SEYREN-Kişisel Sayfam
5.209 görüntülenme · 69 yanıt
Hayırlı günler ablacım.Allah razı olsun.Dursun Ali Erzincanlı ayrı bir dünya bu adam.Nefesin Allah diye diye tükensin yüreği güzel adam.Rabbim bizlere de sende ki aşktan nasip etsin.

Yolunu yitirmiş Mecnun, çöllerde Leyla diye diye dolanıp dururken biri ona,- A deli, Leyla öldü, deyiverdi.- Çok şükür Allah’a, diye şükretti Mecnun.
Kara haberi veren adam şaşırdı:
- A dini imanı darmadağın olmuş zavallı! Hem onun için yanıyorsun, hem de böyle diyorsun, ayıp sana!
Mecnun’un cevabı pek hazindi:
- O ay yüzlüden, her an iyiliğini isteyip dururken ben bir şey elde edemedim, kötülüğünü isteyen de bir şey elde edemesin bari. Çünkü bir gün aya sordular “En çok neyi seversin?” diye. “Güneşin tutulup ebediyen perde arkasında kalmasını severim.” cevabını verdi ay ve sonra ilave etti: “Değil mi ki onu kendi gözümden bile kıskanıyorum!”
Kara haberi veren adam şaşırdı:
- A dini imanı darmadağın olmuş zavallı! Hem onun için yanıyorsun, hem de böyle diyorsun, ayıp sana!
Mecnun’un cevabı pek hazindi:
- O ay yüzlüden, her an iyiliğini isteyip dururken ben bir şey elde edemedim, kötülüğünü isteyen de bir şey elde edemesin bari. Çünkü bir gün aya sordular “En çok neyi seversin?” diye. “Güneşin tutulup ebediyen perde arkasında kalmasını severim.” cevabını verdi ay ve sonra ilave etti: “Değil mi ki onu kendi gözümden bile kıskanıyorum!”
Seyren, post: 1445624, member: 37970KATREPAREM,
Birtanem özlemezmiyim özledim elbette ama katılamıyorum sizlere işte ev iş çocuk eş derken ancak dualarımı yazabiliyorum.Nasıl hayatım iyisindir inşallah.Öptüm kocaman.
Estagfirullah ablacigim, sen bizden ustunsun -en azindan benden- , bakman gerken cocuklarin, isin bv. var. Hamdolsun iyiyim bende.. :) Bende optum cok :a15:
Canım benim.Yüreği güzel Parem.Allah razı olsun.Allah iyilik versin.Saatlerdir ancak gelebildim.Malum çocuk en büyük vakit isteyen varlık.Savaşıyoruz :)anlayacağın.2 oynuyor bir kavga ediyoruz ama hep galip onlar geliyor:):D
leyla-1 🛡
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 6.428
- Ödül
- 163
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.022 mesaj
Canım benim Allah razı olsun sizlerden iyi ki varsınız.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.
Allah'a emanet ol herşey gönlünüzce olsun inşallah.
Allah'a emanet ol herşey gönlünüzce olsun inşallah.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Seyren, post: 1445818, member: 3585Canım benim.Yüreği güzel Parem.Allah razı olsun.Allah iyilik versin.Saatlerdir ancak gelebildim.Malum çocuk en büyük vakit isteyen varlık.Savaşıyoruz :)anlayacağın.2 oynuyor bir kavga ediyoruz ama hep galip onlar geliyor:):D
:) Canim ablam, Allah bizi ahirette bulustursun :a15:
Katrem ne güzel bir dua bu canım.Allah razı olsun.İnşallah salihler den oluruz,inşallah efendimizin şefaatine nail oluruz,inşallah Rabbimizin affına mahzar oluruz da buluşuruz.Cümle sevdiklerimizle iki cihan saadeti versin güzel Allahım..

Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır. Acaba ilahi aşk peşinde mi koşmalıyım, yoksa dünyevi, semavi ya da cismani diye sorma!Ayrımlar ayrımları doğurur. Aşk’ın hiçbir sıfat ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
Başlı başına bir dünyadır aşk. Ya tam ortasındasındır, merkezinde ya da dışındasındır, hasretinde..

Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. Aman sakın kendini diye tembihler. Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği:
Bırak kendini, ko gitsin; akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/81552-seyren-kisisel-sayfam · 02.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.