azrailin üzüldüğü ve sevindiği anlar

1.420 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
ekremeee

ekremeee

Mübarek Üye · 3.902 mesaj

Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-”Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -” Ya Rabbi herşey Sana malum…Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesininruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:”Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-”Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-”Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu”Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!…!

KAYNAK: İbrahim Sıddık İMANOĞLU - BÜYÜK DİNİ HİKAYELER KİTABI I.CİLT
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

ekremeee

ekremeee

ALINTIDIR
ALLAHa emanet olun
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

allah razı olsun güzel bir paylaşım
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

güzelmiş eline sağlık slm ve dua ile
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

Selamün Aeyküm Kardeşim

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
ATA_11

ATA_11

Mübarek Üye · 534 mesaj

ekremeeeCenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-”Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -” Ya Rabbi herşey Sana malum…Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesininruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:”Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-”Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-”Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu”Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!…!

emeğine sağlık kardeşim.güzel bir paylaşımdır bu hikaye,daha önce okumuştum ama tekrar tekrar okunacak bir yazıdır bu.
jaba

jaba

Üye · 20 mesaj

güzel ibret werici bir olay hepimiz ders çıkarmalıyız bence allahın slmmı we rahmeti üstünüzde olsun kardeşlerim
ozlem_yagmur

ozlem_yagmur

Kıdemli Üye · 197 mesaj

Allah Razi Olsun...
LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH..
NSBBZN

NSBBZN

Kıdemli Üye · 462 mesaj

selamun aleyküm
güzel paylaşım emeğine sağlık
selam ve daimi dua ile....
Allah’ım nurumu artır , bana nur ver ve benim için bütün nurları içine alan büyük bir nur ihsan eyle...
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun Aleyküm Ekreme Kardeşim.güzel Bir Hikaye.emeğine Sağlik.
selenny

selenny

Kıdemli Üye · 358 mesaj

ekremeeeCenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-”Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -” Ya Rabbi herşey Sana malum…Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesininruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:”Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-”Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-”Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu”Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!…!

ellerine sağlık allaha emanet ol...
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm Ekrem Kardeşim emeğine sağlık Güzel paylaşımdı

Allah'a emanet ol selam ve dua ile ...

ekremeee

ekremeee

yorum yazan herkesden ALLAH razı olsun

Sivas'ın En İyi Radyosu