Tek başına namaz kılan kimse hangi namazlarda sesli ve ya sessiz kılmalı ?

1.821 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
tolga3506

tolga3506

Yeni Üye · 2 mesaj

Selamun Aleykum ;

1-Tek başına namaz kılan kimse hangi namazların ve hangi kısımlarında sesli ve ya sessiz okumalı bunun ayrımı varmıdır? Ben tek başıma kılarken bütün kısımlarında kendi duyacağım kadar sesle okuyorum bu yanlış mıdır?

2- Birde cuma namazlarında nereleri kendimiz duyacağımız sesle okumalıyız?
özgürlü_zamanlar

özgürlü_zamanlar

Mübarek Üye · 597 mesaj

Bir bilgim yok. Bilgisi olan biri beni de aydınlatır inşallah. Bende sesli okurum. Ancak her zaman değil. Bazen oluyor ki dayanamıyorum sesli haykırırcasına okuyasım geliyor.Doğrusunu öğreniriz inşallah.

2.Sorunuzun cevabını net bilmiyorum ; ancak etrafımızdaki insanları rahatsız etmemek gerek diye düşünüyorum.Cevabını öğreniriz inşallah.Cevapları bekliyoruz.
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Aleyküm Selam
Bütün namazlarımızı kendimiz işitebilceğimiz kadar bir düzeyde okumak gerekir.
Gece namazlarını (akşam yatsı sabah) Bunlarda cemaatte kılındığında sesli okunan yerler yanlız kılarkende sesli okunabilir
tolga3506

tolga3506

Yeni Üye · 2 mesaj

Cuma namazının tamamında mı kendi duyacağımız sesle okumalıyız?
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Tamamı derken farzı zaten imam kıldırıyor.Geri kalanıda bahsettiğim gibi kendi duyacapınız kadar bir sesle kılmanız gerekiyor
tuna_35

tuna_35

Kıdemli Üye · 137 mesaj

1.Bildiğim kadarıyla öğlen ve ikindi sessiz kılınır,bu kaide cemaatle kılınırkende böyledir.Fakat kendi işiteceğimiz kadarıyla sesli okumamatada da sakınca olmadığı kanaatindeyim.Çünkü okuduğumuzu işittiğimizde hem dil hem kulak için hayır vardır.Namazı huşu ile kılmaya da katkısı olabilir.
2.Cemaatle kılınan namazlarda cuma,bayram veya vakit farketmez sesli okumanın uygun olmadığını biliyorum.Çünkü sesli okuduğumuzda yanımızdaki cemaatin şaşırmasına hatta namazını bozmasına neden olabiliriz. selametle
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.