Bu konudan çok muzdaribim lüten bir yardım edin lütfen
802 görüntülenme · 6 yanıt
Arkadaşlar şu sıralar neden olduğunu anlamıyorum ama birden öne doğru fırlayarak Allaha küfür ve diğer günah şeyler çıkıyor.Şöylede olduğu oluyor aklımdan geçiorum durdurmaya çalışıom durduğu oluyor.Bundan sorumlu tutulur muyum? Gerçekten bilerek yapmıyom.
Selamun aleykum kardeşim.. Anlatmak istediğin anlaşılmıştır gayet açık.. Gönlünü ferah tut.. Şeytanı vesveseleridir bu.. Birçok mü'min kardeşimizin başına gelmektedir böyle şeyler.. Bu durumları önlemek için bol bol Allah (cc) yi zikret. Ve aşağıda verdiğim linkteki yazıyı baştan sona okumanı öneririm.
[medya]
[medya]
Ayrıca o yazıda geçen ilk paragrafın ait olduğu tüm yazıyı da okuman da fayda var kardeşim..
Yirmi Birinci Sözün İkinci Makamı
Yirmi Birinci Sözün İkinci Makamı
"Şeytan, evvelâ şüpheyi kalbe atar. Eğer kalb kabul etmezse, şüpheden şetme döner. Hayale karşı şetme benzer bazı pis hatıraları ve münâfi-i edep çirkin halleri tasvir eder. Kalbe “Eyvah!” dedirtir, ye’se düşürtür. Vesveseli adam zanneder ki, kalbi, Rabbine karşı sû-i edepte bulunuyor. Müthiş bir halecan ve heyecan hisseder. Bundan kurtulmak için huzurdan kaçar, gaflete dalmak ister. Bu yaranın merhemi budur:
Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme. Çünkü senin hatırına gelen şetim değil, belki tahayyüldür. Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetm dahi şetm değildir. Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir. Şetm ise hükümdür."
Bak, ey biçare vesveseli adam! Telâş etme. Çünkü senin hatırına gelen şetim değil, belki tahayyüldür. Tahayyül-ü küfür, küfür olmadığı gibi; tahayyül-ü şetm dahi şetm değildir. Zira, mantıkça, tahayyül, hüküm değildir. Şetm ise hükümdür."
Bu yazılarda anlayamadığın kelimeler olabilir kardeşim.. Bu vereceğim linkteki bilmedğin yazının üzeri farenin sol tuşuyla 2 kere tıkladığında, sana manasını gösteren bir pencere açılıyor. Bu daha çok işine yarayacaktır.. Bu linkteki sayfada Sözler linkine tıkla, sağa doğru açılan menüden 21. sözün yanındaki + işaretine bas, Yirmibirinci Söz'ün ikinci makamı linkine tıklayıp okuyabilirsin.. Ayrıca sayfanın sol altındaki <- ve -> ok işaretleri ile sayfa değişimi yapabilirsin. Allah yardımcın olsun..
Risale-i Nur
Risale-i Nur
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/86448-bu-konudan-cok-muzdaribim-luten-bir-yardim-edin-lutfen · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- bu konudan ders alalım mı? mutlaka okuyunnnnn Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 18 cevap
- ARKADAŞLAR LÜTFEN DUA EDİN LÜTFEN. Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- Eskisi gibi Allah(c.c)'ye aşık olmak istiyorum lütfen yardım edin lütfenn!!!!!!!!!!!! Dini sohbet 21 cevap
- hafıza kaybı (lütfen yardım edin) Sağlık ve Yaşam 2 cevap
- Ne yapsam unutamıyorum bana yardım edin lütfen...cok pişmanım Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- lütfen yardım edin Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.