Günümüz alimlerinden kimlerin düşüncelerini beğeniyorsunuz?
8.966 görüntülenme · 110 yanıt
firdevs-i gam, post: 1492884, member: 96895Mustafa İslamoğlu'nu destekliyorum ve doğru buluyorum ben pek çok konuda.İsa aleyhisselam inmeyecek diyen görüşünü benimsiyor musunuz? ya da kaderin tartışmalı fazlalık oldugu beyanını? ya da cennet cehennem ebedi değil diyen görüşünü?
Reyhani_konyevi, post: 1492885, member: 96895İsa aleyhisselam inmeyecek diyen görüşünü benimsiyor musunuz? ya da kaderin tartışmalı fazlalık oldugu beyanını? ya da cennet cehennem ebedi değil diyen görüşünü?
Kader konusunu bir kere daha dinlemenizi öneririm.
firdevs-i gam, post: 1492887, member: 96895Kader konusunu bir kere daha dinlemenizi öneririm.Diğer konular nolacak peki? Bazı kimseler için ne diyor biliyor musunuz; "bunlar Allah'ı(c.c) bulsalar meydan dayağı çekecekler" böyle bir cümleyi bir müslüman nasıl söyler acaba bana açıklayın size hak vereyim..dinlediğiniz kimseyi değiştiriniz kardeşim çünkü neyin doğru neyin yanlış oldugunu ayrıacak ilminiz olduğu kanısında değilim.çünkü diğer yazdıgım meseleleri duyan bir kimsenin direk o adamı dinlemeyi bırakıp tövbe etmesi gerekir..vesselam.
Reyhani_konyevi ↗Diğer konular nolacak peki? Bazı kimseler için ne diyor biliyor musunuz; "bunlar Allah'ı(c.c) bulsalar meydan dayağı çekecekler" böyle bir cümleyi bir müslüman nasıl söyler acaba bana açıklayın size hak vereyim..dinlediğiniz kimseyi değiştiriniz kardeşim çünkü neyin doğru neyin yanlış oldugunu ayrıacak ilminiz olduğu kanısında değilim.çünkü diğer yazdıgım meseleleri duyan bir kimsenin direk o adamı dinlemeyi bırakıp tövbe etmesi gerekir..vesselam.
Siz kimi öneriyorsunuz peki?
firdevs-i gam, post: 1492891, member: 96895Siz kimi öneriyorsunuz peki?
Mahmud Esad COŞAN(k.s),Tahir Büyükkörükçü(k.s),Seyda Muhammed konyevi(k.s),Cevad Akşit(k.s) bu kimseleri tavsiye ederim hak ne ise onu acı da olsa söyleyen insanlardır.Rabbim şefaatlerine erdirsin.
konuyu pek takip etmedim ama ben sadece kimseye baglanmayi pek dogru bulmuyorum baglanan insanlara da elbette saygim sonsuz.. ama bana ilim ogretecek her insanin sohbetini dinlerim kitabinida okurum yani sadce tek cemaat tarikat vesayre dogru olmasa gerek
.................
Dediğiniz kimseleri daha önce duymamıştım. Beni de eleştirmeyiniz lütfen. Kendi çabamla islamı öğrenmeye çalışan biriyim. Ama araştırıcam.
Gül Berra, post: 1492899, member: 96895konuyu pek takip etmedim ama ben sadece kimseye baglanmayi pek dogru bulmuyorum baglanan insanlara da elbette saygim sonsuz.. ama bana ilim ogretecek her insanin sohbetini dinlerim kitabinida okurum yani sadce tek cemaat tarikat vesayre dogru olmasa gerek
Tarikatları ben de kesinlikle doğru bulmuyorum. Ama görüşlerini beğendiğimiz hocalar baabında sormuştum ben.
Gül Berra, post: 1492899, member: 96895konuyu pek takip etmedim ama ben sadece kimseye baglanmayi pek dogru bulmuyorum baglanan insanlara da elbette saygim sonsuz.. ama bana ilim ogretecek her insanin sohbetini dinlerim kitabinida okurum yani sadce tek cemaat tarikat vesayre dogru olmasa gerek
Kalbi mala-mülke ve her çeşit dünya işlerine bağlamak suç olmuyor da,
bir mürşid-i kamile bağlamak niçin suç olsun?(Ubeydullah Ahrar Hz.leri) buyurmuş Allah.ın dostu sizce gerçekten tamamen haksız mı? İsterseniz tasavvufu konuşabiliriz doğrularını eksiklerini vs..
firdevs-i gam, post: 1492900, member: 96895Dediğiniz kimseleri daha önce duymamıştım. Beni de eleştirmeyiniz lütfen. Kendi çabamla islamı öğrenmeye çalışan biriyim. Ama araştırıcam.
Eleştirmek ne demek kardeş estagfurullah..Biz mustafa islamoğlunun görüşleriyle sıkıntılıyız çünkü çok ama çoook yanlış ifadeleri var derdimiz bunu anlatmaktır.
Reyhani_konyevi, post: 1492902, member: 74847Kalbi mala-mülke ve her çeşit dünya işlerine bağlamak suç olmuyor da,
bir mürşid-i kamile bağlamak niçin suç olsun?(Ubeydullah Ahrar Hz.leri) buyurmuş Allah.ın dostu sizce gerçekten tamamen haksız mı? İsterseniz tasavvufu konuşabiliriz doğrularını eksiklerini vs..
bakin ben karsi oldugumu soylemedim soylememde saygim sonsuzdur..ama benim Allah ile arama baska kimse giremez
.................
Gül Berra, post: 1492907, member: 74847bakin ben karsi oldugumu soylemedim soylememde saygim sonsuzdur..ama benim Allah ile arama baska kimse giremez
Allahu zülcelal ayeti kerimede "Bana ulaşmaya vesile arayın." buyuruyor kulumla arama hiçkimse girmesin cehenneme atarım buyurmuyor? Hz Adem aleyhisselam cennetten dünyaya indirildiğinde 200sene durmaksızın ağladığı rivayeti vardır kitaplarda affolmadı o 200senede en sonunda Ya rabbi beni Muhammed(sav)'in hatırına affet buyurdu..Allahu zülcelal sen Muhammed'i nerden biliyorsun diye kelam buyurunca cevaben Adem babamız(a.s) Ya rabbi cennetteyken tüm direklerde La ilahe illallah Muhammeden Resulullah yazıyordu bildim ki Sen Allah(c.c) BİRsin eşin benzerin yok orada anladım ki bu Muhammed her kim ise en çok sevdiğin kimsedir..Rabbimiz buyurdu ki: O olmasaydı SENi de yaratmayacaktım..buyrun Allah ile kul arasına birisi girmiş oldu mu?
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Allah C.C.ile KUL arasına kimse giremez doğru ancak ..KUL 'un öğrenmek için mutlaka bilene ihtiyacı vardır...
O zaman...;
Kul'un bilene ihtiyacının olmaması ÜMMİ olması ve Mürşidinin Allah C.C. olması gerekir...
O zaman...;
Kul'un bilene ihtiyacının olmaması ÜMMİ olması ve Mürşidinin Allah C.C. olması gerekir...
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 5
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj
Allah C.C. dahi Yaratmayı dilediği anda önce Muhammed Mustafa A.S. efendimizin.. AHMET Muhammed Mustafa A.S. efendimizin NUR'unu var etti ve NUR'una SIR yaptı...
Sonra ADEM A.S. ı yaratıp NUR 'a sır kendine Resul eyledi...
Sonra Mürşid ve Mürşidler ''Peygamberler nasip etti ve aracı görevlendirdi...Kitaplarla destekledi...
Sonra ADEM A.S. ı yaratıp NUR 'a sır kendine Resul eyledi...
Sonra Mürşid ve Mürşidler ''Peygamberler nasip etti ve aracı görevlendirdi...Kitaplarla destekledi...
yakais, post: 1492915, member: 3585Yan, Allah C.C. İNSAN 'a kendi cisinden RESUL nasip etti ve MURŞİD etti...Doğru söylediniz kardeşim..Bizler de deriz ki bu mürşidi kamiller hazreti peygamberin ilim varisleridir,yoksa haşa nübüvvet varisi demiyoruz bunu diyen kafir olur zaten..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/84376-gunumuz-alimlerinden-kimlerin-dusuncelerini-begeniyorsunuz · 20.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.