Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...
843.883 görüntülenme · 10.011 yanıt
gülseyma, post: 1164198, member: 102251yarın kızlarım uzun giysiler ve başörtümü almaya gidecekler ben ayağımdan dolayı çıkamadığım için evde kaç aydırkapalıydım dışarı bayamda çıkacağım inşallah
Ablacım sizin adınıza o kdr sevindim ki anlatamam..
Bende ibadetlerimi yapardım ama tek eksigim acık olmamdı.. şuan onu da tamamladım ya içimi huzur kapladı..
pişman oldum başlarda ,açıklık rahat dedim ama şuan alıştım ve buradada paylasmıstım degerli dostlarımızın duasıyla seytan Başörtümle alakalı vesvese vermeyi bıraktı..binlerce sükürler olsun Rabbime..
diyeceğim o ki ablacım, eminim kapanır kapanmaz aynı huzur ve tadı sende alacaksın.. ibadetlerine daha sıkı sıkya baglanacaksın..
yegenlerınız icinde dualarımızı eksik etmeyecegiz inşallah ablacım.. ama sizinde dogru yolu göstermek icin ugras sarfetmeniz gerekiyor.
hem büyük olarak hemde bilicnli olarak üstlerinde bir yaptırımınız var.
düşünürseniz ve care ararsanız uygun kelimelerle onlarında imanını kurtaracaksınız inşaAllah.
Olmadı kitaplar okuyarak ya da okutarak takviye verip verip takviye alacaksınız..
Sizde bu gönül var inanıyorum ki.
O kdr bilgili abla ve abilerimizin yanında bana laf düşmez ama nacizane görüşüm bunlar..
Rabbim sizi yolunuzdan döndürmesin ve huzuru ebediyete kadar gönlünüzde taşıtsın inşallah..
Hayırlı olsun..:)
Selametle kalınız.
✦ Mübarek Üye
- Ödül
- 36
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj
Bizler neler duyduk neler yaşadık bir bilsen duydukarımız yaşadıklarımız bizi örtümüze daha cok bağladı
canım ablam Rabbim yarve yardımcın
sincityselamun aleykum ablalarım ve kardeşlerim bende yeniden kapanmak istiyorum..... yine kapanmakla ilgili bi konuda hikayemi yazmıştım.... kapalıyken açıldım nerdeyse 4 yıl oldu ama çok çok pişmanım... yazılarınızı okudukça ağlayasım geliyor çünkü benim ailemde kapanmamı istiyor yurtdışında okuduğum içinde okulda örtü sorunumda yok.... ve ben herşeye rağmen nefsime yenik düşüyorum her namazımda örtüyü taktığımda aynaya bakıyorum inşallah diyorum bi yandanda geçmişime çok pişman oluyorum!!! günahkarım ama Allah ın affedici olduğunuda biliyorum.. ben önce Allah tan yardım istiyorum önce daha sonrada sizden; nefsimden dolayı yorgun düşüyorumonu altüst edebilmek için sizden yardım istiyorum =) Allah hepimizden razı olsun !!!! inşallah son kez kapanır ve artık görevlerimi hiç aksatmam....
Allah tövbeleri çokça kabul edendir.
Hepimiz hatalar yapıyoruz fakat önemli olan yapılan hataların farkına varmak ve tekrarlamamak.
Yaptığınız hatanın farkına varmak bile Allah'ın bir nimeti.
Şükretmemiz gerek.
İnşaAllah layıkıyla örtünür ve vaktiniz dolana kadar bir daha kötü günleri hatırlamazsınız.
Allah razı olsun.
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.045
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
Burdaki kardeşlerimiz üzüldükçe ben daha çok yazma isteği duyuyorum
Rabbim c.c. herşeyi bilendir
Tam DESTEK
ÜMİD VAR
USANMAK YOK
YOLUN SONUNDA
HAK VAR
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.045
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.767 mesaj
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu
gülseymaburcu kardeşim sağol Allah razı olsun hiç kimseyi düşünmüyorum.ne derse desinler açılacağımı zannediyolar onlar öyle beklesinlesinler .bayramda kayınvalidemlere gittik onlar sevindiler.eşimin dğrer akrabalarıda onlardaydılar.yüzlerindeki ifadeden dalga geçer gibi gülümsediler.kimiside hayrola ya bu nerden çıktı dediler .bende artık böyleyim dedim .ya yenge aç dediler biride başımdan örtüyü çekti eline vurdum şaka yaptım dedi .birdaha sakın deneme dedim .zamanında onlara uyup çok geç bile kaldım ALLAH affeder inşallah bugüzel duyguyu ALLAH Herkese nasip etsin iyikide sizlerle tanışmışım sizlerle daha çok konuşmak isterim
Bu yaşamlar Nefsten ibaret değil midir???
İnsanlar hep bir başkasına uymak yada kendine uydurmak isterler...
En güzelini giyse nefs biraz zaman geçince bıkar o güzellikten ..başka güzellikler arar..ararkende seni rahat bırakmaz....şeytanla işbirliği içinde sanki...
oysa yaşamak öyle güzel..ki...kapandığımızda,sohbetlerimizde ve veya ALLAH c.c. anlatıldığı yerlerde kalpler huzur bulur..istediği gelmiştir kalbin...O nefsle hep düşmandır aslında...
Hangi sohbetten sıkılır insan..Allah cc adı geçen yerler ışıldar..yürekler ışılda..kalpler şifa bulur...dertlere derman olur..O'nun kelamı..
işte bizlerde bu kutlu yolda nefslerimizi büyütmek yerine onlara geö vuracağız....Allah c.c. için atan kalplere aşık olacağız...şifa arayıp dağıtacağız....tebliğimizi yaparken kendimizi unutmayacağız...
başkaları için değil ALLAH c.c. için yapacağız......
Kalpler Allah c.c. için atacak...
Bakın o zaman mutluluğa...
Bakın yüzlerdeki Nura...
Bakın gözlerdeki ışıltıya....
HAK herşeye yetmez mi????
Kim ne derse desin siz onlara uymayın...yumuşaklıkla geçiştirin...tebliğ edin...bıkmayın...HERŞEY Yüceler Yücesi Rabbimin himayesindedir.
HAMD OLSUN
sincityselamun aleykum ablalarım ve kardeşlerim bende yeniden kapanmak istiyorum..... yine kapanmakla ilgili bi konuda hikayemi yazmıştım.... kapalıyken açıldım nerdeyse 4 yıl oldu ama çok çok pişmanım... yazılarınızı okudukça ağlayasım geliyor çünkü benim ailemde kapanmamı istiyor yurtdışında okuduğum içinde okulda örtü sorunumda yok.... ve ben herşeye rağmen nefsime yenik düşüyorum her namazımda örtüyü taktığımda aynaya bakıyorum inşallah diyorum bi yandanda geçmişime çok pişman oluyorum!!! günahkarım ama Allah ın affedici olduğunuda biliyorum.. ben önce Allah tan yardım istiyorum önce daha sonrada sizden; nefsimden dolayı yorgun düşüyorumonu altüst edebilmek için sizden yardım istiyorum =) Allah hepimizden razı olsun !!!! inşallah son kez kapanır ve artık görevlerimi hiç aksatmam....
ve Aleykum selam canım benim ben senin o guzel yüreğini dua köşesine açtıgın bir konuda tanıdım orada bel fıtıgından dolayı kalkamayıp oturmak bile yasak oldugu için gözlerle nsıl namaz klılndıgını sormustun bizlere benim için cok anlamlı bir örnek olmustun ve cevremdeki herkese anlatmıstım seni Rabbim razı olsun senden bak bunları düşünen bir yürek devamlı sıohbetler dinleyen imanli bir yürek Rabbimizin emrininden kendiniş nasıl alıkoyuyar bitanem bütün imkanların varsa neden duruyorsunki bak canım bu bizler için farz ve farı yerine getiremezsek onun öteki dunyada bir vebali olacaktır heleki Rabbimizin huzuruna cıktıgımızda bize bu gunahımız soruldugunda biz ne cevap vereceğiz yüzümüğz olacakmı yok nefsim engelledi yok annem babam istemedi bunları demeye :( ya amellerimiz tartıya cıktıgında kapandıgımızın sevabı bizi Cennete götürecekse yada kapanmanın vebali Cehennemegötüren son amelimiz olursa (Rabbim kourusun) birde o içini yiyen bir pişmanlık duygusunnun yerini muhteşem bir huzura bırakmlaısın Çünkü Rabbim uzun ömür versin ama ne kadar ömrümüz var hem bak cok kucuk bir eylemle -ama maneviyatı huzuru okadar büyük - hem huzura kavusacaksın hem Rabbimize birazdaha yaklasacaksın hem sen daha önce kapanmıssın bu huzuru yaşamıssın o oduyguy almıssın acıldıgın tekrar bu hatayı yapomaktan korkma dusunsene sen 4 sene önceki senle aynımısın hem insanlar hataları yaparak hata yapmamayı öğrenirler biliyorsudur zayıf noktlarını onların uzerine gidersin düşün şimdi sen şeytanı birkere malup etmişssin sonra o seni malup etmiş kazanmanın duygusunu kapanmayarak şeytana hergun yaşatıyorsun şimdi senin sevinme zamanın senin kazanma zamanın hadi canım hiç vakit kaybetmeden kapan bizler senm burda yazdıgın surece hep destekciniz en kısa zamnda en guzel haberlerni bekliyoruz
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/44633-kapanmak-isteyipte-kapanamayan-arkadaslar-haydi-buyrun · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.