selamun aleyküm değerli kardeşim,
benim annem de sizinki gibi, örtünürsem bi daha iş bulamayacağımı, ele muhtaç olacağımı söylerdi devamlı,
ama anladığım kadarıyla anneniz yine saygı duyuyor size, aslında kabullenmiş bile, sadece şu anda hazmedemiyor, o da zamanla geçecek inşAllah. Bizim evde ne kavgalar oldu, neler yaşandı bi biseniz, kendi istediklerini yapmıyorum diye, onlara göre her şeyin yeri ayrı, mayoyla denize de girersin, sonra namazını da kılarsın, Kuran'ını da okursun vb., ama mutlaka günlük hayatın içindeyken başın açık olacak. Hayatta her şeyin yapılması gerektiğini söylerlerdi.
4 aylık evliyim, bu sürede annemle sadece 1 kez yüz yüze görüşebildim, tesettür yüzünden eşime de cephe aldılar, şu anda ne eşim de ne de ailem birbirleriyle görüşmek istiyor, ortada kaldım, herkes bi yerden çekiştiriyor,
dualarınızda benim ailemin de hidayete ermesi için dua edin,
selam ve dua ile, hayırlı günler
hidayetedogruAllah razı olsun kardeşim beniM :a12:, uzun yazmamışsın ve yazdıkların huzurumu arttırdı inanki..aklımdan geçenleri tam olarak özetlemişsin, bu beni rahatlattı. Evet benim annemin de benden istediği üniv. mezunu olduğum için iş bulup çalışmam ve çok iyi yerlere gelmem, ama benim düşünce alemim oylesine değştiki bunu anneme ifade edemiyorum ve artık da sessiz kalıyorum. Çalışmaya karşı değilim, insan zorunda da kalabilir, hayatın neler getireceği belli olmuyor. Ama şu da varki evli kadın çalışınca arada sorunlar da çıkyor, kadın parasına güvenip en ufak birşeyde kocasına karşı çıkıyor, egemenlik kurmak istiyor..bunlar acı durumlar...Annemin ilk söylediği şey şu olmuştu, sen çalışmamak için örtünüyorsun ve yarın öbürgün eşin sana hiçbir yardımda bulunmayacak, aç kalacaksın...önce iş bul, sonra evlen ondan sonra örtün dedi, iyi ama tesettürsüz olarak iş bulduğum yerde ve evlendikten sonra eşimin başımı örtmeme karşı çıkmayacağını nasıl bilebilrim ki, beni örtülü halimle seçmeli eşim olacak insan dedim, buna da karşı çıktı. Üstelik tesettürü erteleyip öncesinde sıraladığımız şeyler gerçekleşmeden hayatımız son bulursa ne olacak! ve erteledikçe bu güzel istek bizim yüreğimizden uzaklaşırsa ilerde büyük bir pişmanlık duymak da var Allah korusun ve bu pişmanlık ki hesap gününe denk gelirse bunun vebalini ne annem babam ne de başkaları ödeyebilir..
Canım kardeşim benim asıl ben uzun yazmamışdır inşallah, okuyan gözlerine sağlık olsun inşallah, dualarda buluşmak dileğiyle..
SELAM VE DUA İLE...