ADAMIN ÖNEMİ

1.636 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Halife Hz. Ömer bir mecliste hazır bulunanlara sordu:

- Eğer dileğiniz hemen kabul ediliverecek olsa ne dilerdiniz?

Birisi, "Benim falan vadi dolusu altınım olsun isterim. Onu harcayarak İslâm'a daha çok hizmet edeyim diye" dedi. Bir başkası, "Şu kadar sürüm (davar, koyun, keçi), mal ve mülküm olsun isterdim. Gerektikçe onları sarfederek dine yararlı olayım diye" dedi. Herkes buna benzer şeyler söyledi. Hz. Ömer hiçbirini beğenmedi. Bu defa meclistekiler, Hz. Ömer'e sordu:

- Ya Ömer peki sen ne dilerdin? Cevap verdi:

- Ben de Muaz, Salim, Ebû Ubuyde gibi müslümanlar yetişsin isterdim. İslâm'a onlar vasıtasıyla hizmet edeyim diye.

alıntı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

RE: ADAMIN ÖNEMİ

Selamün aleyküm..ALLAh(C.C) RAZI OLSUN İNŞALLAH..hAYIRLI GÜNLER....
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
istikbal

istikbal

Resul_Acer yazdı:
Selamün aleyküm..ALLAh(C.C) RAZI OLSUN İNŞALLAH..hAYIRLI GÜNLER....

Ve aleyküm selam verahmetullahi vebereketüh.Allah sizden de razı olsun
Hz Ömer R.A Allah ondan razı olsun çok yerinde bir tespit yapmış geçmişte olduğu
gibi günümüzdede hak olan davayı savunacak insanlara çok ihtiyacımız var.İnşallah Rabbim bizleri hak olan davayı savunan insanlarla beraber kılsın......
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Selamun aleykum.. Çok güzeldi kardeşim Allah c.c. razı olsun.. Hz. Ömere yakışır bir cevap olmuş herzamanki gibi.. Allah onlardan razı olsun..
SelametleB)B)
mescid

mescid

Yeni Üye · 1 mesaj

selamun aleyküm çok güzel bir hisseydi.
istikbal

istikbal

desertrose yazdı:
Selamun aleykum.. Çok güzeldi kardeşim Allah c.c. razı olsun.. Hz. Ömere yakışır bir cevap olmuş herzamanki gibi.. Allah onlardan razı olsun..
SelametleB)B)

Ve aleyküm selam verhmetullahi vebereketüh
Allah cümlemizden razı olsun,selam ve dua ile...
istikbal

istikbal

mescid yazdı:
selamun aleyküm çok güzel bir hisseydi.

Ve alayküm selam verahmetullahi vebereketüh
Dediğiniz gibi gerçekten çok güzel bir kıssa Rabbim
bizleri inşallah bu kıssadan ders çıkaranlardan eylesin..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.