Demlikteki Çayı Sakın Atmayın!!!

4.638 görüntülenme · 53 yanıt

Paylaş:
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Saçınız mat mı?
Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın. Bakın saçlarınız nasıl ışıl ışılıyor .
Ayağınız mı kokuyor?
Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.
Boğaz ağrılarında
Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında *gargara olarak kullanılır.
Cildiniz çok mu yağlı?
Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun,balsam vazifesi görün.
Derinizdeki yaraların temizlenmesi
Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.
Eliniz balık, soğan mı kokuyor?
Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Ya da soğan soydunuz, soğan kokuyor. işte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın. Bakın bakalım hiç koku kalmış mı?
Gözünüz çapak mı yapıyor?
Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun. Ya da ılık çaya batırılmış gözlerinize ve etrafına tatbik edin.
Yemek yerken dilinizi mi ısırdınız?
Yine ilacı demlikteki çaydır. Ağzınızı günde üç defa çalkalayın, diliniz dokuz yerine üç günde iyileşecektir.
Buzdolabınız koku mu yapıyor?
Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

Selamün aleyküm ebrucuğum çok iyi oldu buz dolabinin kokusuna hiç çözüm bulamiyordunm teşekkürler Allah cc razi olsun
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Ve Aleyküm Selam ablacığım Allah senden de razı olsun kendine iyi bak :H

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.175 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

€bru;796215Saçınız mat mı?
Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın. Bakın saçlarınız nasıl ışıl ışılıyor .
Ayağınız mı kokuyor?
Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.
Boğaz ağrılarında
Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında *gargara olarak kullanılır.
Cildiniz çok mu yağlı?
Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun,balsam vazifesi görün.
Derinizdeki yaraların temizlenmesi
Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.
Eliniz balık, soğan mı kokuyor?
Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Ya da soğan soydunuz, soğan kokuyor. işte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın. Bakın bakalım hiç koku kalmış mı?
Gözünüz çapak mı yapıyor?
Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun. Ya da ılık çaya batırılmış gözlerinize ve etrafına tatbik edin.
Yemek yerken dilinizi mi ısırdınız?
Yine ilacı demlikteki çaydır. Ağzınızı günde üç defa çalkalayın, diliniz dokuz yerine üç günde iyileşecektir.
Buzdolabınız koku mu yapıyor?
Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.

Doğru mu bunlar Ebru kardeşim?
Çayın markası önemli mi?
:a26:
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

:) abi ben nerdeyse hepsini denemiş bir insanım emin olabilirsiniz gerçekten faydası oluyor ama dikkat edin kaçak çay olmasın :D

huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

dinci, post: 796218, member: 22491Selamün aleyküm ebrucuğum çok iyi oldu buz dolabinin kokusuna hiç çözüm bulamiyordunm teşekkürler Allah cc razi olsun

bende cok tesekkur ederim kardesim aynen bende buzdolabimin kokusuna care bulamiyordum simdi bir fikir ednmis oldum ise yarayacagindan eminim insallah denedim demissin sagol kardesim Allah razi olsu... mutfakta aksamdan kalma demli cayim var hemen gidip posasini ayiklayip kurutayim ben hadi gorusuruz:a21:
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

:D sağolun Allah sizdende razı olsun inşaallah faydası olur.Görüşürüz :H :H

belmurat

belmurat

Kıdemli Üye · 107 mesaj

selamünaleyküm ebru hanım bilgileriniz için teşekkür ederim allah razi olsun....
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Ve Aleyküm Selam rica ederim abi Allah razı olsun....

belmurat

belmurat

Kıdemli Üye · 107 mesaj

allah sendende razi olsun....
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

cok şaşırdım sagolsın ebrucum.en sinir oldugum sey elimize sinen sogan sarımsak kokusu deniyecegım inşallah
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

Allah razı olsun bılgılendıırdıgın ıcın...
Garipailesi

Garipailesi

Yeni Üye · 2 mesaj

teşekkürler
senokli

senokli

Mübarek Üye · 667 mesaj

ay çayın ne çok mucizesi varmış meğersem....:):)
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

€bru;796227:) abi ben nerdeyse hepsini denemiş bir insanım emin olabilirsiniz gerçekten faydası oluyor ama dikkat edin kaçak çay olmasın :D

Allah c.c. iyiliğini versin Ebru :a21: ben şimdi ne yapsam annem çayı kaçak çayla karıştırıyor:a10:
emin-43

emin-43

Mübarek Üye · 581 mesaj

elinize sağlık Ebru kardeşimiz çok faydalı bilgiler verdiniz ALLAH CC Razı olsun
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

sevda hafız, post: 796455, member: 87922cok şaşırdım sagolsın ebrucum.en sinir oldugum sey elimize sinen sogan sarımsak kokusu deniyecegım inşallah

bende ilk duyduğumda şaşırmıştım normaldir normaldir :D benimde hiç hoşuma gitmez özellikle sarımsak kokusu....

Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

_şimal_, post: 796459, member: 86712Allah razı olsun bılgılendıırdıgın ıcın...

Allah sizden de razı olsun....:)

Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Garipailesi, post: 796467, member: 22491teşekkürler

Rica ederim :) Allah razı olsun....

Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

senokli, post: 796472, member: 81626ay çayın ne çok mucizesi varmış meğersem....:):)

Ya öyle biz sadece içiyoruz maşaallah hiç ne yararı var ne zararı var araştırmıyoruz

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.