Meleklerin seyrettiği namaz

9.368 görüntülenme · 127 yanıt

Paylaş:
Bahar_58

Bahar_58

Mübarek Üye · 3.673 mesaj

Meleklerin seyrettiği namaz: Sabah namazı

Meleklerin seyrettiği bir namaz kılmak ister misiniz? O halde sabah namazını kaçırmayın. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit.

Sabah namazını ne sıklıkla kılarsınız? Hiç kaçırmamaya mı dikkat edersiniz yoksa arada bir kılmaya mı çalışırsınız? Şayet gönlü ötelere açık kullardansanız harika, yok eğer dikkatli değilseniz sabah namazını kılma hususunda, gelin, nimetten faydalanma adına, beraberce Yüce kitabımıza kulak verelim: “Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar, belli vakitlerde namaz kıl, özellikle de sabah namazını. Çünkü sabah namazında gece ve gündüz melekleri hazır bulunur (şahit olurlar). (İsra Sûresi, 78)
Acaba Rabbimiz sabah namazına neden bu kadar önem veriyor? Çünkü, kalbin ulvî olan her güzelliğe açık olduğu en huzurlu vakittir bu vakit. Çünkü, başlanacak olan yoğun ve yeni bir güne hazırlanmanın en doğru ve bereketli olduğu vakittir bu vakit. Çünkü tefekkür için en uygun vakittir bu vakit. Farkına varabilenler için, cennet soluklarının, kalbin derinliklerine kadar nefeslendiği vakittir bu vakit.

İnsan bazen taltif görmek ister ya hani. Yaptıklarının, sevdikleri tarafından görülmesini ister. İşte Yüce Allah (cc), kullarına çok büyük bir taltif yapıyor ve o nurdan meleklerini, ibadetimize şahit tutuyor. Düşünün, tekbir alıyorsunuz, melekler şahit, rûkua gidiyorsunuz melekler şahit, secde anındasınız yine melekler şahit. Zikrediyorsunuz Rabbinizi, salatü selamlar gönderiyorsunuz Peygamberinize ve yine melekler yanınızda hazır ve şahit.
Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde...

Salih Yusufoglu

ekremeee

ekremeee

Mübarek Üye · 3.902 mesaj

alah razı olsun sabah namazının önemini daha iyi anladık sayende allah razı olsun
ey tağutun neferi mermin gelsin göğsüme
biz ölüme and içtik senin gözdağın kime

ebrar55

ebrar55

Üye · 15 mesaj

s.aleyküm kardeşim Allah razı olsun senden bu güzel paylaşımın için. inan şuan kendimden utanıyorum ne kadar niyetlensemde sabah namazlarına kalkamıyorum hep kaza etmek durumunda kalıyorum buda beni hem utandırıyor hemde çok büyük ızdırap veriyor. Ne mutluki sabah vaktikten feyiz alabilene ve böyle bir nimete vakıf olabilene... Rabbim yardımcımız olsun. İnşallah kalkmaya çalışacam... Sizde dua ederseniz bu kardeşinize çok sevinirim. Allah hepimizden razı olsun.. Emaneti verene emanet olun.. Hayırlı akşamlar.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün aleyküm Bahar kardeşim.. Çok güzel bir paylaşımdı, emeğine yüreğine sağlık kardeşim. İmtihan noktamızın en çok doruğa ulaştığı an sabah namazı.. Ve şeytanın da bize en çok vesvese verdiği bir zaman.. Rabbimiz c.c namazlarımıza hakkıyla önem veren, ifa eden kullarından eylesin..Namazlarımızı kabul eylesin inşallah..Allah c.c razı olsun paylaşımın için güzel kardeşim.Selam ve dua ile.:H
gizemmsevgi

gizemmsevgi

Kıdemli Üye · 185 mesaj

karedeşim çok güzel bi paylaşım sabah namazının önemini biliyodum ama bu kadar değilll çok teşekkür edrim Allah razı olsun selametle kal
sevçiçek

sevçiçek

Kıdemli Üye · 129 mesaj

allah razı olsun kardeşim sanki benden haberin varmış gibi konuya deyinmişsin ben 3 gündür gece namazını kılıyorum lakin sabah namazına kalkamıyorum rabbim affetsin bugün olmayacak inşallah konu çok güzeldi okudum artık kılarım selametle kardeşim
begench_t

begench_t

Üye · 32 mesaj

:)

:)

saol, kardes.
evet sabah nam. cok onemli bunu bidaha anlamis oldum
ama bence insan Allah rizasi icin yapiyorsa butun namazlarini ayni haz ve zevkle kilacaktir
yani melekleri sahit tutmasi icin degil de sirf O nun rizasini kazanmasi icin kilmali
Bahar_58

Bahar_58

ekremeee, post: 494306, member: 65383alah razı olsun sabah namazının önemini daha iyi anladık sayende allah razı olsun

Cümlemizden InsALLAH__B)
ALLAH´a e.o
Bahar_58

Bahar_58

ebrar55s.aleyküm kardeşim Allah razı olsun senden bu güzel paylaşımın için. inan şuan kendimden utanıyorum ne kadar niyetlensemde sabah namazlarına kalkamıyorum hep kaza etmek durumunda kalıyorum buda beni hem utandırıyor hemde çok büyük ızdırap veriyor. Ne mutluki sabah vaktikten feyiz alabilene ve böyle bir nimete vakıf olabilene... Rabbim yardımcımız olsun. İnşallah kalkmaya çalışacam... Sizde dua ederseniz bu kardeşinize çok sevinirim. Allah hepimizden razı olsun.. Emaneti verene emanet olun.. Hayırlı akşamlar.

Ve Aleyküm Selam
Amin Cümlemizden
InsALLAH bundan sonra kalkarsiniz,,,.......B)
Yorum Eklediginiz Icin Tesekkür ederim
ALLAH´a e.o
Bahar_58

Bahar_58

aliye_aliye
Selamün aleyküm Bahar kardeşim.. Çok güzel bir paylaşımdı, emeğine yüreğine sağlık kardeşim. İmtihan noktamızın en çok doruğa ulaştığı an sabah namazı.. Ve şeytanın da bize en çok vesvese verdiği bir zaman.. Rabbimiz c.c namazlarımıza hakkıyla önem veren, ifa eden kullarından eylesin..Namazlarımızı kabul eylesin inşallah..Allah c.c razı olsun paylaşımın için güzel kardeşim.Selam ve dua ile.:H

Ve Aleyküm Selam Kardesim
Tesekkür Ederim
AMIN INSALLAH
Güzel Yorumun Icin Tesekkür Ederim__;)

ALLAH´a e.o:H
ZEHRA MELEK

ZEHRA MELEK

Mübarek Üye · 913 mesaj

maşllh. bahar kardeşim boş durmuyorsun:)
çok güzel bi paylaşımdı....
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

SA BAHAR KARDEŞİM.PAYLAŞIMLARIN ÇOK GÜZEL.NE MUTLU SABAH NAMAZINI EDA EDENLERE.
ber

ber

Yeni Üye · 4 mesaj

selamunaleykum
allah razi olsun cok guzel konuyu cok guzel bir sekilde anlattiginiz icin.rabbim hep husu icinde kildirmayi nasip etsin.
zerdali

zerdali

Kıdemli Üye · 198 mesaj

Gelin dostlar! Sabah namazlarını eğer kılıyorsanız, bu ayeti hatırlayarak, seher vakitlerini daha bir bilinçli idrak edelim. Eğer ki, ihmal ediyorsanız, bugünden tezi yok, beynimizi ve kalbimizi ‘Sabah Namazı Vakti’ne ayarlayalım. Sahi insan ömründe kaç kere sabah namazı kılar ki? Bu bilinmez belki; ama bilinen tek gerçek var ki, o vakitte Allah, meleklerini namaz kılan kulunun yanında hazır tutuyor. Haydi kalkın kaçırılmaması gerekli olan sabah namazına ve hissedin o nurdan varlıkları, sağınızda yada solunuzdadır belki kim bilir, dikkatli davranın o halde
S.A.BAHAR KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK HATIRLATMALARIN ÇOK ÖNEMLİ.RABBİM KILDIĞIMIZ NAMAZLARIMIZI ÖMRÜMÜZÜN SONUNA DEK İHLASLA,HUŞU İLE RİYASIZ KILMAYI BİZLERE VE EVLATLARIMIZA DA NASİP ETSİN.NAMAZA BAŞLAMAMIŞ KARDEŞLERİMİN GÖNÜLLERİNE RABBİM İBADET AŞKI VERSİN,NAMAZIN MANEVİ TADINI ONLARIN VE HEPİMİZİN GÖNÜLDEN HİSSETMEMİZİ LUTF EYLESİN.A.A.O...B)B)
ysm_in

ysm_in

Kıdemli Üye · 115 mesaj

Paylaşımınız çok güzel olmuş , bunları bilmiyordum doğrusu Allah razı olsun.

selametle
Bahar_58

Bahar_58

gizemmsevgikaredeşim çok güzel bi paylaşım sabah namazının önemini biliyodum ama bu kadar değilll çok teşekkür edrim Allah razı olsun selametle kal

:evet
Amin Cümlemizden InsALLAH__ B)
turk_s

turk_s

Kıdemli Üye · 154 mesaj

eline diline sağlık kardeşim
esra01

esra01

Kıdemli Üye · 157 mesaj

Allah Razı Olsun kardeş
gerçekten sabah namazı çok faziletlii
Yeni müslüman olmuş bir bayan ile bizim ablalarımız oturuyorlarmış başlamış ablalarımız sabah namazına çok zor kalkıyıruz birsürü saat kuruyoruz demeye yeni müsl. olmuş bayan da: siz sabah namazına kalkmak için bir de saat mi kuruyorsunuz demiş...
Gerçekten biz bu dinimizin kıymetini bilmiyoruz. onlar sonradan müsl. oldukları için öyle iyi kıymetini biliyorlar ki...
tabi bizim doğuştan beri elimizde illa kaybedince mi değerini anlamamız gerekiyor...
Rabbim kaybettirmeden anlmayı nasip etsin...
Bahar_58

Bahar_58

sevçiçekallah razı olsun kardeşim sanki benden haberin varmış gibi konuya deyinmişsin ben 3 gündür gece namazını kılıyorum lakin sabah namazına kalkamıyorum rabbim affetsin bugün olmayacak inşallah konu çok güzeldi okudum artık kılarım selametle kardeşim

:D
Amin Cümlemizden
InsALLAH Kardesim
Bahar_58

Bahar_58

begench_tsaol, kardes.
evet sabah nam. cok onemli bunu bidaha anlamis oldum
ama bence insan Allah rizasi icin yapiyorsa butun namazlarini ayni haz ve zevkle kilacaktir
yani melekleri sahit tutmasi icin degil de sirf O nun rizasini kazanmasi icin kilmali

Sizde sagolun......B)

Yorumunuz icin tesekkür ederim

ALLAH´a e.o
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.