA EZBERİMİZ
selamün aleyküm yarın hıdırellez herkesin bir planı vardır
ama Rabbim ne gösterir bilemeyiz
belki yarın giremeyebilirim
şimdiden yoklamada varım demeye geldim
inşallah yarın girmeye çalışıcam
selametle..........
selamün aleyküm yarın hıdırellez herkesin bir planı vardır
ama Rabbim ne gösterir bilemeyiz
belki yarın giremeyebilirim
şimdiden yoklamada varım demeye geldim
inşallah yarın girmeye çalışıcam
selametle..........
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/53635-hadis-ve-dua-ezber-derslerimiz · 18.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.