<<<<<<Yemek Yapmayı Öğretecek var mı?>>>>>

13.581 görüntülenme · 144 yanıt

Paylaş:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

windrose84bari israf etme yenebilcek bi şeylr ortaya çıksın biraz..:-))

Temennim de o inan...O yüzden verilen tarifleri okurken yapıomus gibi canladırıorum anlamadıysam soruyorum saçma sorular oluo belki ama...:a16:
windrose84

windrose84

Üye · 24 mesaj

benim bildiğim devletin böyle yemek kursu felan var bayanlar için halk eğitim merkezlerinde bir de oraları denesen diorum..
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

şaçma degil güzel kardeşim anlamadıgın yerleri elbetteki soracaksın..sormadan bakmadan nasıl ögreneceksin ilhammı gelecek :D
windrose84

windrose84

Üye · 24 mesaj

bakmadan etmeden belki yeni bir tatlı çeşidi bulur ..
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

windrose84benim bildiğim devletin böyle yemek kursu felan var bayanlar için halk eğitim merkezlerinde bir de oraları denesen diorum..

Kursa gitmeye vaktim yok,hem burdan samimi bi ortamda öğrenmek daha zevkli ve kolay...Allah razı olsun...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

aminenurşaçma degil güzel kardeşim anlamadıgın yerleri elbetteki soracaksın..sormadan bakmadan nasıl ögreneceksin ilhammı gelecek :D

:a11: :a21:
windrose84

windrose84

Üye · 24 mesaj

haklısınızdır...vesselam
ferahhfeza

ferahhfeza

pirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..

tencedede tereyagını eritip sona putları tencerenin dibini tamamen kaplayacak şekilde koyuyoruz .. derileri tabana gelecek ;) bir putu eklem yerinden ikiye bölebilirsin yeterli ..((evet kemilleri kalabilir kalsın .ben ayırmıyorum kemiklerini ))bütün tavukla yapacaksan eger dedigim boyutlarda güzel oluyor .. küçük olursa kuruyor büyük olursada pişmiyor..

sonra üzerine tuz ve sadece karabiber serpip küp küp dogranmış sogan ve patatesleri tavugun üzerine ekliyip haşladıgın pirinçi süzüp en üste ekliyoruz hiç su koymuyoruz pirincide iyice süzüyoruz mantık buharda pişmeleri

kat kat oluyor alta tavuk üzerine patates ve sogan üzeirne yarım haşlanmış pirinç..kapagını kapatıp en küçük ateşte çok az olacak ateş... bir saate yakın kapagını açmadan pişir güzel kardeşim.. ilkkinde güzel olmasa bile ikincide ateşin ayarını pirinci haşlama süresini daha iyi hesaplarsın kendi ocagına göre daha güzel olur..

sonra pişince bir tepsiye ters çeviriyoruz. pasta gibi duruyor tavuklar nar gibi kızarmış üste ve tadıda güzel oluyor sogan ayrı bir lezzet veriyor o pilava.. ve ayrıca eriyor soganlar görünmüyor fazla içerisinde ;)

bak bunuda dene ..
http://forum.islamiyet.gen.tr/yemek-tarifleri/65746-tane-tane-pilav-yapmanin-puf-noktalari.html

bu konuda sıla kardeşime vermiştim tarifi denedi ve begendi ama gerçekten güzel oluıyor detaylı yazmıştım ..;)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

aminenurpirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..

Peki bi tavuğa ne kadar pirinç haşlıcam ve nasıl tuzlu suda ...
ferahhfeza

ferahhfeza

ssss
aminenurpirinçi tuzlu suda haşlıyoruz çok degil söyle hesapla bir saat en kısık ateşte buharda pişecek ona göre .. düşün..

Peki bi tavuğa ne kadar pirinç haşlıcam ve nasıl tuzlu suda ...

ne kadar istersen.. şöyle söyleyim tencerene göre ayarlayabilirsin..
bütün bir tavukla yapacaksan tavukları önce böl bir putu ikiye böl mesala boyut okadar ... tencerenin tabanını tamamen kaplayacak...pirinçte tencerene göre ve istedigin kadar bir kase ölçü olabilir..;) ayrıntıları yazdıgım gibi ..:)

pirinçide.. kaynamış suyun içerisine tuz atıp pirinçleri ekle biraz haşla..
dedigim gibi bende ölçü yok zaman yok .. kafama göre yapıyorum.. tam ölçü veremiyorum sana :)

kolay gelsin ..
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

kusura bakmayın aksam hemen cıkmak zorunda kaldım masallah sohbet uzamış ssss sen amine nur ablanın tarıfını yap sütlacda cok iddalı degilim:)nede olsa misafire cıkacak yumurta sarısınıda kat birazda nişasta. ben nişastadan kamaştıgım için kullanmıyorum(yazarken bile kamaşıyorum)dokunmak ne mümkün bakamıyorum bile:(
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

İNCİNUR, post: 798595, member: 83423ben öğretiyim ablacım sana.mesela misafir gelmeden önce misafir yaşlımı genç mi ona bak.et li mi sebzeli yemek sever onlara dikkat et.yaşlıysa yağlı yemek yapma abla.dokunur tansiyonu çıkar.mesela annem özel yemeği var onu yapar.hasanpaşa köfte.çok güzellllllll.köftenin içine patates koy üstüne kaşar.fırına at.süper okluyoooooooor.

:D Allah iyiliğini versin kız senin...:a26:

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Bişey sorucam şimdi sütlaç yapıyorlar ya bazıları diyor hiç güzel olmadı süt kesildi felan diyorlar bu süt nasıl kesiliyor bir fikri olan var mı?

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

€bru;799381Bişey sorucam şimdi sütlaç yapıyorlar ya bazıları diyor hiç güzel olmadı süt kesildi felan diyorlar bu süt nasıl kesiliyor bir fikri olan var mı?

Valla ben bilmiom ama ben yaptıktan sonra da kesilebilir...:a39:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

sevda hafızkusura bakmayın aksam hemen cıkmak zorunda kaldım masallah sohbet uzamış ssss sen amine nur ablanın tarıfını yap sütlacda cok iddalı degilim:)nede olsa misafire cıkacak yumurta sarısınıda kat birazda nişasta. ben nişastadan kamaştıgım için kullanmıyorum(yazarken bile kamaşıyorum)dokunmak ne mümkün bakamıyorum bile:(

Estağfirullah....olsun senin tarifle aynı gibi tek yumurta farkı var ikinizde saolun,Allah razı olsun...Benim arkadiş de var öle nişastaya dokunamıyo
:a42:
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

ssssValla ben bilmiom ama ben yaptıktan sonra da kesilebilir...:a39:

:a08: :a08: :a08:

Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

€bru;799475::a08:

:a03::a03::a03:
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

senacım ben buaralar fazla giremedim siteye cok merak ettim sütlaçı yaptınmı?yaptıysan nasıl oldu:)
sana salata tarifi vereyim gerçi cok bilindiktır ama. makarna salatası
bir paket kuskus makarmayı haşlıyorsun haslarken suyuna azcık sıvı yag döküyorssun ki yapışmasın.sonra onu süzgece alıp sogutuyorsun.bir yandanda bir kaseden fazla yogurdun içine aynı ölçüde veya seviyorsan biraz daha fazla mayonez katıp karıştırıyorsun.onun içine hazır garnetür varsa haşlanmış mısır ve küçük salatalık tursusu küçük küçük dograrsın içine bir diş sarımsak dograrsın istege baglı olarak dere otu katarsın o karısımı makarnanın üzerine döker ve karıştırısın.servis yaparsın.ben cok severim ve sık sık yaparım bu salatayı.dilersen deneyebılırsın.
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

sevda hafızsenacım ben buaralar fazla giremedim siteye cok merak ettim sütlaçı yaptınmı?yaptıysan nasıl oldu:)
sana salata tarifi vereyim gerçi cok bilindiktır ama. makarna salatası
bir paket kuskus makarmayı haşlıyorsun haslarken suyuna azcık sıvı yag döküyorssun ki yapışmasın.sonra onu süzgece alıp sogutuyorsun.bir yandanda bir kaseden fazla yogurdun içine aynı ölçüde veya seviyorsan biraz daha fazla mayonez katıp karıştırıyorsun.onun içine hazır garnetür varsa haşlanmış mısır ve küçük salatalık tursusu küçük küçük dograrsın içine bir diş sarımsak dograrsın istege baglı olarak dere otu katarsın o karısımı makarnanın üzerine döker ve karıştırısın.servis yaparsın.ben cok severim ve sık sık yaparım bu salatayı.dilersen deneyebılırsın.

Bu tarifi kesinlikle dene sena abla harika tek kelimeyle...

Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

ismim sare benim :) yapmadım sütlacı daha :( Allah razı makarna için hafta sonu arkadaslarım gelecek yapayım bunları aslında :) arkamda siz varken sırtım yere gelmez artık benim...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.