yaşlı adamın diktiyi fidan

1.899 görüntülenme · 20 yanıt

Paylaş:
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

Bir hükümdar maiyetiyle birlikte ülkesinde bir gezintiye çıkmıştı Yolu üzerindeki bir köyde çok yaşlı bir adamın tarlasına fidan dikmekle meşgul olduğunu gördü İhtiyara uzaktan seslendi:- Baba, sen ne diye fidan dikmeye uğraşıyorsun? MaşAllah (c.c.) yaşını yaşamışsın, bu diktiğin fidanların meyvesinden herhalde yiyemezsin İhtiyar cevap verdi: - Bu diktiğim fidanların meyvesini bizim yememiz şart değil evlat Biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yedikse, bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer Bu cevap hükümdarın hoşuna gitti ve ihtiyara bir kese altın verilmesini emretti İhtiyar bu ihsanı karşılıksız bırakmadı: - Gördün mü evlat, bizim diktiğimiz fidanlar şimdiden meyve verdi Bu cevap da hükümdarın hoşuna gitti, bir kese daha altın verilmesini emretti Yaşlı köylü sıradan biri değildi Çarıklı erkânı harp diye nitelenen kişilerden biriydi: - Evlat herkesin diktiği fidan yılda bir defa meyve verir, bizim diktiğimiz fidan yılda iki defa meyva verdi Bu diplomatça cevap da hükümdarın hoşuna gitti ve bir kese daha altın verilmesini emretti Ama bu defa vezir araya girdi ve hükümdarı uyardı: - Aman sultanım bir an önce buradan uzaklaşalım Bu ihtiyar bu gidişle tarlasına fidan dikmek yerine, devletin hazinesine darı ekecek
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

:)cok guzeldi paylaşimdı abla ellerine saglık hadi hepimiz fidan dikelim:) selam ve dua ile..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
dinci

dinci

aylin26:)cok guzeldi paylaşimdı abla ellerine saglık hadi hepimiz fidan dikelim:) selam ve dua ile..

selamün aleyküm aylin nasılsın canım evet hepimiz fidan dikmeye biz onların diktikleri fidanları ormanları yakıyoruz sonunda her yer benim memleketim gibi kurak olacak galiba
SAFİYE

SAFİYE

Mübarek Üye · 1.584 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM ABLACIĞIM

(şart değil evlat Biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yedikse, bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer )

UMARIM BİZDE MADDİ MANEVİ BÖYLE BİR FİDAN YETİŞTİRİP BİZDEN SONRAKİLERE BIRAKABİLİRİZ.

EMEĞİNE SAĞLIK ABLACIĞIM DUALARINDA YER ALMAK DUASI İLE YARADANA EMANETSİN
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

Cok saol abla hamdolsun iyiyim sen nasilsin dikelim valla yoksa sonumuz cok kötüü
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
dinci

dinci

SAFİYESELAMÜN ALEYKÜM ABLACIĞIM

(şart değil evlat Biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yedikse, bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer )

UMARIM BİZDE MADDİ MANEVİ BÖYLE BİR FİDAN YETİŞTİRİP BİZDEN SONRAKİLERE BIRAKABİLİRİZ.

EMEĞİNE SAĞLIK ABLACIĞIM DUALARINDA YER ALMAK DUASI İLE YARADANA EMANETSİN

aleyküm selam safiye kardeşim bizde dikelim fakat onların diktiği ağaçları yakıyoruz güzellikleri yok ediyoruz biz onlar gibi olabilirmiyiz ALLAH CC razı olsun inşallah onlar gibi oluruz
dinci

dinci

aylin26Cok saol abla hamdolsun iyiyim sen nasilsin dikelim valla yoksa sonumuz cok kötüü

sen bizim burayı bi görsen ağaç yoksulu dikeyimde su nerden getireyim
sarmaşık

sarmaşık

Kıdemli Üye · 379 mesaj

çok hoştu...paylaştığın için sağolasın..
dinci

dinci

sende sağol kardeşim ALLAH CC razı olsun
gülderen özdemir

gülderen özdemir

Yeni Üye · 0 mesaj

dincibir hükümdar maiyetiyle birlikte ülkesinde bir gezintiye çıkmıştı yolu üzerindeki bir köyde çok yaşlı bir adamın tarlasına fidan dikmekle meşgul olduğunu gördü ihtiyara uzaktan seslendi:- baba, sen ne diye fidan dikmeye uğraşıyorsun? Maşallah (c.c.) yaşını yaşamışsın, bu diktiğin fidanların meyvesinden herhalde yiyemezsin ihtiyar cevap verdi: - bu diktiğim fidanların meyvesini bizim yememiz şart değil evlat biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yedikse, bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer bu cevap hükümdarın hoşuna gitti ve ihtiyara bir kese altın verilmesini emretti ihtiyar bu ihsanı karşılıksız bırakmadı: - gördün mü evlat, bizim diktiğimiz fidanlar şimdiden meyve verdi bu cevap da hükümdarın hoşuna gitti, bir kese daha altın verilmesini emretti yaşlı köylü sıradan biri değildi çarıklı erkânı harp diye nitelenen kişilerden biriydi: - evlat herkesin diktiği fidan yılda bir defa meyve verir, bizim diktiğimiz fidan yılda iki defa meyva verdi bu diplomatça cevap da hükümdarın hoşuna gitti ve bir kese daha altın verilmesini emretti ama bu defa vezir araya girdi ve hükümdarı uyardı: - aman sultanım bir an önce buradan uzaklaşalım bu ihtiyar bu gidişle tarlasına fidan dikmek yerine, devletin hazinesine darı ekecek

selamün aleyküm sevgili kardeşim çok anlamli bir paylaşim olmuş allah razi olsun allah c.c. Emanet olun sağlicakla kaliniz
dinci

dinci

gülderen özdemirselamün aleyküm sevgili kardeşim çok anlamli bir paylaşim olmuş allah razi olsun allah c.c. Emanet olun sağlicakla kaliniz

aleyküm selam kardeşim ALLAH CC sizdende razı olsun selametle kalın
gülderen özdemir

gülderen özdemir

Yeni Üye · 0 mesaj

dincialeyküm selam kardeşim ALLAH CC sizdende razı olsun selametle kalın

selammün aleyküm sevgili kardeşim allah c .c cümlemizden razı olsun berat kandilinizde şimdiden mübarek olsun allah c.c. emanet olun sağlıcakla ve dua ile kalınız
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Değerli ablam..
Emeğinize sağlık.Nükteli ve düşündüren kıssanız için teşekkürler.. Allah c.c razı olsun inşallah..
Cumanız mübarek olsun.. Selam ve baki Dua ile En Emin'e emanet olunuz.

leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

"Bu diktiğim fidanların meyvesini bizim yememiz şart değil evlat Biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yedikse, bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer"
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel anlamlı hoş bir paylaşımdı emeğine yüreği sağlık.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun hayırlı cumalar:)
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
esma cemre

esma cemre

Üye · 32 mesaj

eline sağlık abla çok güzeldi
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

selamun aleykum ablam güzeldi ... ne varsa eskilerde var zaten :)
teşekkürler
dua ile inşaALLAH
dinci

dinci

aliye_aliye
Selamün Aleyküm Değerli ablam..

Emeğinize sağlık.Nükteli ve düşündüren kıssanız için teşekkürler.. Allah c.c razı olsun inşallah..
Cumanız mübarek olsun.. Selam ve baki Dua ile En Emin'e emanet olunuz.

ve aleyküm selam yüreyi güzel kardeşim ALLAH CC razı olsun selametlekal
dinci

dinci

leyla-1"Bu diktiğim fidanların meyvesini bizim yememiz şart değil evlat Biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yedikse, bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer"
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun çok güzel anlamlı hoş bir paylaşımdı emeğine yüreği sağlık.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun hayırlı cumalar:)

ve aleyküm selam leyla ALLAH CC razı olsun yorumun güzeldi selametle kal
dinci

dinci

esma cemre, post: 746842, member: 16685eline sağlık abla çok güzeldi

sağol ablam ALLAH CC razı olsun
dinci

dinci

aminenur, post: 746854, member: 54102selamun aleykum ablam güzeldi ... ne varsa eskilerde var zaten :)
teşekkürler
dua ile inşaALLAH

aleyküm selam aminenur gerçekten ne varsa eskilerde var ALLAHA CC emanet ol selametlekal
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.