NEREDESİN?

1.235 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
melisa

melisa

Üye · 11 mesaj

Gün dogarken sabah horozlari nicin

Aci aci bagirisirlar bilirmisin?

Tan yerini gösterip derlerki sana:

Bir gecen gecti gidiyor, sen neredesin? (Ömer Hayyam)
sadece_eda

sadece_eda

Mübarek Üye · 810 mesaj

RE: NEREDESİN?

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
HER GEÇEN GÜN ÖMRÜMÜZDEN GİDİYOR FARKEDEN NERDE DEMİ..
zarife_76

zarife_76

Mübarek Üye · 1.066 mesaj

nerelerdeyiz??????
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

Her sabah yeni bir gün doğarken,
Bir gün de eksilir ömürden;
Her şafak bir hırsız gibidir
Elinde bir fenerle gelen.

selamünaleyküm
hilal_

hilal_

Yeni Üye · 5 mesaj

aleyküm selam.negüzel ve manidar bir şiir nerdeyiz sahi??
ikraa

ikraa

Kıdemli Üye · 300 mesaj

melisa yazdı:
Gün dogarken sabah horozlari nicin

Aci aci bagirisirlar bilirmisin?

Tan yerini gösterip derlerki sana:

Bir gecen gecti gidiyor, sen neredesin? (Ömer Hayyam)

her ınsan olması gerektıgı yerde ne ondan bıraz ılerde ne de geride yanıı hak ettgı yerde,,,insallah guzrl seyler hak edıyorzdr..selametle..
MAVI HUZUN

MAVI HUZUN

Mübarek Üye · 663 mesaj

ÇOK GÜZEL ..... RABBİM EN DOĞRU ŞEKİLDE YAŞAMAMIZI NASİP ETSİN İNŞALLAH....B)
beynelmilel

beynelmilel

Kıdemli Üye · 411 mesaj

B)
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

çooooook güzel
HAFIZIM

HAFIZIM

Yeni Üye · 8 mesaj

Bir gecen gecti gidiyor, sen neredesin...
hergeçen gün ömrümüzden bir yaprak daha gidiyor ama biz neredeyiz ...ellerina sağlık çok güzel olmuş ...selametle
cemil cemil

cemil cemil

Kıdemli Üye · 304 mesaj

Bir Musibet

Kumandanlarından biri bir zafer dönüşü Halife Hz. Ömer'in huzuruna çıktı. Yanında kısa boylu, tıknaz biri bulunuyordu. Hz. Ömer "Bu kim?" diye sordu. Kumandan anlattı: "Efendim bu benim sağ kolumdur. Hangi görevi verdimse başarı ile tamamladı. En gizli haberleri yerine ulaştırdı. Bazen bir orduya bedel hizmet gördü. Zaferlerimi onun sayesinde kazandım diyebilirim."

Aradan zaman geçti, aynı kumandan halifenin huzuruna yeniden çıktı. Ama mağlup bir kumandan olarak Halife sordu:

- Hani sağ kolun nerede?

- Sormayın ya Ömer, ihanet etti, düşman tarafına geçti.

Hz. Ömer bu defa konuştu:

- Allah'tan başka hiç kimseye dayanmamak gerektiğini geçen sefer söyleyecektim vazgeçtim. Bir musibet bin nasihattan yeğdir diye düşündüm.
cemil cemil

cemil cemil

Kıdemli Üye · 304 mesaj

Gerçek Tevekkül

Vaktiyle zeki, çalışkan bir medrese (üniversite) talebesi, rüyasında çok sevdiği, feyz aldığı, bağlandığı hocasının cehennemlik olduğunu gördü Rüyayı ilk gördüğünde sıradan bir rüya diye aldırmadı Ama aynı rüyayı birkaç defa üst üste görünce gerçekçi bir rüya olarak yorumladı ve bundan dolayı üzüntüye kapıldı Üzüntüsü dışardan da farkedilecek haldeydi Herkes gibi hocası da bunu gördü ve sordu:

- Oğlum senin neyin var, son günlerde yüzün hiç gülmüyor?

Delikanlı başlangıçta söylemek istemeyip geçiştirmeye çalıştıysa da ısrar karşısında açıklamak zorunda kaldı:

- Hocam, ben kaç defadır rüyamda sizin cehennemlik olduğunuzu görüyorum ve buna çok üzülüyorum

Hoca öğrencisine ve onun şahsında herkese ibret olacak şu açıklamada bulundu:

- Oğlum, ben senin gördüğün rüyayı (kendimin cehennemlik olduğunu) kırk yıldır görüyorum Ama yine de ümitsiz ve isyankâr değilim Doğru bildiğim yolda yürüyor, Allah'a kulluğumu eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorum Bana düşen de budur Gerisi Allah'ın bileceği iştir
cemil cemil

cemil cemil

Kıdemli Üye · 304 mesaj

B)Gerçek Tevekkül

Vaktiyle zeki, çalışkan bir medrese (üniversite) talebesi, rüyasında çok sevdiği, feyz aldığı, bağlandığı hocasının cehennemlik olduğunu gördü Rüyayı ilk gördüğünde sıradan bir rüya diye aldırmadı Ama aynı rüyayı birkaç defa üst üste görünce gerçekçi bir rüya olarak yorumladı ve bundan dolayı üzüntüye kapıldı Üzüntüsü dışardan da farkedilecek haldeydi Herkes gibi hocası da bunu gördü ve sordu:

- Oğlum senin neyin var, son günlerde yüzün hiç gülmüyor?

Delikanlı başlangıçta söylemek istemeyip geçiştirmeye çalıştıysa da ısrar karşısında açıklamak zorunda kaldı:

- Hocam, ben kaç defadır rüyamda sizin cehennemlik olduğunuzu görüyorum ve buna çok üzülüyorum

Hoca öğrencisine ve onun şahsında herkese ibret olacak şu açıklamada bulundu:

- Oğlum, ben senin gördüğün rüyayı (kendimin cehennemlik olduğunu) kırk yıldır görüyorum Ama yine de ümitsiz ve isyankâr değilim Doğru bildiğim yolda yürüyor, Allah'a kulluğumu eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorum Bana düşen de budur Gerisi Allah'ın bileceği iştir

B)
sisam

sisam

Kıdemli Üye · 104 mesaj

selamün aleyküm emeğine sağlık allaha emanet olun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.