Evinize ne sıklıkla misafir gelir ve en çok yaptığınız ikramlar neler :)

2.984 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
firdevs-i gam

firdevs-i gam

Kıdemli Üye · 100 mesaj

Ben tatlı konusunda ustayımdır. Profiterol, tiramisu, şekerpare, tavuk göğsü, un helvası favorilerim. Genelde ben tatlı yaparım annem diğer her şeyi:) Misafirimiz de pek eksik olmaz Allah'a şükür. Bu sayfada yardımlaşalım da usta olduğumuz tarifler için.
merve_talat

merve_talat

Kıdemli Üye · 211 mesaj

ben de pastaları çok severim tabi ki yapmayı yemeyi sevmem poğaça,börek kek yaşpasta yaparım
FAZİLETİN EN ÜSTÜNÜ SANA GELMEYENE GİTMEN , VERMEYENE VERMEN , KÖTÜLÜK EDENE İYİLİK ETMENDİR .[HZ.MUHAMMED (S.A.V) ]
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Maşallah supanallah ne güzel, çok beceriklisiniz.
Benim istediğim gibi olmaz tariflere göre yaptığım pastalar.
Ama misafirlerimiz boldur şükürler olsun.
Selametle kalın.
büşra aslıhan

büşra aslıhan

Kıdemli Üye · 110 mesaj

Bizim elhamdulıllah hergun mısafırımız vardır. çok fazla tatlı ,yemek yapmaya zamanım yok fakat .bu arada( yenı yenı başladımm). Ezberden zaman kaldıkca yapmaktayım sukurler ola.
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Pratik denenmiş tarifler olursa çok memnun olurum.
firdevs-i gam

firdevs-i gam

Kıdemli Üye · 100 mesaj

kardelele Pratik denenmiş tarifler olursa çok memnun olurum.

Gülay mutfakta diye bir blog var bakarsanız :) Çok güzel tarifleri mevcut.
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

yapmayı değilde yemeyi severimm :) bizim forum hamarat çıktı yahuu ahh konyada olacaktınızz hepinizi ziyaret edip bizzat pastalardan tadardım :D
Sedaa_*

Sedaa_*

Mübarek Üye · 2.150 mesaj

Bizim eve her ay birkaç akrabamız gelir. Annemin özellikle yaptığı bir şey yok, ama daha özel yemekler yapar yaniiii.
firdevs-i gam

firdevs-i gam

Kıdemli Üye · 100 mesaj

Sedaa_* Bizim eve her ay birkaç akrabamız gelir. Annemin özellikle yaptığı bir şey yok, ama daha özel yemekler yapar yaniiii.

Çatkapı gelen komşular olmaz mı ki sedacım.
Sedaa_*

Sedaa_*

Mübarek Üye · 2.150 mesaj

firdevs-i gam, post: 1493068, member: 89858Çatkapı gelen komşular olmaz mı ki sedacım.

Evet ama bizimkiler sürpriz yaparak geliyor :) Ben de yazarken garip olduğunu düşünmüştüm zaten :) :)
buket_zeynep

buket_zeynep

Mübarek Üye · 2.757 mesaj

YA BENDE ÇOK YAPARIM TATLI ama belli başlı tariflerim var su tatlısı ıslak kurabiye falannnnnnnnnn...
canım şu profiterolün tarifini bi ver bakayım
firdevs-i gam

firdevs-i gam

Kıdemli Üye · 100 mesaj

buket_zeynep, post: 1493078, member: 59734YA BENDE ÇOK YAPARIM TATLI ama belli başlı tariflerim var su tatlısı ıslak kurabiye falannnnnnnnnn...
canım şu profiterolün tarifini bi ver bakayım

Canım hamurunu yapmak için tencereye yarım paket yağ 1 çay bardağı su koyup kaynatıyorsun. Üstüne bir bardak un ekleyip karıştırıyorsun. Hamur halini alıyor hemen zaten. Soğumaya bırakıyorsun. Soğuduktan sonra 3 tane yumurta kırarak çırpıyorsun. Ama yumurtaları tek tek kırıp çırpman lazım yoksa kabarmaz. Sonra fırın tepsisine kaşıkla aldığın hamuru minik minik koyup pişiriyorsun.
İç kreması için 2.5 bardak süt 3 kaşık un 5 kaşık şeker ve vanilya gerekli.
Çikolatalı sosu hazır paket alıyorum :D O daha ucuza geliyor. Çikolatayla yapmaya kalkarsak baya pahalı oluyor.
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

3 gunde bir gelir hamdolsun, ikramlarimiz : kek, borek, tatli, kisir, kurabiye, profiterol (onu ben yaparim iste :D), muffin, havuc tatlisi, Amerikan salatasi..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.