Meleklerin seyrettiği namaz

9.406 görüntülenme · 127 yanıt

Paylaş:
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm

Benim sabah namazı ile alakalı bir sorum var buraya yazma gereği duydum belki bilenler yardımcı olur. Sorum : İstanbul'da imsak vakti girdikten 40-45 dk. sonra ezan okunuyor. Ben başta imsak vaktine göre sabah namazını kılıyordum sonra ezan okununca da şaşırıp kalıyordum hoca ezanı geçmi okudu gibi yani ezan niye geç okunuyor? Bilen kardeşlerim yardımcı olursa sevirim Cümleten Hayırlı Cumalar
senokli

senokli

Mübarek Üye · 667 mesaj

çok teşekkürler bizleri bilgilendirdiğin için..
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

rüyam3Selamün Aleyküm

Benim sabah namazı ile alakalı bir sorum var buraya yazma gereği duydum belki bilenler yardımcı olur. Sorum : İstanbul'da imsak vakti girdikten 40-45 dk. sonra ezan okunuyor. Ben başta imsak vaktine göre sabah namazını kılıyordum sonra ezan okununca da şaşırıp kalıyordum hoca ezanı geçmi okudu gibi yani ezan niye geç okunuyor? Bilen kardeşlerim yardımcı olursa sevirim Cümleten Hayırlı Cumalar

Cevap bekliyorum :a05:
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

FBersin35, post: 723985, member: 2149sabah namazının bu kadar onemlı oldugunu bılmıyordum cok tesekkurler bu konuyu actıgın ıcın:

:evet
Bes Vakit Namazimizin Hepside cok Degerli hepsinin Ayri Bir Degeri Var...
Yorumunuz Icin Tesekkürler

ALLAH´a Emanet Olun
Bahar_58

Bahar_58

umman uzunen önemli cok sevabli namaz sabah namazi
kilmayanlarda kilsin daha huzurlu ve mutlu olursunuz
allaha emant olsum

INSALLAH

Yorumunuz Icin Tesekkür Ederim

Sagolun Sizde
Bahar_58

Bahar_58

senokliçok teşekkürler bizleri bilgilendirdiğin için..

B) Sizde Sagolun B)
Zindanda_Mahkum

Zindanda_Mahkum

Mübarek Üye · 1.367 mesaj

selamun aleyküm kardeşim Allah razı olsun senden..
Hatice-tül Kübra

Hatice-tül Kübra

Mübarek Üye · 7.329 mesaj

Bahar_58, post: 494304, member: 22830
Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı

Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit.

Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: “Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi, 78)
Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit.

İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister. İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit.
Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde...

Salih Yusufoglu

ALLAH razı olsun
.................
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.