BordoBereli, post: 1492174, member: 102310ben şimdi namaz kılıyom cematle dikkatimi çekti
Cemaatle namaz kılıyorsun. Farz namazında niyetini alıp (hangi vakitse) ve uydum hazır olan imama dedikden sonra Subhanekeyi okuyup besmele çekip susuyorsun.(sadece kıyam ruku ve secdedeki tesbiyatı yapıyorsun) Zira İmama uydum dediğin için o senin yerine okuyor.
BordoBereli, post: 1492174, member: 102310Her Rekatta Fatiha Okunur diye bakıyom namaz kılarken 3. 4. rekata kalkdımızda ağızlarını oynatmıyorlar nie oynatmıyorlar ben diyom tek benmi okuyom acaba
Cemaat anladığım kadarıyla hanefi mezhebine mensup yukarıda yazdığım nedenden dolayı okumuyorlar.
BordoBereli, post: 1492195, member: 83393şafi değilim ben hangi mesheptenim onuda bilmiyorum
Şafi olmadığından eminsen büyük ihtimalle hanefisindir. hanbeli ve maliki mezhebi pek yaygın değil ülkemizde. Tabi kardeşin dediği gibi annene babana sorabilirsin biz hangi mezhepdeniz diye. Onlarda bilmiyorsa en yakın müftülüğe git durumunu anlat onlar sana açıklar. AYrıca iyice öğrenmen açısından birde namaz kitabı alıp onu oku.