bi sorum var arkadaşlar
1.739 görüntülenme · 12 yanıt
banyoda yani giyinik degilken alınan abdesle namaz kılınmaz diye duymuştum dün bi arkadaş kılınır dedi sorumu cevaplıya bilecek biri varsa sevinirim soru cevep bölümünde sorulmuş sorularım var hala yanıtlanmadı sevgilerimle:)
efzairembanyoda yani giyinik degilken alınan abdesle namaz kılınmaz diye duymuştum dün bi arkadaş kılınır dedi sorumu cevaplıya bilecek biri varsa sevinirim soru cevep bölümünde sorulmuş sorularım var hala yanıtlanmadı sevgilerimle:)Selamunaleykum bende senin gibi kafam karışıktı ama bu soruyu bi imam arkadaşa sordum hiç bi sakıncası yok demişti ama yinede Allaha sıgınırım herşeyin dogrusunu Allah bilir sen yine bayan vaizler var onlara sormanı tavsiye ederim A.E.O.
abdest
abdest
bak güzel insan bende bu konuda kesın emın degılım ama bende banyoda aldıgım abdestle namaz kılıyordum sonra emın olmadıgım ıçın giyindikten sonra tekrar abdest almaya başaladım . bence sende kesın cevap almazsan bunu dene çok şey kaybetmezsın . selemü eleyküm,
abdest
bak güzel insan bende bu konuda kesın emın degılım ama bende banyoda aldıgım abdestle namaz kılıyordum sonra emın olmadıgım ıçın giyindikten sonra tekrar abdest almaya başaladım . bence sende kesın cevap almazsan bunu dene çok şey kaybetmezsın . selemü eleyküm,
akbtbak güzel insan bende bu konuda kesın emın degılım ama bende banyoda aldıgım abdestle namaz kılıyordum sonra emın olmadıgım ıçın giyindikten sonra tekrar abdest almaya başaladım . bence sende kesın cevap almazsan bunu dene çok şey kaybetmezsın . selemü eleyküm,
güzel kardeşim biz arkadaşlar iki guruba ayrıldık bu konuyu tartışırken dedikki haftaya gene toplanı caz o güne kadar konuyu araştıralım ben zeten bu abdestle namaz kılınmıycanı 5yıl önce duydum ve uygularım ama arkadaşlar diyoki bize saglam bi kaynaktan fetva getir bende onu arıyorum anlaştıkmı .aleyküm selam:)
efzairembanyoda yani giyinik degilken alınan abdesle namaz kılınmaz diye duymuştum dün bi arkadaş kılınır dedi sorumu cevaplıya bilecek biri varsa sevinirim soru cevep bölümünde sorulmuş sorularım var hala yanıtlanmadı sevgilerimle:)
bana bilgi gerebilecek yokmu:A
selamün aleyküm kardeşim sana şunu söylüyeyim.Abdest alıp yapılan her ibadet, gusül abdesti ile de yapılır. Hem de boy abdesti ile daha sevap olduğu bildirilmiştir. Mesela; Cumaya boy abdesti ile gitmek vaciptir. Büyüklerimiz çok önemli işleri ve önemli duaları için boy abdesti almışlardır.boy abdesti almak içinde soyunuk olmak lazım onun için giyinik değilken alınan abdestle namaz kılınır.
EL_ENSARİ, post: 525721, member: 24008selamün aleyküm kardeşim sana şunu söylüyeyim.Abdest alıp yapılan her ibadet, gusül abdesti ile de yapılır. Hem de boy abdesti ile daha sevap olduğu bildirilmiştir. Mesela; Cumaya boy abdesti ile gitmek vaciptir. Büyüklerimiz çok önemli işleri ve önemli duaları için boy abdesti almışlardır.boy abdesti almak içinde soyunuk olmak lazım onun için giyinik değilken alınan abdestle namaz kılınır.
paylaşımın için sagol kardeş ama bana kaynaga dayanan bi fetva verirseniz sevinirim..:H
Gusül abdesti nasıl alınır .:.: www.mehmetalidemirbas.com :.:.
buraya bir bak belki soruna cevap bulabilirsin ...
buraya bir bak belki soruna cevap bulabilirsin ...
.
Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi
s.a kardesim sordugunuz soruya fetva istiyorsaniz sizi bir darese yonlendirebilirim oraya sorunuzzu yonlettin sizi aydinlatacaklardir ALLAHin izniyle
Sorularla İslamiyet | Sorularlaislamiyet.com
Sorularla İslamiyet | Sorularlaislamiyet.com

eyüp1şu adrese bakabilirsin
Fıkıh Köşesi
Sorularla İslamiyet | Çıplak iken abdest alınabilir mi?
allah razı olsun kardeş çok yardımcı oldun sorumun cevebını buldum :B allaha emanet ol
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/25649-bi-sorum-var-arkadaslar · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Arkadaşlar Bi Sorum Olacak Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- Arkadaşlar sorum var! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- S.A ARKADAŞLAR BİR SORUM VAR!!!... Dini sohbet 6 cevap
- Arkadaşlar kabir sualleri ile ilgili sorum varda yardım edermisiniz Dini sohbet 11 cevap
- arkadaşlar önemli bi sorum olcak ? Dini sohbet 6 cevap
- herkese slm arkadaşlar bir sorum olacaktı. Dini sohbet 8 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.