ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:"Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-"Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-"Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu"Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!...!
Azrailin sevindiği ve üzüldüğü an
1.144 görüntülenme · 8 yanıt
Cenab-ı Hak,Azrail Aleyhisselama;-"Ya Azrail!.Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldumu?diye sordu.O: -" Ya Rabbi herşey Sana malum...Yalnız bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm.Oda bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı.Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı.Anasının ölümü emrolunmuştu,bebeğin annesinin
ruhunu alırken çok üzüldüm.Sonra o bebek bir tahta parçasınnı üzerinde karaya çıkarak kurtuldu ve öksüz kaldı, dedi. Bu sefer Hak Teala:"Sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun?diye sual ettiğinde Azrail(Aleyhisselam) -Evet Ya Rab!Zalim bir hükümdar vardı.Halk ondan bizar kalmıştı.İşte o zalim sultanın ruhunu kabzederken de sevindim, dedi. Allah(celle celalühu):-"Kim olduğunu hatırlıyor musun,o zalim padişahın? Azrail Aleyhisselam:-"Hayır hatırlamıyorum Ya Rab!deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu"Hani o anasının canını üzülerek aldığın bebek varya,işte odur o zalim padişah!...!
RE: Azrailin sevindiği ve üzüldüğü an
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM DAHA ÖNCE OKUMUŞTUM TEKRAR HATIRLATTIN SAGOLARIN.NE OLDUM DEMİYECEKSİN,NE OLUCAM DİYECEKSİN
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM DAHA ÖNCE OKUMUŞTUM TEKRAR HATIRLATTIN SAGOLARIN.NE OLDUM DEMİYECEKSİN,NE OLUCAM DİYECEKSİN
kardeşim allah razı olsun. Rabbimin her nakşında bizim için hayırlar vardır. Biz şer sansak bile. Teşekkürler.
kardeşim allah razı olsun. Rabbimin her nakşında bizim için hayırlar vardır. Biz şer sansak bile. Teşekkürler.
YARSIN...
CANSIN...
ŞİFASIN...
Lokmandan değil Yar,sendendir benim devam
sana kavuşmadıkça huzurda bana haram
sermayem RAHMETİN...
İlacım CEMALİNDİR
YARSIN...
CANSIN...
ŞİFASIN...
Lokmandan değil Yar,sendendir benim devam
sana kavuşmadıkça huzurda bana haram
sermayem RAHMETİN...
İlacım CEMALİNDİR
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/5301-azrailin-sevindigi-ve-uzuldugu-an · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- AZRAİLİN SEVİNDİĞİ VE ÜZÜLDÜĞÜ AN Islamda Kadının Yeri ve Önemi 3 cevap
- Azrailin sevindiği ve üzüldüğü an Dini Hikayeler 37 cevap
- azrailin üzüldüğü ve sevindiği anlar Dini sohbet 12 cevap
- Azrail'in sevindiği ve üzüldüğü an Dini Hikayeler 20 cevap
- Azrail(a.s.)üzüldüğü ve sevindiği an Dini Hikayeler 5 cevap
- azrailin en çok sevdiği ve en çok üzüldüğü olay... Dini Hikayeler 9 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.