<<<<<<Yemek Yapmayı Öğretecek var mı?>>>>>

13.581 görüntülenme · 144 yanıt

Paylaş:
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

aslında size bir tavsiyede bulunmak istiyorun nacizane.. güzel yemek yapmak yetenek işidir..güzel yemek yapıyorsanız yaparsınız yoksa.. 50 yaşınada gelseniz . .eger yetenek yoksa biraz zor oluyor..

yemek yapmak bu şekilde degilde böyle ançak tarif edine bilirsiniz.. tariflerinizi çogalta bilirsiniz...
ama illa güzel yemek yapmak istiyorsanız .. mutfakta yamaklıktan başlamanız lazım..

yemegin piştigi gibi sizinde bu konuda hervesli olup mutfakta pişmeniz lazım...

dometes dograrken parmaklarınız keseceksiniz... fırını kontrol ederken elinizi yakacaksınız.. yemegi oçakta yakacaksınız.. yani velhasıl teker teker bu aşamları geçmeniz .. lazım... netice itibariyle görerek deney yapmanız gerekiyor... toride ögrenmeli pratige geçirmeli .. .

işin mantıgını kavramakta gerekiyor .. yemek tarifleerinde klasik şu kadar un şu kadar bulgur .. bunun dışında püf noktaları vardır işte onlar hayat kurtarır... siz mutfakta fazla mesai
yapmaya başlayın gerisi gelecektir ..

gazanız mübarek olsun !!!...
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

ssss
sevda hafızfırında sütlacın tarıfı
yarım kaseden bıraz fazla pirinci öncelikle suda haşla sonra üzerine bir kilo sütü dök istegıne göre şekerini koy az tatlı veya şekerli kendi damak tadına göre bir pakette vanılya koyabılırsın oda istegıne baglı bir güzel pişir sonra kaselere koy.ama fırına dayanılkı kaselere.fırın tepsısının içine su koy sütlac yanmasın dıye.üzeri kızarınca alırsın fırından.afıyet olsun.aslında fırına koymadanda olur.mesela üzerini nar ve kavrulmuş döğülmüş fındıkla süsleyebılırsın.umarım güzel olur afıyet olsun...

Ben çok cahilim yaa,o yüzden ona göre ayrıntılı olması lazım tarifin :a03:

pirinci haşlıcam sonra süzüp mü sütü eklicem yoksa direk sütü eklicem mi:a39:

pirincin suyunu süzme direk olarak sütü koy
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

aminenuraslında size bir tavsiyede bulunmak istiyorun nacizane.. güzel yemek yapmak yetenek işidir..güzel yemek yapıyorsanız yaparsınız yoksa.. 50 yaşınada gelseniz . .eger yetenek yoksa biraz zor oluyor..

yemek yapmak bu şekilde degilde böyle ançak tarif edine bilirsiniz.. tariflerinizi çogalta bilirsiniz...
ama illa güzel yemek yapmak istiyorsanız .. mutfakta yamaklıktan başlamanız lazım..

yemegin piştigi gibi sizinde bu konuda hervesli olup mutfakta pişmeniz lazım...

dometes dograrken parmaklarınız keseceksiniz... fırını kontrol ederken elinizi yakacaksınız.. yemegi oçakta yakacaksınız.. yani velhasıl teker teker bu aşamları geçmeniz .. lazım... netice itibariyle görerek deney yapmanız gerekiyor... toride ögrenmeli pratige geçirmeli .. .

işin mantıgını kavramakta gerekiyor .. yemek tarifleerinde klasik şu kadar un şu kadar bulgur .. bunun dışında püf noktaları vardır işte onlar hayat kurtarır... siz mutfakta fazla mesai
yapmaya başlayın gerisi gelecektir ..

gazanız mübarek olsun !!!...

kesinlikle katılıyorum cok dogru diyorsunuz mutfakta pratıklesmek lazım
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

sevda hafız
ssss

pirincin suyunu süzme direk olarak sütü koy

Allah razı olsun sizden ya denicem cumartesi yada yarın aksam misafir gelebilir...İnşallah yapabilirm :a01:
ferahhfeza

ferahhfeza

evet ben yumurta sarısı ekliyorum son aşamada ;)
bir litre süte bir çay bardagı pirinç
tam bir kaşık nişasta vanilya .. böyle benim tarif :)
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

s.a yemek konusunda en iyi öğretim yollarından biri de evliliktir :)
eşine güzel yemek yapma isteği ve evinin hanımı sorumluluğu sana faydalı olucaktır ;)
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

aminenur.. .

Allah razı olsun çok haklısımız,ben de şu var tarif bilsem,gerisini becerekcek kapasitedeyim övünmek gibi olmasın ama :a39: işte çok tarif bilmiyorum ve geride çok eserim yok bundan sonra gec kaldım ama baslayım artık ...
:a16:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

aminenurevet ben yumurta sarısı ekliyorum son aşamada ;)
bir litre süte bir çay bardagı pirinç
tam bir kaşık nişasta vanilya .. böyle benim tarif :)

Nereye eklicem yumurtayı,Allahım kendimi çok kötü hisstmeye basladım sordugum sorular garip gelmiodur inşallah...Ama bilmiom napim :a11:
ferahhfeza

ferahhfeza

ssss
aminenur.. .

Allah razı olsun çok haklısımız,ben de şu var tarif bilsem,gerisini becerekcek kapasitedeyim övünmek gibi olmasın ama :a39: işte çok tarif bilmiyorum ve geride çok eserim yok bundan sonra gec kaldım ama baslayım artık ...:

a16:

yok geç degil hiç birşey için geç degildir..

deminde söyledigim gibi .. iyi yapanları izlemek önemli ...görmek.. tecrübe etmek .. önemli ... ben yemek yapmayı çok seviyorum .. hiç bir tarifede genelde sadık kalmam. kek. pasta tarifleri ayrı ha onlarında ..temel malzemeleri dışındakileri ya degiştiririm ya başka şeyler eklerim..

tencere yemeklerinde .. tarife sadık kalmam .. göz kararı ;) iyidir..
ferahhfeza

ferahhfeza

ssssNereye eklicem yumurtayı,Allahım kendimi çok kötü hisstmeye basladım sordugum sorular garip gelmiodur inşallah...Ama bilmiom napim :a11:

kafan karışmasın güzel kardeşim sen sevdanın tarifte yogunlaş..;)
bizimki ayrıntı :D
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

aminenur
ssss

yok geç degil hiç birşey için geç degildir..

deminde söyledigim gibi .. iyi yapanları izlemek önemli ...görmek.. tecrübe etmek .. önemli ... ben yemek yapmayı çok seviyorum .. hiç bir tarifede genelde sadık kalmam. kek. pasta tarifleri ayrı ha onlarında ..temel malzemeleri dışındakileri ya degiştiririm ya başka şeyler eklerim..

tencere yemeklerinde .. tarife sadık kalmam .. göz kararı ;) iyidir..

Maşallahh bana da nasip olsun inş....Peki yumurtayı sütlaç için nereye eklicem...
ferahhfeza

ferahhfeza

ssss
aminenur

Maşallahh bana da nasip olsun inş....Peki yumurtayı sütlaç için nereye eklicem...

kapatmadan az önce yarım çay bardagı gibi sütle yumurta sarısı çırpıp karışıma ekliyorum ..çok az da öyle pişiyor .. bir taşım kadar.. bu kadar :):)
ben öyle yapıyorum .. yumurta sarısı üzerinin kızarmasını saglıyor..
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

aminenur
ssss

kapatmadan az önce yarım çay bardagı gibi sütle yumurta sarısı çırpıp karışıma ekliyorum ..çok az da öyle pişiyor .. bir taşım kadar.. bu kadar :):)
ben öyle yapıyorum .. yumurta sarısı üzerinin kızarmasını saglıyor..

Allah razı olsun,hadi bakalım bi deneyimmm,inşallah sonucum güzel olur...:a37:
windrose84

windrose84

Üye · 24 mesaj

gece gece maşallah bu muhabbet böyle.. bi de irmik helvasının tarifini biliyorsanız bi zahmet anlatın..
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

windrose84gece gece maşallah bu muhabbet böyle.. bi de irmik helvasının tarifini biliyorsanız bi zahmet anlatın..

Ya ben biraz beceriksizim de daha dogrusu bilgisiz heves ettim mutfaga,çabalıom işte öğrenmeye...sağolsunlar yardım ediolar...:a26:
ferahhfeza

ferahhfeza

ssss
aminenur

Allah razı olsun,hadi bakalım bi deneyimmm,inşallah sonucum güzel olur...:a37:

evet pes etmek yok.. bu güzel olmasa ikinci üçüncü .. tutturana kadar inşaALLAH :):)
windrose84

windrose84

Üye · 24 mesaj

üniversite felan okumadın mı oralarda kesin ögrenirdin ...en azından bi makarna felan ..
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

windrose84üniversite felan okumadın mı oralarda kesin ögrenirdin ...en azından bi makarna felan ..

o kadarını biliyorum ama ben farklı şeyler öğrenmek istiyorummm bu yaştan sonra millete makarna sunamam ki yada bi kaç çeşit bişi...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

aminenur
ssss

evet pes etmek yok.. bu güzel olmasa ikinci üçüncü .. tutturana kadar inşaALLAH :):)

Tamam sonucu paylaşırım sizinle :)
windrose84

windrose84

Üye · 24 mesaj

bari israf etme yenebilcek bi şeylr ortaya çıksın biraz..:-))
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.