ayşe-rana98de üniversiteden mezun oldum.
o zaman ki öğrenci arkadaşlarımızın olabildiğince büyük başörtülerini ve geniş pardüselerini ne yazık ki artık göremiyoruz.
dine eğilim çok fazlaydı.bizler her hareketimizle,giyimimizle islamı acizane temsil etmeye gayret ederdik.
gerçekten ihlasla uygulayanlardan çok etkilenen,islama yakınlaşan arkadaşlarımız olmuştu.
yeni kapanan bir arkadaşımızın başörtüsünü yapmasına yardımcı olmak kadar güzel bir duygu var mıdır?...
15 yıllık bir vurgun yedi ülkemizde inananlar.
bizleri hakir görüp,karalamaya çalışanların oyunları bir bir hakikatine kavuştu,elhamdülillah.
AH o yıllar.. özendiğim ablalar.. telaşsız.. tavizsiz örtüleri ile ne büyük örnektiler.. 15 yıl.. ve geldiğimiz nokta hoş karşılananlar.. yok yıpratıldık bilinçli olarak hemde.. RABBİM BİZLERİDE sevdiği kullardan eylesin inşallah...
mehtap58yukarıda bir tesettür firmasının misyonu kendi sözleriyle yazdım.
dikkatinizi çekti mi ? moda kelimesi. modern kadın kelimesi...
tesettürümüzü modernleştirmekmiş amaçları..
farzımız değil tarzımız olması amaçları...
farz olmaktan Çıkıp tarz oluveren tesettür ne acı.. gördükçe canımız yanıyor ama düzelecek hala kocaman bir ümidim var benim
emcankelmehat kardeşim inan bana hala kendi ablalarım annem hatta hacı adayı kayınvalidem bile simsiyah matem havasında niye geziyorsun diyorlar...hatta doğru(!) kapanmayanlar yüzünden bize sen hangi cemaattensin sen niye bu kadar aşırısın diyorlar....
KUR AN CEMAATİNDENİM ELHAMDÜLİLLAH.....BİR TARİKATE YADA CEMAATE KEŞKE BAĞLANABİLSEM AMA YOK KENDİ HALİNDE YAPMAYA YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM DİNİMİ DİYORUM......
ANTALYA.....
İKİ YILA KADAR O KADAR AZDI Kİ TESETTÜR AMA TAM TESETTÜR DÜ SOKAKLARDA GÖRÜP ÖZENDİĞİM GIPTAYLA BAKIP KISKANDIĞIM...
AMA ŞİMDİ CADDEDE YÜRÜRKEN AÇIK İNSAN SAYISI AZ(!).LAKİN AÇIK KAPALILAR ÇOĞUNLUK TA.....
AHİR ZAMANDAYIZ ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM GÖZÜMÜZÜN GÖRDÜĞÜ HER YER ŞEYTAN ALDATMACASI ...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞAALLAH....
98 lerde yine karakola çekilen ablalarımıza yapılan baskılar.. nereye hangi örgüte bağlısınız.. birinin ağzından çıkın cümleler başı yerde..
NUR 33 .. AZHAP 59...
ayşe-ranakızım 10 yaşında.bazen çevredeki ablalarının kıyafetlerini beğeniyor.öyle giyinsem olur mu anne dediğinde ona söylediğim;''Allah nasıl örtünmemizi istiyorsa öyle giyinmeliyiz.sınırlar belli.ve tesettür hiç kimse için değil,sadece Allah'ın emri olduğu için uygulanır.''
Sahibi'mizin izni kadar sınırlarımız.
korkuyorum kızım için.. ahiretinden.. kurtarırız dünyalarını kimmiş açlıktan açıkta ölen.. doyar karnı ya AHİRET.. tırnağının kırılmasına dayanamadığımız yavrumuzu ateşe atabilirmiyiz.. sınırlar.. gördükleri ve yaşadıklarıyla.. öyle olmayacaklar inşALLAH..
berat05
Kardeşim...
Her türlü insan olacak...kapalısı,açığı ,az kapalısı...tam takvalısı..
Bunlar niye var ? Neden dünyada herşeyin rengi aynı değil ? Neden hayvanlar ,insanlar tek bir fabrikadan çıkmış gibi tek özellikli değil ?
İ M T İ H A N olmadan...bu dünyadan ayrılabileceğimizi mi sanıyorsunuz ?
Kimisi sadece başını kapatarak başlayacak bu işe....sonra gerisi gelecek...belki bu hemen olmayacak ...belki...uzun bir imtihan süresi sonrasında...tevbe istiğfarlarla BEN NE YAPTIM DİYECEK....Bu halimle kaç kişiye örnek oldum diyecek...
Vesile...diyoruz ..Neye ve kime vesileyiz ? BİZ KİMİZ ?
ALLAH Azze ve celle dilemedikçe BİZ TESETTÜRE DÖRT DÖRTLÜK bürünsekte takva da yarış edebilir miyiz ?
BAŞKALARININ HATALARINI GÖRÜP kendimize dönelim... Bir bakalım....dış halimiz belki mükemmeldir !!! kimbilir...
Ruhumuza ayna tutalım...
HER zaman diyorum ki....TAKVALIK bir bütün....ALLLAH'a celle celaluhu yakın olabilmek ...
Tesettür bunun bir parçası...Vücudumuzda bir bacağımızın olduğu yer.....AMA ya diğer parçalar nerde ?
Bir bacakla vücut tamamlanıyor mu ?
Her gün KURAN-I KERİM okuyor muyuz ? Namazımızı işlerimize göre mi ? İşlerimize göre NAMAZI mızı ayarladık ?Bugün ,hesap etmeden kaç kişiye (tanımadığınız hem de ) kişiye tebessüm ettiniz...(sadaka haneniz ne kadar dolu) Çok kızdığınız halde....Kaç kez yuttunuz...Tevekkül ettiniz? Acılarınıza sustunuz...Tevekkül ettiniz?
Kocanıza,k.validenize,komşunuza,dostunuza sustunuz...Tevekkül ettiniz...
Bir kişinin giyimine ,yürüyüşüne, saçına,makyajına bakıp ALLAHIM SENDEN HİDAYET DİLİYORUM BU KARDEŞLERİM İÇİN BİLMİYORLAR BİLSELERDİ YAPMAZLARDI dediniz ?
Kaç kez.....her birini eleştireceğinizde susup kendi açıklarınızı için RABBE yöneldiniz....VEREN SENSİN ALLAHIM BENİM BU KUSURUMU SENDEN DÜZELTMEM İÇİN YARDIM DİLİYORUM dediniz...
Şimdi her birimiz düşünelim...Her okuyan kardeşim..düşünsün...kadın erkek farketmez..
Bu imtihan dünyasından en doğru olan...Yolumuzu HAK DİNE çevirip , kendi açıklarımızı kapatsak , başkasıyla uğraşacağımıza kendimize çeki düzen versen zaten ÖRNEK BİR VESİLE KAYNAĞI olurduk inşaallah...
Haydi....Düşünelim....
ABLAMM.. yüreğine sağlık yazdıkların karşısında sadece LA İLAHE İLLALLAH....
bilmiyorlar.. bilseler yapmazlar..
dua edelim dua edelim pırıl pırıl gençlerimiz o güzel yüzleriyle cehennem ehli değil.. cennet hurisi olsunlar..