ashab_kiram, post: 837726, member: 60391Bu dünyada bizim aslinda yapmamiz gereken çoğu işimizi ibadetimizi buna bir çok şey daha ekleyebilirsin,hakkiyla yapmiyoruz yada hiç yapmiyoruz namaz gibi.şeytan o kadar savaşiyo o a-kadar savaşiyoki kendince görevini fazlasiyla yapiyo.biz neden allahin lanetlediği şu şeytan kadar olamiyoruz.bizim ondan ne eksiğimiz var tam tersine fazlamiz var.rabbimiz bizlere bütün yarattiği ins ve cins'ler içinde en üstünü olduğumuzu söylemiyo mu?biizm yapmamiz gereken tek şey bunu idrak edebilmek ve bunun bilicinde olmak.
bencede bunun için yapmamız gereken ama yapmadıgımız şu olabilir belkide hiçbirşeyden korkmamalı sadece allahtan korkmalıyız ne açlık ne susuzluk ne geçim derdi nede gelecek kaygısı olamamalı sadece allaha tapmalıyız menfaat için başkalarına ilgi göstermemeliyiz en önemlisi paraya hayatımızda çok az deger vermeliyiz benim kanımca paraya fazla önem vermek onsuz olmaz demek gizli şirk olabilir neticede hiç paran olmasada yaşayabilirsin ama allahın olmayınca halin harap kim ne derse desin sadece duydugumuzu gördügümüzü onaylamalıyız ve gerçek bir müslüman olarak nefes alırken bu nasıl oluyor diyererk düşünüp ürpermeliyiz günahlarımız aklımıza geldiginde uykularımız kaçmalı uyumamalıyız ve şu soruyu kendimize her saniyr sormalıyız şimdi ölürsem halim ne olur
"Hiç kimse Allah gibi dost olamaz ve hiç kimse Allahın yardım ettiği gibi yardım edemez." Nisa 45