Azrailin sevindiği ve üzüldüğü an

3.489 görüntülenme · 37 yanıt

Paylaş:
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-"Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -" Ya Rabbi herşey Sana malum...Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin

ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:"Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-"Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-"Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu"Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!...!

HÜKÜM ALLAHINDIR

alıntı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
FATMA_ERGUN

FATMA_ERGUN

Mübarek Üye · 3.537 mesaj

RE: Azrailin sevindiği ve üzüldüğü an

EMEGİNZE SAGLIK ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM
Muslima

Muslima

Kıdemli Üye · 204 mesaj

Esselamu Aleikum vr,vb
Allah razi olsun kardesim paylasimin icin
tuncay147

tuncay147

Kıdemli Üye · 159 mesaj

taşekkürler çok sağolB)
goNuL_

goNuL_

Mübarek Üye · 551 mesaj

SAĞOL KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN GÜZELDİ
Siyah Nur

Siyah Nur

Üye · 23 mesaj

Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-"Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -" Ya Rabbi herşey Sana malum...Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin

ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:"Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-"Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-"Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu"Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!...!
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLERLER. ALLAH RAZI OLSUN
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-”Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -” Ya Rabbi herşey Sana malum…Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin

ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:”Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-”Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-”Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu”Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!…!
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

Medineli Genc

Medineli Genc

Aktif Üye · 70 mesaj

Gerçekten çok ilginç bir hadise.ALLAH Bu dünya hayatında nefsin ve şeytanın şerrinden cümlemizi muhafaza etsin.ALLAH (C.C) Rızası doğrultusunda bu dünya hayatında daimi yaşamayı ihsan etsin.(AMİN)
selenny

selenny

Kıdemli Üye · 358 mesaj

Enteresan Bir Hadise şaşirdim Ama En Doğrusunu Yüce Rabbim Bilir Ellerine Sağlik A.e.o
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

ayyy çok tuaff ama güzel bi paylaşım azrailin can alırken üzülmediğini düşünürdüm neyse ellerinize sağlık..selametle..
mehmet bilgi

mehmet bilgi

Yeni Üye · 1 mesaj

Allah razı olsun
eminkms

eminkms

Medineli GencGerçekten çok ilginç bir hadise.ALLAH Bu dünya hayatında nefsin ve şeytanın şerrinden cümlemizi muhafaza etsin.ALLAH (C.C) Rızası doğrultusunda bu dünya hayatında daimi yaşamayı ihsan etsin.(AMİN)

DUANIZI ALLAH(CC)KABUL EYLESİN SAĞOLUN
A.E.O.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

eminkms

eminkms

selennyEnteresan Bir Hadise şaşirdim Ama En Doğrusunu Yüce Rabbim Bilir Ellerine Sağlik A.e.o

SAĞOLUN
A.E.O.

eminkms

eminkms

mehmet bilgiAllah razı olsun

SİZDENDE ALLAH(CC)RAZI OLSUN
A.E.O.

nlynl

nlynl

Üye · 15 mesaj

:G (mevlam neyler neylerse güzel eyler)allah razı olsun kardeş.
eminkms

eminkms

nlynl:G (mevlam neyler neylerse güzel eyler)allah razı olsun kardeş.

SAĞOLASIN KARDEŞİM SENDENDE ALLAH(CC)RAZI OLSUN.

nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

selamünaleyküm...Emin abi ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile..
selametle İNŞALLAH...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

HER ŞEYİN EN DOĞRUSUNU HAKKIYLA BİLEN ALLAHa HAMDU SENALAR OLSUN...

emeğine sağlık kardeşim. ALLAH razı olsun..
ALLAHa emanet ol...
selam ve dua ile...
antika

antika

Üye · 13 mesaj

çok güzel bir kıssa ALLAH cc hepinizden razı olsun
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.