Kalbun-kesir kardeşim, gönül dostum.
Geçen gün seni düşündüm.
AcaBa nasıl kapalıdır.
Ne giyiniyor.
Diye .
Bu gün kü yazıda okudum çok mutlu oldum ve çok imrendim.
Kimbilir nasıl yakışmıştır canım benim.
Rabbime emanet ol .
844.535 görüntülenme · 10.011 yanıt
kardeleleHayırlı sabahlar diliyorum.
Kalbun-kesir kardeşim, gönül dostum.
Geçen gün seni düşündüm.
Acana nasıl kapalıdır.
Ne giyiniyor.
Diye .
Bu gün kü yazıda okudum çok mutlu oldum ve çok imrendim.
Kimbilir nasıl yakışmıştır canım benim.
Rabbime emanet ol .
berat05
Değerli kardeşim
Bu dünyada bize ufak gelen ama nefsimizi sindirmeye layık büyük atılmış adımlar...
Siz vazgeçmeyin...bizlerde inşallah..
Çünkü bizler dikkat ettikçe nefsimiz ve şeytan bu kadar rahat olamayacaklar..Onlara fırsat vermemek adına birazcık sıkıntı ne demek ki?
Bizler şu zamanın rahatlığında...islamı doya doya yaşamak varken kısıtlanmış gibi yaşıyoruz...
Oysa çoğu insanlar , Ahiret gelmeyecekmişçesine yaşıyor...
Ölümümüz an meselesi...ölmeden önce adımlarımızı atmalıyız...DOĞRU ADIMLAR...
Kardeşim inanın her birimiz nefs le boğuşuyoruz...Konu ne olursa olsun....SİZ EN DOĞRUSUNU YAPMIŞSINIZ...
Ne yazık ki İslamı tam yaşamak isteyene özel bir plaj yok...Olanlarda ne kadar doğru çalışıyor bilmiyorum...
Unutmayalım...
İslam için atılan her bir adım bizi mutluluğa yaklaştıracak DEV bir adım dır...
Çünkü HUZUR İSLAMDADIR!!!
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.768 mesaj
mir_erhan
Selamün Aleyküm...
Sevgili Ablam Allah burada yazan ve yazılanları okuyan herkesten Razı olsun...
Bu Tebliğ ve Destek hepimizin görevi,
Birbirimizi tamamlayacağız inşallah...
Bizler ''Allahım Vucudumu o kadar büyütki Cehennem ateşi beni geçip hiç bir kardeşimi yakmasın'' diyen
Haz. Ebubekir Sıddıkları örnek Aldık..
Bizler EFENDİLER EFENDİSİNİ, En GÜZELİN HABİBİNİ rehber edindik inşallah...
Katre Pare Kardeşimin deyişiyle YÜREKLERE DOKUNMAK,
Ellerini uzatmış bir kardeşimizin daha ellerini tutumaktır amacımız..
Bunların Hepsi Rabbimizin izniyle oluyor olcak inşallah...
Allah celle celalüh bizlere güç versin bu yolda ilerlemek isteyen Ayeti Sembol olmak isteyen kardeşlerimin yardımıcısı olsun inşallah...
Selam ve dua ile
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
KaLBuN_KeSiRVe aleykum selam ve rahmetullah Berat ablamz.. Sağolasın. Rabbim razı olsun..
İnanır mısın netten bir Adres arıyordum, (MEVLADANIM KARDEŞİMİZ İÇİN) karşıma islamiyet.gen.tr de bir kardeşimize kendi tarif ettiğim yer çıktı.. Demek istediğim şu ki, yazdıklarımızdan sorumluluğumuz büyük.. Başkalarına karşı büyük veballere sebbiyet verebiliriz yanlış bilgilerimizle.. Nette yapılan paylaşımlar binlerce kişiye ulaşıyor.. Aynı şekilde vebale gireceğimiz gibi, hayırlara de vesile olabiliriz.. Aslında büyük nimet internet de.. Hayırda kullananlardan eylesin Rabbim.. Dikkatli olmamız lazım.. Kendi konularımı da derinlemesine araştıracağım inşaAllah.. Tekrar teşekkür ederim.. HAYIRLI GÜNLER..
berat05, post: 1465960, member: 113681
İnanırım kardeşim..bildiğim halde buraya yazmadığım neler var...vebalinden korktuğum...ya da bir arkadaşıma danışmadan yazamadığım acaba doğru mu diye sormadan geçemediğim bir çok sınırım var..Vebal olayı çok dikkat edilmesi gereken bir konu..
İnterneti kullanmaksa apayrı...ayrıca yazdığınız gibi ne yazsak çıkıveriyor karşımıza...ona göre ayağımızı denk almak lazım..
Bir de bu işi sevmek...inadına özen göstermek lazım...Bizim Dinimiz çok özel , önemli , tebliğ yaparken dikkatli olmamız gerekli.. forumumuzsa bir tane ...daha ne diyebillirim...
Konulara yazmasam da takipteyim ;)
Kardeşlerim maaşallah çok güzel paylaşımda bulunuyorlar...
Rabbim bizleri sırat-i mustakim den ayırmasın inşallah
berat05, post: 1465960, member: 113681
İnanırım kardeşim..bildiğim halde buraya yazmadığım neler var...vebalinden korktuğum...ya da bir arkadaşıma danışmadan yazamadığım acaba doğru mu diye sormadan geçemediğim bir çok sınırım var..Vebal olayı çok dikkat edilmesi gereken bir konu..
İnterneti kullanmaksa apayrı...ayrıca yazdığınız gibi ne yazsak çıkıveriyor karşımıza...ona göre ayağımızı denk almak lazım..
Bir de bu işi sevmek...inadına özen göstermek lazım...Bizim Dinimiz çok özel , önemli , tebliğ yaparken dikkatli olmamız gerekli.. forumumuzsa bir tane ...daha ne diyebillirim...
Konulara yazmasam da takipteyim ;)
Kardeşlerim maaşallah çok güzel paylaşımda bulunuyorlar...
Rabbim bizleri sırat-i mustakim den ayırmasın inşallah
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
berat05Bu arada FERACE nedir acaba ? Nasıl bir kıyafet herhangı bakabılecegım bır sıte var mıdır ? Merak ettim de teşekkür ederim ..
Es selamu aleykum kardeşim..
Bu konuda sana yardımcı olabilirim..
Netten sipariş verilerek de ferace satın alabilirsiniz..
Ben ferace giyiyorum. Örtünmede çarşaf veya feracenin dışında giyilen dış örtüleri tesettüre uygun değildir..
Ne kadar bol olursa olsun, istersen bedeninden 2 beden büyük al yine de vücut hatlarını belli edecektir..
Bel kısmı dar, kolları dar, kısacası dar olacaktır.. Ayrıca kilodan bahsetmişsiniz. Feracelerde kilo sorunu da ortadan kalkıyor. Kilolu göstermiyor.. Üzerine boyu çok uzun olan siyah başörtüler var.. Onu kullanabilirsiniz.. İnternet üzerinde benim karşıma çıkan çok fazla ferace var. Net üzerinden satış yapılıyor.. İstanbulda benim sürekli alışveriş yaptığım bir mağazam var. PTT ile gönderiyorlar. O şekilde de yardımcı olabilirim.. İsterseniz internetten bir inceleyin, bakın.. MaşaAllah size çok imrendim.. Forumumuzda bir kardeşimiz vardı. Çalışıyordu.Namaza başlayıp işyerinden ayrılmış. Bir gün bir bayanın üzerinde ferace görmüş. Adını bilmiyordu. Ve hakkıyla kapanmak istediğini bizlerle paylaştı. Bizim forumumuza girip bizlere sormustu. O kardeşimize yardımcı olduk. Adres verdik. Açık olarak mağazaya girip, bol ferace ve uzun başörtüsü ile mağazadan çıkmış elhamdülillah. O kadar sevinmiştik ki.. Rabbim bilinçli örtünen kardeşlerimizin sayısını arttırsın inşaAllah.. Sizin de hayırlı haberlerinizi bekliyoruz kardeşim =)
su_denizSelamun aleyküm kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun..Kalbun-kesir kardeşim özellikle sana çok çok teşekkür ederim.
Bugün Allah ' ın izniyle fatihe gittim ve dönerkende feracem ve başörtüm üstümdeydi :)
müjdemi isterim Allah rızası için çok şükür kapandım :)
bu forumun bana çok faydası oldu.çok okudum yorumları.genelde ''ya kapandıktan sonra açılırsam'' yorumları benım dıkkatı çekti.dedim ki deniz bu şeytanın işi..böyle vesvese veriyor ki yolunda taş olsun..gerçi benım daha 1.günüm ama inşallah ölene kadar örtümü giyeceğim dua edin ne olur :( dükkandan çıktıktan sonra inanın öyle bir özgürlük hissi..Allah'ın memnun olduğunu bilmek..hiçbir şeye değişilmez kurban olduğum ne kadar şükretsem az..O dilemese hiçbirşey olmaz ki. ne büyük devlet ne büyük saadet ..Allah dileyen isteyen tüm kardeşlerimize nasib etsin.hiç düşünmeyin insanları.inanın kimseden fayda yok yok yok..
ve inanın 1 adım attığınızda Allah (c.c) çok yardım ediyor.dükkanda bir ferace sordum 85 tl dedi fakat ben kenarlarındaki süsten ötürü pek beğenmemiştim.bir tane daha gördüm sade dedim ki ben bunu denemek istiyorum 1 numarası var mı ?
satıcı kız 20 dk. sonra depodan getirdi denedim çok hoşuma gitti. içimden ''inşallah 85 değildir'' diyordum ki sordum fiyatını kız 45 tl demez mi :) bir siyahını birde laciveritini aldım :) 2 de başörtüsü.çok çok güzel bir his.inşallah dileyen herkese Rabbim nasib eder.
Selametle kalın.
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
berat05Kardeşim korkacak ne var?
Siz Allah'a celle celaluhu sığının...
Asıl ahireti düşünerek korkmamız lazım..Bizim yaptığımız ne ki?
Siz başınızı dik tutup yaptığınız her şeyi bilinçli olarak yapar ve savunursanız insanlara da kendinizi kanıtlamış olursunuz...
EVET BU İŞİ İSTİYOR derler... laf edemezler....gözleri alışır da MEVLA isterse gönülleri de hidayete erir...
Korkmayın...bir adım atın...her birimiz bu sınavdan geçtik..inanın sınavlar bitmiyor...
İzmir de Çarşaflı ve feraceli kişiyi bir kenara bırakın kapalı bile göremediö diyebilirim...
Feraceli görenler ise çıplak görürmüş gibi bakıyorlardı...Ne oldu ...hiç bir şey...Ben islamı taşıyorum...ÜSTÜMDE...bir bakış bunu engelleyebilir mi? Hele ki böyle bir memlekette ?
İstanbul ise tam bir metropol...yanınızdan ful mini giymiş bir kız geçiyor...sizde onunla aynı caddedesiniz...bir diğerinin sırtı açık nerdeyse...
Durum bu..bundan ibaret...
Güçlü olmaya şimdiden başlayın bakalım...Sınav çok çetin...Çalışmayana sabır etmeyene geçiş yok...
berat05Kardeşim korkacak ne var?
Siz Allah'a celle celaluhu sığının...
Asıl ahireti düşünerek korkmamız lazım..Bizim yaptığımız ne ki?
Siz başınızı dik tutup yaptığınız her şeyi bilinçli olarak yapar ve savunursanız insanlara da kendinizi kanıtlamış olursunuz...
EVET BU İŞİ İSTİYOR derler... laf edemezler....gözleri alışır da MEVLA isterse gönülleri de hidayete erir...
Korkmayın...bir adım atın...her birimiz bu sınavdan geçtik..inanın sınavlar bitmiyor...
İzmir de Çarşaflı ve feraceli kişiyi bir kenara bırakın kapalı bile göremediö diyebilirim...
Feraceli görenler ise çıplak görürmüş gibi bakıyorlardı...Ne oldu ...hiç bir şey...Ben islamı taşıyorum...ÜSTÜMDE...bir bakış bunu engelleyebilir mi? Hele ki böyle bir memlekette ?
İstanbul ise tam bir metropol...yanınızdan ful mini giymiş bir kız geçiyor...sizde onunla aynı caddedesiniz...bir diğerinin sırtı açık nerdeyse...
Durum bu..bundan ibaret...
Güçlü olmaya şimdiden başlayın bakalım...Sınav çok çetin...Çalışmayana sabır etmeyene geçiş yok...
MEVLADANIMHaklısınız ablacım sınav çok çetin .. Şeytan bir yandan, nefis bir yandan, insanlar bir yandan, heleki benim gibi süslü püslü yaşayan bir insanın aklını nasıl karıstıracak bilmiyorum ama tek bildiğim 'Her canlı ölümü tadacaktır.'
Ne elimde parfümlerim kalacak nede cicili bicili elbiselerim .. Hiçbiri o karanlık topraga benımle gelmeyecek.. Ne kendimi begendırmeye calıstıgım ınsanlar bana yardım edecek nede nefsi arzularım .. İnanıyorum RABBım isteyene kapılarını açıyor ve açacaktır inşaALLAH .. Bu zamanın insanı olmak istemiyorum.. Zamanın bilgisini gelişimini tanımak en ileride bilenlerden olmak istiyorum elbet ama yaşam tarzının insanı olmak beni üzüyor.. Eskilerin adımlarını yakalayabilmek ALLAH yolunda olabilmek cümlemize nasip olur inşaALLAH .. Ben merak ettim bu yüzden ferace modellerine bakacagım şimdilik çıkıyorum ablacım .. ALLAH a emanet olsun .. Yine yazarım inşaALLAH ..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/44633-kapanmak-isteyipte-kapanamayan-arkadaslar-haydi-buyrun · 27.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.