<<<<<<Yemek Yapmayı Öğretecek var mı?>>>>>

13.592 görüntülenme · 144 yanıt

Paylaş:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Peçeli-BülbülBu tarifi kesinlikle dene sena abla harika tek kelimeyle...

tamam denicem...ismini değiştirmissin sanırım hayırlı olsun:a12:
.berfin.

.berfin.

Aktif Üye · 71 mesaj

bencede müsafire ne yaparsan yer canım merak eme
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

sarecim kusura bakma sena diye kalmış aklımda inşallah güzel olur begenirsin:)buaradaeger mahsuru yoksa sormamın evlımısınız yoka bekarmı cok merak ettimde:)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

bekarım :) ben de neden çok merak ettiğini merak ettim bi mahsuru yoksa...:) evli nasıl olyum almaz ki beni kimse böyle beceriksiz...
ebuzer25

ebuzer25

merak etmemin belli bir sebebi yok hani misafirleri gelecek hazırlık yapacam filan demiştin ya heralde evlisiniz diye düşünmüştüm.benim böyle tarif verdigime bakma bende cok maharetli biri degilim ablam olmasa benim işim cok zor:)ablam maşallah cok beceriklidir bir ordu gelse hepsını yedırır içirir bende ona cekseydim ya:(bu tarifler ablamdan sare ama su kesınkı bir kız becerıklı olmalı onun yanısıra güler yüzlü olmalı.cok derıne iniyorum ama bazen bir yere gıdıyorsun mesela servis yapılıyor mısafırlıkte caylar gelıyor içiliyor bir fasıl gerısı yok boş bardak beklıyor önunde bence hizmet etmek becerikli olmaktan dahada önemli özellikle güler yüzlü olmak.ayy sare ben konuştukca konusurum en iyisi susayım:)
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Ravzadakinurunkölesiismim sare benim :) yapmadım sütlacı daha :( Allah razı makarna için hafta sonu arkadaslarım gelecek yapayım bunları aslında :) arkamda siz varken sırtım yere gelmez artık benim...

Tüh ya kusura bakma sare abla hep Sevda Hafız abla yüzünden suçludur,hükümsüzdür.....................

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

sevda hafızmerak etmemin belli bir sebebi yok hani misafirleri gelecek hazırlık yapacam filan demiştin ya heralde evlisiniz diye düşünmüştüm.benim böyle tarif verdigime bakma bende cok maharetli biri degilim ablam olmasa benim işim cok zor:)ablam maşallah cok beceriklidir bir ordu gelse hepsını yedırır içirir bende ona cekseydim ya:(bu tarifler ablamdan sare ama su kesınkı bir kız becerıklı olmalı onun yanısıra güler yüzlü olmalı.cok derıne iniyorum ama bazen bir yere gıdıyorsun mesela servis yapılıyor mısafırlıkte caylar gelıyor içiliyor bir fasıl gerısı yok boş bardak beklıyor önunde bence hizmet etmek becerikli olmaktan dahada önemli özellikle güler yüzlü olmak.ayy sare ben konuştukca konusurum en iyisi susayım:)

yok yaf konuş tabiki,çok haklısın,bencede öle.hizmet ve güler yüzlü olmak,yiyeceklerden daha fazla doyum veriyo insana.Ben de aslında idare ederim mesela ne var ne yoksa dökerim bildiğim kadarıyla ama istiyorum ki farklı,pratik ve güzel şeyler bileyim ...:a35:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Peçeli-BülbülTüh ya kusura bakma sare abla hep Sevda Hafız abla yüzünden suçludur,hükümsüzdür.....................

önemli değil cnm ama bi daha olmasın dermişim :a39::a26:
ebuzer25

ebuzer25

sare trabzonda turşu kavurması yaparlar bilmiyorum belkı duymuşundur ben cok severim hemen hemen her trabzonlunun evınde pişer
yapılışı
fasulye veya lahana tursunu bir güzel sıkarsın suyunu cıkarırsın dıger taraftanda tencereye azıcık zeytın yagı içine soganı incecik dograrsın trabzonluların cogu büyük dograrlar ben pek soganı büyük sevmem soganlar pembeleşince pul biber birazcık salca koyarsın onlaıda azıcık kavurduktan sonra tursuları koyarsın azıcıkda su koyarsın 15 dk pişirirsin.ben bayılıyorum bırde yanına patates haşlarsın kahvaltılık koyarsın sigara veya yufka böregı yaparsın pat diye gelen misafıre:)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

sevda hafızsare trabzonda turşu kavurması yaparlar bilmiyorum belkı duymuşundur ben cok severim hemen hemen her trabzonlunun evınde pişer
yapılışı
fasulye veya lahana tursunu bir güzel sıkarsın suyunu cıkarırsın dıger taraftanda tencereye azıcık zeytın yagı içine soganı incecik dograrsın trabzonluların cogu büyük dograrlar ben pek soganı büyük sevmem soganlar pembeleşince pul biber birazcık salca koyarsın onlaıda azıcık kavurduktan sonra tursuları koyarsın azıcıkda su koyarsın 15 dk pişirirsin.ben bayılıyorum bırde yanına patates haşlarsın kahvaltılık koyarsın sigara veya yufka böregı yaparsın pat diye gelen misafıre:)

Turşuları kesmeden filan mı koycaz.Ay Valla böle sorular sorunca utanıom cahil gibi :a11: Biz hiç fasulye tursusu yapmıyoruz yeşil fasulye dimi,annem tursuyu kurdu ama sadece salatalık ve domatesten :a11::a01:

Bayağ farklı oldu bu tarifler de ya iyiki varsın güzelse yaparım artık...
ebuzer25

ebuzer25

evet sare yeşil fasulye turşusu tabi onları dograrsın öyle sıkarsın ben hıc tursu kavurmasında salatalık olanı yemedım şuan tam beyaz lahana zamanı tursu kurarsınız birde kavurmasını yaparsın.ben cok severım farklı bır tat denemenı isterim
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

sevda hafızevet sare yeşil fasulye turşusu tabi onları dograrsın öyle sıkarsın ben hıc tursu kavurmasında salatalık olanı yemedım şuan tam beyaz lahana zamanı tursu kurarsınız birde kavurmasını yaparsın.ben cok severım farklı bır tat denemenı isterim

:a35:
Allah razı olsun inşallah denerim de sana dua ederim...Ya da bi güğn sen yaparsın ben sende yerim,neden olmasın,dünya küçük,sen de ii kalplisin anlaşılan...
ebuzer25

ebuzer25

her zaman beklerim sare tabiki kapımız herkeze acık trabzona yolun duserse beklerim
mervenur1

mervenur1

Mübarek Üye · 2.302 mesaj

genelde misafir güler yüz ve tatlı dil ister yemek daha sonra gelir .bizim yörelerimize ait birsürü yemek var yazayımmı bi kacını
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

mervenur1genelde misafir güler yüz ve tatlı dil ister yemek daha sonra gelir .bizim yörelerimize ait birsürü yemek var yazayımmı bi kacını

Tabiki eger zahmet olmazsa isterim kardeşim
:)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

sevda hafızher zaman beklerim sare tabiki kapımız herkeze acık trabzona yolun duserse beklerim

Allah razı olsun,sen de aynı şelilde...
mervenur1

mervenur1

Mübarek Üye · 2.302 mesaj

yahni

1 kg kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
su
ilk olarak eti kavururuz daha sonra soganı dograrız.salcaları ılave ettıkten sonra tuz ve birazcık bıber koyarız.arzu edılırse karabıberde konulabılır.birazda böyle kavururuz ve ve su ılave ederız etın uzerıne cıkacak sekılde ıyıce kaynar ve müthiş yahni yemeği olur

arzu edılırse içine bulgurla yapılan yuvarlamada gıryor ama onun tarıfını bılmıyorum
ebuzer25

ebuzer25

mervecım cok güzele benziyor inşallah yaparım ama kuzu etinin yerine dana eti olmazmı?buarada sen nerelisin?
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

mervenur1
yahni

1 kg kemikli kuzu eti
2 baş kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
su
ilk olarak eti kavururuz daha sonra soganı dograrız.salcaları ılave ettıkten sonra tuz ve birazcık bıber koyarız.arzu edılırse karabıberde konulabılır.birazda böyle kavururuz ve ve su ılave ederız etın uzerıne cıkacak sekılde ıyıce kaynar ve müthiş yahni yemeği olur

arzu edılırse içine bulgurla yapılan yuvarlamada gıryor ama onun tarıfını bılmıyorum

evet yaa ben kuzu eti yemiyorum hiç....:a11:
nuri sezer

nuri sezer

Kıdemli Üye · 191 mesaj

valla ben başlığa ilk baktığımda sanki biri hiç yemek yapamamaktan muzdaribane yardım istiyor zannettim..
ama siz profesyonellere yönelik tarifler istiyonuz:a01:
ben yinede hiç yemek yapmayı bilmeyenleri de hesaba katarak şunu süleyim... bir abim derdi ki; yemekten önce yağda biraz biber ve soğan veya yerine göre sarımsak kavrulmalı..
salçası konmalı.. biraz sonra artık içine ne korsak yemek o olur:a01: tabi bu tavsiye yemek işine yeni soyunanalar için ideal bir tarif.. bende hep işe yaradı ama size özel süleyeceğim bir atrif maalesef mevcut değil. measselame:H
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.