(İnşaAllah) Doğacak bebeğimiz için isim önerisi....

2.422 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
Luvi

Luvi

Mübarek Üye · 1.209 mesaj

Es Selamu Aleykum gönüldaşlar,
HAKK (c.c) nasip ederse yakında kız çocuğumuz olacak ve ilk çocuğumuz olacağı için isim konusunda biraz kararsız kaldık. İsmin çocuğun kişiliğinde ve imanında etkisi olacağı için İslami bir isim olmasını istiyoruz. İlk önce Hüma ismini koyalım dedik ama "Hüma isminin cennetteki kuşun ismi olduğuna dair bilgi sağlıklı değildir." cevabını aldık ve vaz geçtik mecburen. Sonra Erva ismini koyalım dedik ama "Erva kelimesi de erkeğin güçlü cesur olmasını anlatan bir kelimedir." başka isim öneriz dediler. Başka bir forumda ise "Erva arapça bir kelimedir yapı itibari ile de eril bir kelime olabilir ancak arapça da kelimelerin yapıları temsil ettikleri kişiye her zaman birebir uymayabilir. Örneğin Hamza Huzeyfe gibi isimler erkek sahabelerin isimleri olup dişil yapıdadır. Bu nedenle Erva'ya erkek simi diyemeyiz. Peygamber Efendimiz (sav) halasının ismi de Emra binti Abdulmuttalip idi." açıklamasını gördük. Acaba sizin öneriniz nedir? Evladımız için önerebileceğiniz bir isim var mı acaba?

Aşk-ı niyaz ederiz...
ahmet_99

ahmet_99

Mübarek Üye · 1.767 mesaj

Şimdiden hayırlı olsun kardeşim, Rabb'im analı babalı büyümeyi ve Allah'a layık kul olmayı nasip eylesin inşAllah..

Zamanında açılmış şöyle bir konu var ilginiz çekerse: http://forum.islamiyet.gen.tr/hadis-i-serif/98020-peygamber-efendimizin-yasakladigi-isimler.html

Bu arada bu da benim nacizane önerilerim.. Br erkek olarak, bir bayana en çok yakıştırdığım 2 hanım ismi var: Zeynep ve Elif :a03:
GülünSanaAşkı

GülünSanaAşkı

Kıdemli Üye · 435 mesaj

Hayırlı olsun Allah analı babalı ve güzel bahtlı bir yaşam nasip etsin inşallah.Benimde önerebileceğim isimler
Tuğba,Elif,Buğlem,İrem...
Luvi

Luvi

GülünSanaAşkı, post: 1451313, member: 109263Hayırlı olsun Allah analı babalı ve güzel bahtlı bir yaşam nasip etsin inşallah.Benimde önerebileceğim isimler
Tuğba,Elif,Buğlem,İrem...

Teşekkürler, HAKK (c.c.) razı olsun...
Luvi

Luvi

ahmet_99, post: 1451304, member: 96940Şimdiden hayırlı olsun kardeşim, Rabb'im analı babalı büyümeyi ve Allah'a layık kul olmayı nasip eylesin inşAllah..

Zamanında açılmış şöyle bir konu var ilginiz çekerse: http://forum.islamiyet.gen.tr/hadis-i-serif/98020-peygamber-efendimizin-yasakladigi-isimler.html

Bu arada bu da benim nacizane önerilerim.. Br erkek olarak, bir bayana en çok yakıştırdığım 2 hanım ismi var: Zeynep ve Elif :a03:

Teşekkürler. HAKK (c.c) razı olsun...
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Hayırlı olsun şimdiden kardeşim inşallah sağlıklı olur.Bence sevde olabilir peygamberimizin eşlerinden betül olabilir anlamı temiz iffetli el değmemiş erkekten uzak yaşayan kadın anlamında.Siz bilirsiniz yinede tabi :)
ibra

ibra

Mübarek Üye · 6.106 mesaj

Bence koyacağınız isimden biri (iki isimli ise) mutlaka mübarek hanımların isminden olmalı :) örn: Hatice,Hacer,Fatıma ...
İnsan beğenmez.
Luvi

Luvi

ibra, post: 1451345, member: 109263Bence koyacağınız isimden biri (iki isimli ise) mutlaka mübarek hanımların isminden olmalı :) örn: Hatice,Hacer,Fatıma ...

Bizde Erva ismini koymak istiyorduk Efendimiz (sav) halasının ismi olduğu için ama kafamızı karıştırdılar işin gerçeği.
salavatqetir

salavatqetir

Mübarek Üye · 1.596 mesaj

Hifa ismini çook beğeniyorum:o
Secde halinde vefat eden hanım sahabedir
Şeyma , Nisanur, Ahsen ve Feyza isimlerini de
Bir düşünün :o
Luvi

Luvi

salavatqetir, post: 1451457, member: 114406Hifa ismini çook beğeniyorum:o
Secde halinde vefat eden hanım sahabedir
Şeyma , Nisanur, Ahsen ve Feyza isimlerini de
Bir düşünün :o

Hifa ismini bende duydum ve gerçekten hoşuma gitti ama anlamını hiç bir yerden bulamadım sadece Hifa (ra) ile Süheyl (ra) hikayelerini (http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-hikayeler/28743-hifa-ve-suheyl.html) bulabildim. Acaba anlamını biliyor musunuz?
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Ve aleykum selam. Rabbim hayırlı evlat eylesin inşaAllah..
Ayşe Sare, Zeynep Kübra, Sümeyye, Elif olabilir..
Erva ismi çok güzel. Anlamının güzelliği ön planda olsa daha güzel olur.
Hayırlısı olsun..
salavatqetir

salavatqetir

Mübarek Üye · 1.596 mesaj

Zeynep kelimesi Arapçada "değerli taşlar ve mücevherler " anlamına gelirken, bir diğer manası da birleşik isim olarak Zeyn-eb şekliyle "babasının süsü" demektir.

Ve bu isimde çok sevdiğim arkadaşım var::)

Luvi, post: 1451681, member: 88924Hifa ismini bende duydum ve gerçekten hoşuma gitti ama anlamını hiç bir yerden bulamadım sadece Hifa (ra) ile Süheyl (ra) hikayelerini (http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-hikayeler/28743-hifa-ve-suheyl.html) bulabildim. Acaba anlamını biliyor musunuz?

Hifa isminin arapça karşılığını bende bilmiyorum ama
Hayat hikayesini burdan okuyabilirsiniz::)

http://forum.islamiyet.gen.tr/hanim-sahabeler/52997-hz-hifa-hatun-ra-hanimlar-mutlaka-okuyun.html
MELEK DİLBER

MELEK DİLBER

Mübarek Üye · 611 mesaj

Arkadaslar güzel isim sunmuslar ama benim önerim;
ümmü gülsüm:)
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

Fatima Zehra, Umame, Hafsa, Sevde, Zeyneb, Kerra.. :)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.