ŞİRK İÇEREN SÖZLERE ÖRNEKLER.
76.127 görüntülenme · 652 yanıt
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
vuslat_eriselamunaleyküm
ALLAH (c.c.) bizi doğru yoldan ayırmasın
hepberaber amin
Forum içerisinde msn adresi vermek yasak..
Silerseniz daha iyi olur inşallah..Selametle.
◦ Yeni Üye
- Ödül
- 1
Yasaklı Kullanıcı · ◦ Yeni Üye · 5 mesaj
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
HilserSeNYa arkadaslar Allah şirk kosanı affetmiyo diye biliyorum ..Ben bu üste gecenlerin bazilarini günlük hayyata söylediM ..Ama bundan sonra kesinlikle agzima Almam ..Ama Allah affdermi ?
Önemli olan, bilinçlendikten sonra yapılmamasıdır.. Rabbimize emanet olun..Selam ve dua ile.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
yasemin kübras.a
allah razi olsun......
emeginize saglik
Allah c.c razı olsun sizden de..
Selam ve dua ile.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
müslim88Selamunaleyküm Aliye kardeşim Allah razı olsun çok güzel bilgiler vermişsin yalnız kafama takılan bir şey var küçüklüğümüzden beri bize Allah her yerdedir sözü öğretiliyor sen ise buna böyle denmez demişsin bu bilginin kaynağı nerden geliyor Peygamberimiz (sav) hiç bunla ilgili bir açıklama yapmışmı merak ettim Allah a emanet olunuz
Milli Gazete'de Mehmet Talu Hoca'nın Fıkıh ve Akaid ile ilgili bir köşesi var..Zaman zaman okuyuculardan gelen sorulara da yanıt veriyor.. Böyle bir soru sorulmuştu.. Onun da yazdığı yanıt bu şekildeydi..Bir de, kendim de tanıdığım tefsir ve fıkıh hocalarına sordum, onlar da bu şekilde söylüyorlar..
Sorularla İslamiyet | Allah nerededir?
Verdiğim linkte de, benim yazdığımı destekleyen bir cevap verilmiş, değerli kardeşim..Allah c.c hakkında mekanla ilgili sorular sorulamaz..İnşallah istifadeli olur.. Rabbimize emanet olunuz. Selam ve dua ile inşallah.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
"Yüceler yücesi olan Allah'ın sizi yerin dibine geçirmesinden emin mi oldunuz? O zaman bir de bakarsınız yer çalkalanıp duruyor.
Yahut O'nun size taş yağdıran bir kasırga göndermesinden emin mi oldunuz? Fakat bu tehdidimin ne demek olduğunu yakında öğrenirsiniz! (Mülk Suresi, 16 – 17)
1- Ayette geçen "men fissemai" ((Mülk Suresi, 16 – 17)) ifadesinden Müfessirler farklı anlamlar çıkarmıştır. Fahruddin-i Razi bu manaları şöyle açıklamıştır:
Razi, Allah’ın semadan rahmetinin tecellisi olan suyu göndermesi gibi, pek çok kavimleri de semadan gelen musibetlerle helak ettiğini örnek vererek Ayeti şöyle açıklar: “Allahın, gökten gelecek bir azabı ile sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz?”
Yine Razi aynı ayet için yaptığı diğer bir yorumunda ise bu ifadenin “Yüceler Yücesi” manasında da kullanılabileceğine dikkat çekerek ayeti : “Yüceler Yücesi olan Allah’ın sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz ?” şeklinde yorumlamıştır.
Diğer bir yorumunda ise semavat tabakalarında bulunan ve azap meleği olan Cebrail (AS) ın kastedilebileceği kanaatine göre “Allah’ın semavatda bulunan azab meleği Cebrail’in (AS) sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz?” manalarına yer vermektedir. (1)
2- "Onlar istiyorlar ki; Allah ve melekler beyaz buluttan gölgeler içinde gelsin de, helaklerine dair emir tamam olsun. Hâlbuki bütün işlerin dönüşü Allah’ adır." (Bakara Suresi, 210. ayet) Bu ayetteki "Allahın gelmesi" deyimi, bütün İslâm düşünürlerince "Allah’ ın azabının gelmesi" manasını taşımaktadır.
Bu mana, Nahl Sûresinin şu iki ayetinde açıkça görülmektedir:
"Onlardan öncekiler de peygamberlerine karşı hileler kurmuşlardı. Derken, Allahın emri, onların binalarına temellerinden erişti de, tavanları tepelerine göçtü. Böylece azap, onlara hiç farkına varmadıkları bir taraftan geliverdi." (Nahl Suresi, 26)
"O kafirler, kendilerine ölüm meleklerinin gelmesinden yahut rabbinin azap emrinin erişmesinden başka bir şey mi bekliyorlar? (Nahl Suresi, 33)
Görüldüğü gibi, mekandan münezzeh olan Allaha mekan isnat etmenin, ayet ifadeleriyle bağdaşır bir tarafı yoktur.
(1) Fahruddin Er-Râzi, Tefsir-i Kebir Mefâtihu’l-Gayb, Akçağ Yayınları: 22/21-22: Bkz. İmam Kurtubi, el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, Buruç Yayınları: 17/513-515.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Allahü teâlâ, zamanlı, mekânlı, cihetli değildir. Bir yerde, bir tarafta değildir. Zamanları, yerleri, yönleri O yaratmıştır. Cahiller, Onu Arş'ın üstünde veya yukarıda gökte sanır. Arşı da, yukarısını da, aşağısını da O yaratmıştır. Sonradan yaratılan bir şey, kadim [ezeli] olana yer olamaz. Allah, madde, cisim ve hâl değildir. Benzeri, ortağı, zıddı yoktur. Bildiğimiz, düşünebileceğimiz şeyler gibi değildir. Nasıl olduğu anlaşılamaz, düşünülemez. Hatıra gelen her şey yanlıştır. O kâinatın ne içinde, ne de dışındadır. İçinde, dışında olmak, var olan iki şey arasında düşünülür. Halbuki kâinat, hayal mertebesinde yaratılmıştır. Hayal mertebesindeki âlemin devamlı var görünmesi, Allah'ın kudreti ile oluyor. (MEKTUBAT-I RABBANİ 2/67)
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Sual: Allah mekândan münezzeh olduğuna göre, (O her yerdedir) demek caiz olur mu?
CEVAP
Her yerde demek, mekân tayin etmek olur. Bütün mekânları yani her yeri yaratan, Allahü teâlâdır. Yaratılan, yaratana mekân olamaz. Bunun için, her yerde değil, (Mekândan münezzehtir) demelidir. Seyyid Abdülhakim-i Arvasi hazretleri buyuruyor ki:
(Allah her yerde hazır ve nazırdır) denirse, bunu mecaz olarak anlamak gerekir. Yani zamansız ve mekânsız, hiçbir yerde olmayarak hazır ve nazır demektir. Böyle olmazsa, Allahü teâlâyı zamanlı ve mekânlı bilmek olur ki, bu da caiz olmaz.
dinimizislam.com
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
müslim88Allah razı olsun kardeşim demekki bundan sonra çocuklarımıza Allah her yerdedir gibi sözler öğretmeyeceğiz O nun mekansız olduğunu öğreteceğiz inş. Ellerinize sağlık Allah şirkten küfürden bizi uzak eylesin Allah a emanet olunuz
Teşekkür ederim, dualarınıza amin inşallah..Rahman c.c bizleri bu büyük günahtan muhafaza etsin ve bu konuda bilinçli olanlardan eylesin inşallah..Amin..
Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Rabia-AdeviyeSelamun aleykum.
Rabbim şirkten,büyük ve küçük günahlardan cümlemizi korusun inş.
Amin amin inşallah..Allah c.c razı olsun.
Rabbimize emanet olunuz.
Selam ve dua ile inşallah..B)
ALLAH RAZI OLSUN... kardeşim..
keşke bu sitede var olan bazı şahsiyetler de konuyu adam gibi bir okusalarda
ne yaptıklarının farkına varsalar..
Çalışmalarınızı dikkatle takip ediyorum.. Allah muaffakiyetinizi artırır
inşallah . Selam ve Dua ile
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
osmanyusufGüzel Düşünülmüş Ve Iyi Çalışılmış Bir Konu..
ALLAH RAZI OLSUN... kardeşim..
keşke bu sitede var olan bazı şahsiyetler de konuyu adam gibi bir okusalarda
ne yaptıklarının farkına varsalar..
Çalışmalarınızı dikkatle takip ediyorum.. Allah muaffakiyetinizi artırır
inşallah . Selam ve Dua ile
Allah c.c sizden de razı olsun, teşekkür ederim yorumunuz için kardeşim.
Rabbimize emanet olunuz. Selam ve dua ile.
~*~
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/14950-sirk-iceren-sozlere-ornekler · 03.10.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.